Да Ви е честита "каручката",да ВИ вози безаварийно и доставя удоволствие и кеф.
-Баща ми (лека му пръст -почина през далечната 1981г. ) казваше : Сине,-"мерак ,рак и бунак не се лекуват",Та мерака е голяма работа (знам от личен опит)!
От мненията които Колегите споделиха категорично подкрепям смяната на маслото на двигателя да става преди 10 000км. за вискозитета на ( всесезонното ) маслото при нашите геогравски ширини оптимално е 5-40 (0-40). Това ,че се поставят фланци не е най доброто решение ,но Вие си решавате.
При газовите уредби съм доволен от Ланди Ренцо и след начална настойка нищо не се налага да пипам - разхода и динамиката е неразличим за двата вида гориво.
Когато разхвърляте предницата за обслужване, предвидете всички ремъци , търкалета и един нов( качествен) термостат ,а след това стотина хиляди няма да се пипа!. Работата не трудна и ако имате условия -подемник и два стола за "предницата" става за няколко часа.
За фланците и аз не съм особено щастлив, ама с оригалното ет25 е много трудно намиране на подходящи джанти на цена под 1000+лв.
Исках да са 10мм., но тогава разстоянието до носача и амортресьора остава ~3мм. и се спряхме на 15мм. фланци.
За ангренажа ще се действа при следващата почивка след месец и нещо когато и температурите ще са по-приятни. Препоръчай марка термостат-няколко пъти се наигравам със скъпи части които са си нормален отпадък.
Покрай ангренажа ще препипам също и стартера, и алтернатора.
Днес имаше борба с бял италиански камък който най-нахално се е загнездил в радиаторчето за парното.
Инсталацията от пластмасова кофа, помпа за пералня и бързоварче е страшна сила. След няколко промивки с химийката за перални и чиста вода изтече страхотна кал.
Доста умрял начин за обезвъздушаване има тая кола-посредством издърпване на маркуча за парното. Не, че го бях виждал и друг път, ама все пак е тъпо.
Понеже не ми се караше Nкм. със спорен резултат го надух на 0.3атм. с помпачката за радиатори и се получи лесно.
Резултата е жега в купето при външни -4°. Като цяло го пиша ползотворен ден.
Следя със страшен интерес. Колко пъти съм бил на косъм да взема някой по-силен, дърт кокошарник за къси пари, ама пусто надеждността ми е на първо място и все ми се разминава. На теб явно повече ти стиска, надявам се да си уцелил читава бройка.
Рентабилно е само, ако имаш собствено помещение, свободно време и с по-голямата част от ремонтите се справяш сам, а също така и резервна кола и като се ядосаш да затръшнеш вратата на гаража.
Аз за много малко неща търся помощ-предимно по електроника и кабелаци.
Инак по-високия клас бангии много бързо биха ме разорили...
Имам една резервна кола, ама мога да разчитам на нея само в 80% от времето, т.е. заигравката предразполага втора резервна...а за две едвам намирам място.
Иначе е ясна идеята и е както си го представям - всичко сам при положение, че имаш някакви условия да твориш.
Резервната кола е една симсонка :-)
За жиците и електрониката сам съм си жичкаджия и електрончик, ама предпочитам по-простички бангийки.Не такива да им цъкаш по менютата, и накрая манджа с грозде....
Това е вариант, имал съм подобна идея с някакъв друг мотоциклет за резерва, ама като работата е на 40км не е топ оферта да се гърча отгоре на -9, като например тази сутрин Плюс каръщината кочината да сплете когато е сковал студ...сложна история
"KingofROAD commented
Today, 16:59
Той колегата Никола си е механик по професия май май. По корабите ако не се лъжа..."
По професия шофьор на кораб-капитан. На мен ми действа разтоварващо да си човъркам нещо в гаража-понякога изкарвам и пари от хобито. Ама пък изкараните пари отиват в инструменти и разни уреди та можем да го броим и за психотерапия.
След обед се върнах в гаража и човърках още час-два.
Оголих всичко до капаците на ангренажа.
Демонтирах алтернатора утре ще го дам за рециклаж или ще си го рециклирам сам-имаше проблеми с възбуждането и тръгваше да зарежда след форсиране до 2500-3000 оборота което е тъпичко.
Има разни течове от смукатела на хидравличната помпа-ще се сменят маркучета наред, защото после би следвала същата операция по сваляне на брони и радиатори.
Кулерите и турбо пътищата са сухи и на този етап няма да пипам турбините.
За утре съм запланувал сваляне на капаците на клапаните и да видя как аджеба се сменат тия вериги и обтегачи.
Имам нов чисто нов ляв фар , останал от моята каляска . Моя имаше надрано , бяха ми изписали нов по каско . Докато пристигне продадох бангията . Ако ти върши работа , като се прибера лятната ваканция ще ти го пратя армаган .
Аз не пия , мерси . Безплатен ми дойде , така и ще си иде . Иначе по каско го бяха писали почти 2 бинки . Пусни ми адрес на лични , ще ти го изпратя като се прибера .
Вчера беше ден за обикаляне по задачи не остана време за аудито.
Днес след обяд доразглобих пластмасариите и оголих около ремъците. Липсата на звезда 24 ме спря да докарам на белезите и да му сложа фиксиращия винкел. Не открих и тапичката за фиксиваращия пин на КВ., ама и не я търсих особено старателно. По мануала се намира някъде над стабилизиращата щанга.
Изключително опечени гарнитури и оплътнения.
Отчупено крайно парче от единият плъзгач на обтегача. Беше се заклещило под веригата, според мен, ако тръгне да се отлепи и останала част от плъзгача може да стане доста тъжна картинка.
Коментар