Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с ел. инсталация

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем с ел. инсталация

Първоначално публикуван от bingoo Преглед на мнение
    Колегие в събота оправих всичко с изкючение на оборотомера: смених жилото на килом., датчик за налягане на маслото и дат за температурата, музика и т.н.
    И днес реших че е ден за офроуд да ама ядец
    Нивата загря на около 100 градуса е стрелката си стои там няма сваляне та се наложи на две три места да поливам радиатора с вода та да охлажда, а като пипна радиатора не ми се струва да е 100гр. , къде е проблема
    датчика
    термостата
    уреда на таблото
    Карбураторна ли е? Моята стрелка е винаги там (малко над 90). Не е прегряване не се безпокой. Като отворя казанчето след дълго каране няма никакъв пушек. Датчиците са такива...

Коментар

Оборотомера може да го оправиш като просто преместиш стрелката напред до желаните обороти. Щом в момента ти показва 250 при обороти на двигателя 900-1000 разглабяш самия уред отпред и преместваш стрелката. Това е най-лесния вариант.

Коментар

да карбураторна е, а стрелката е на 4-5мм след 90 градуса дали да не сменя термостата и да сложа радиатор от 2106 с ел перка дали ще е удачен вариант

Коментар

Първо измери температурата с истински термометър, така ще знаеш къде е белята - в термостат, в показометър на таблото или другаде.

Електрическата перка винаги е по-добра, освен ако тотално не се оправяш с токовете.

Коментар

Е мисля че ще се справя с ел. перката преди време имах 2106 която бая я ръчках и бях направил перката да си я вкл. когато си искам та мисля че няма нищо особенно нали има само една скорост на въртене
            ако има нещо особенно ще съм благодарен да го споделите

Коментар

От: Проблем с ел. инсталация

Колеги, и при мен взеха да се случват разни неща със стоповете и мигачите. Въпроса ми е - на кой бушон са въпросните консуматори. На вид бушоните изглеждат здрави, но както казват колегите - може да не правят добър контакт.

П.П. Проверих датчика за натисната спирачка - работи. Остава някой бушон. Всичките изглеждат добре. Някой зане ли на нива 1.7 карбуратор 2001 година кой бушон е отговорен за тези две неща, защото подозирам че са заедно. Според ръководството са на 10-та позиция...

Преборих се. Всъщност проблема беше в 1-ви предпазител. Беше леко разместен. Явно плафоните и съответно датчиците за вратите са на 1-ви бушон, а не на 10-ти, както си мислех.
              Последно редактирано от axlastro; 07-06-11, 21:33.
              Александър

Коментар

Колеги, да попитам нещо и аз ? Преди известно време, касетофона ми спря в движение, впоследствие забелязах, че и плафоните на вратите не светят. След няколко дена се оправиха и после касетофона пак спря. А сега гледам, че са ми изчезнали и светлините на таблото ! Ръчках по таблото с бушоните, смених един бушон, който ми се стори че е скапан, ама нямаше никакъв ефект. Да ми дадете някакви насоки, какво да погледна. Мерси предварително.

Коментар

Първи и втори бушон са с най-много накачени неща. На мен ми спряха мигачите и стоповете и като разместих бушоните се оправиха. Може да е счупен в основата и да не си личи. Може и някоя маса да се е откачила. Мери за утечки.
                  Александър

Коментар

Първоначално публикуван от glogi17 Преглед на мнение
                    Колеги, да попитам нещо и аз ? Преди известно време, касетофона ми спря в движение, впоследствие забелязах, че и плафоните на вратите не светят. След няколко дена се оправиха и после касетофона пак спря. А сега гледам, че са ми изчезнали и светлините на таблото ! Ръчках по таблото с бушоните, смених един бушон, който ми се стори че е скапан, ама нямаше никакъв ефект. Да ми дадете някакви насоки, какво да погледна. Мерси предварително.
                    Ако ти беше изключил само касетофона, можеше да е и бушона на самият касетофон.Аз съм с JVC и отзад има някакво бушонче на самото радио, веднъж беше паднало и не работеше..
                    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                    Honda Dominator 650
                    088ЧЧ93979-->Борис
                    0878956Ч38-->Борис

Коментар

Изчисти си "масите" на ключетата на вратите - дупките, в които се завиват винтчетата им.
                      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                        Изчисти си "масите" на ключетата на вратите - дупките, в които се завиват винтчетата им.

Извинявай, ако може малко по подробно да обясниш. Мерси предварително.

Коментар

Извинявай, ако може малко по подробно да обясниш. Мерси предварително.
                          Ето зачисти там където хваща винчето.., или почисти него С някаква шкурка:
                          Ето ти цялата статия: http://www.autoprospect.ru/vaz/21213...ya-salona.html
                          Honda Dominator 650
                          088ЧЧ93979-->Борис
                          0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
                            Ето зачисти там където хваща винчето.., или почисти него С някаква шкурка:
                            Ето ти цялата статия: http://www.autoprospect.ru/vaz/21213...ya-salona.html
                            Мерси колега, отивам да действам.

Коментар

Мерси колега, отивам да действам.
                              Оправи ли се?? Или пак си прави каквото си иска?
                              Honda Dominator 650
                              088ЧЧ93979-->Борис
                              0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
                                Оправи ли се?? Или пак си прави каквото си иска?

Колега, извинявай, че чак сега пиша ! Значи процедурата е завършена и ефекта е нулев ! Скоро сменях фаровете и незнам дали там нещо не се е объркало.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X