Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дачия Дъстър

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Discoverer-a e по-лека и по-асфалтова гума. BFG_то е по-здрава, по-тежка и по-агресивна. Разправят че правела и аквапланинг, а на лигаво-мокро по лични впечатления доста се хлъзга. И двете са тихи. BFG-то има и по-сериозен страничен борд около протектора, и по-рошав, което може и да има значение извън пътя.
    Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

    Коментар


    • Аз първо бях с БФГ АТ,сега съм със Купър АТ3 спорт.И купъра е с прекалено корав борд за Дъстър.Иначе Купъра се представя отлично на шосе и на мокро-по-добре от БФГ.И двете гуми се представят отлично на офроуд.Имам моного километри и на всякакви терени,включително и състезания и много хард разходки.
      Но смятам да сменям Купъра с нещо по-шосейно,защото за Дъстъра е прекалено тежък и корав.На 1.4 бара изобщо не личи да има смачкване.Като ги сваля да слагам зимните,мисля да ги пусна за продажба(въпреки че са 2017г) и на пролет мисля да търся нещо по шосейно.Ориентирал съм се към Континентал АТР.Мисля,че за офроуда,който практикувам ще са ОК,а на пътя ще са много по-комфортни.Аз взех Дъстъра уж предимно за офроуд,а жена ми като го хареса и не слиза от него-та за 3 години има над 50х.км.За това мисля за смяна.
      2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS

      Коментар


      • А зимните ти какви са?

        Аз все пак смятам да заложа на чисто шосейни, с тези които е обут оригинално до сега нямам проблеми извън пътя по терените където го използвам, освен няколко пъти на по сериозна кал където по-трудничко излизах. А и тенденцията е за разходките да се вземе нещо съвсем евтино за тръняците, защото дъстъра е абсолютна евридрйка и се кара предимно на шосе, та тежки и агресивни гуми ,с лошо представяне на мокро и при спиране, не са за него.
        Всеки трети е шести

        Коментар


        • Зимните ми са чисто шосейни Купър WSC,но съм много доволен от тях и извън пътя,особено като има сняг.Просто са по мекички и трябва да се внимава с дървета и остри камъни
          2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS

          Коментар


          • Младене, този купър гледам в този размер с по-голям товарен индекс и XL усилен. Не е ли по-тежка гума и как се държи на мокро? Че искам гумата да е чисто зимна, но да се държи възможно най-добре и на мокър асфалт. Също по възможност и да не е прекалено шумна и с по-висок клас за икономичност.
            Всеки трети е шести

            Коментар


            • В размер 215 / 65 r16 миналата година взех BF Goodrich g-force winter 2. Ползвам го на Субару Аутбек - като тегло няма голяма разлика с Дъстър. Въпреки, че нямаше прекалено много сняг, гумите се представиха мн.добре, вкл. на отъпкан сняг и мокро (доооста мокро).

              Коментар


              • Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                Младене, този купър гледам в този размер с по-голям товарен индекс и XL усилен. Не е ли по-тежка гума и как се държи на мокро? Че искам гумата да е чисто зимна, но да се държи възможно най-добре и на мокър асфалт. Също по възможност и да не е прекалено шумна и с по-висок клас за икономичност.
                Зимните са ми 215/70/16.Държат се идеално на мокро-имат страхотни канали за изхвърляне на водата и до 80-90 км/ч няма аквапланинг.Повече не съм пробвал.Освен това шарката е по-нарядко от повечето гуми и това дава страхотно поведение на неутъпкан сняг.Иначе каучука е много мек и не се одървя на студено.Леки са и не им помня точно товарния индекс-мисля,че беше 98,но не помня.Ако искаш ще погледна в мазето.Но като шум тежест и управление не усещам никаква разлика с нормална шосейна гума.А и този модел са си чисто шосейни.Не рекламирам и не навивам за такива гуми-споделям опит.А до колкото си спомням и цената не беше лоша.
                2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS

                Коментар


                • Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                  От: Дачия Дъстър

                  Вече се бях замислил дали да не сменя стария Мицубиши Пинин с по-нов Дачия Дъстър 4х4... Младене, ти ме отказа! Може ли уважаващ се джип да няма бавни?!?
                  Скоро се случи да карам Дъстър 4х4 в Родопите. Бях приятно изненадан от проходимостта на колата. Всъщност има една бавна скорост - І-ва. Колата е с 6 скорости и обикновено тръгва на втора. И това е едно евтино решение, но върши работа по върлото.

                  ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

                  Коментар


                  • Попаднах на някакви тунинги за Дачията ето тук:

                    https://shop.daktec.de/index.php?n=D...er&pli=1031010

                    На някой може да му е от полза...
                    В 
                    Only after the last tree has been cut down,
                    Only after the last river has been poisoned,
                    Only after the last fish has been caught,
                    Only then will you find that money cannot be eaten.

                    Коментар


                    • Наскоро си взех моята бингия. В Гладиатор правят повечето от тия тунинги и имат уговорка с рено/Дачия да важи гаранцията.

                      Чудя се, дали да сложа фолио за защита от тръни и клони. Хубавото защитно фолио с 10 години гаранция ще е доста голяма цифра. Мога да сложа декоративно, ама то колко ще пази.... известно време ще ми е спокойно от тръни и меки клони. Щото бая жулят клонките, пък е лъскава румънката.

                      Гуми избирам още и явно ще са по съветите тук. Йокохама или Гудиър АТ.

                      Гледам и лебедката да оборудвам. Та попаднах на едни меки връзки. Вместо стоманени шекели се ползват. Изглеждат доста удобни. Май имат проблеми с метални детайли т.е. протриват се и се късат от ръбове. От друга страна са леки, здрави и не летят добре. Впечатления и съвети? Един два колана ще си взема и това е май......

                      Натиснете снимката за да я уголемите  Име:DSC05672.JPG Прегледи:0 Размер:338.5 КБ ID:6539275
                      Последно редактирано от hotsnail; 24-12-19, 14:49. Причина: Правопис

                      Коментар


                      • Първоначално публикуван от hotsnail Преглед на мнение
                        ... Чудя се, дали да сложа фолио за защита от тръни и клони....
                        На тая мека ламарина клонките правят вдлъбнатини. А там фолио не помага. По-добре е да се внимава с клонките

                        Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

                        Коментар


                        • hotsnail
                          hotsnail коментира
                          Редактиране на коментар
                          Да внимавам, да внимавам, колко да внимавам. В гората има тръни, храсти, иглички. Колкото да пазя, все ще се чуе отнякъде скръццццц. Някои са леки и след миене не личат. Ама други са по-сериозни....няма как и клоните да избегнеш и коловозите и да не се изтърколиш по байра....гледаш от най-важното да пазиш и боята ........

                          Не знам за ламарината. Толкова пък да е кьопава. Верно на крузера е здрава тенекия. Ама и дъстера май има доста кривини за да има някаква структурна здравина тенекията.
                          Последно редактирано от hotsnail; 31-12-19, 01:05. Причина: Допълнение

                      • Колата предразполага за приятни изненади, както и за неприятни такива. Не е "уважаващ се джип". Отличен градски автомобил, както и крайградски. Става и за селски, но по-внимателно. Това е.

                        Коментар


                        • Първоначално публикуван от jordanov sv Преглед на мнение
                          ... Не е "уважаващ се джип". ...
                          На един паркинг ме питаха "Това джип ли е?". Категорично отрекох, но мотива ми беше чисто финансов. За джип искаха с 5 лева повече

                          Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

                          Коментар


                          • blackfirefly
                            blackfirefly коментира
                            Редактиране на коментар
                            Моята Нива я броят за джип само по автомивките, щото миенето е по-скъпо...Иначе била кола..., а според някои хора и кола не била...

                          • jordanov sv
                            jordanov sv коментира
                            Редактиране на коментар
                            Напълно разумен подход. Според ситуацията може да казваш че си с колата или че си с джипката. При същия разумен подход ще носи само радост вкъщи.
                            Съвсем отделно - имаме служебен и 4х2, аз почти не съм го карал, може би два пъти и то при строго градски условия. Обаче колега дето го е карал много, както и 4х4, както и много други , а и лично джипче си има казва, че посред зима за що годе цивилизовани условия разликата между 4х2 и 4х4 не е нещо фрапиращо. Има си там системи разни дето помагат.

                        • Някой пробвал ли се е с Nokian Rotiiva AT?

                          Май не са лош избор. Леки гуми са (най-леките АТ гуми които намирам). Според един руснак на тежест са точно като континенталките, който слагали на дъстерите......С агресивна шарка е. Добре се държали на сняг и вода. Разни руснаци ги хвалят. Не е нов модел, но явно е малко екзотика и няма много ревюта.

                          Намерих няколко отзива, които говорят за бързо износване. Ама повечето казват, че са доста добре и дори ги хвалят повече от BFG-то....

                          От друга страна който и да питам за Нокиан обикновено са много доволни, ако са ги ползвали.

                          https://www.nokiantyres.bg/letni-gum...an-rotiiva-at/

                          Ето я шарката



                          Бях се спрял на Goodyear AT/SA+. Обаче разни руснаци твърдят, че стават само за магистралата и на черен път ако валне малко дъжд по-добре да си опънеш палатка, докато изсъхне........
                          Последно редактирано от hotsnail; 31-12-19, 15:45. Причина: правопис

                          Коментар


                          • Малко да качим темата. Готино са дъстерите


                            Коментар

                            Активност за темата

                            Свий

                            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                            Зареждам...
                            X