Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с ел. инсталация

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с ел. инсталация

А може да е дошло времето, да се обзаведеш и с пробна лампа с карфица.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
      А може да е дошло времето, да се обзаведеш и с пробна лампа с карфица.
      Аз пробната лампа я имам, че даже и 2, но не са с кърфица, не се бях сетил.. :ДЩе трябва да преправям Д:
      За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
      Honda Dominator 650
      088ЧЧ93979-->Борис
      0878956Ч38-->Борис

Коментар

А може и просто да си сложиш мултицета,той сам ще ти каже дали си ги вързал правилно.Ако ти светне минус пред показанието,значи си обърнал сондите,така сам ще разбереш кое е +
        Opel Frontera B 2.2 DTI,Пасат Б5 4motion
        feikot@abv.bg
        Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Отново ядове с ел инсталацията - изчезват фарове, мигачи, плафони и датчици за отворена врата. Бушоните са здрави. Позачистих клемите на контактния ключ, мигачите проработиха, но фаровете не работят. Релето на фаровете щрака, но фарове няма, съответно и стопове. Къде може да е проблема - може би релетата са за смяна. Имам и друго предположение - масата на фаровете. Някой знае ли къде е, да зачистя мястото.
          Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
            Отново ядове с ел инсталацията - изчезват фарове, мигачи, плафони и датчици за отворена врата. Бушоните са здрави. Позачистих клемите на контактния ключ, мигачите проработиха, но фаровете не работят. Релето на фаровете щрака, но фарове няма, съответно и стопове. Къде може да е проблема - може би релетата са за смяна. Имам и друго предположение - масата на фаровете. Някой знае ли къде е, да зачистя мястото.
            Това намирисва на голямо масонямане. Аз бих прегледал всички маси - към купе и двигател.
            Ако имаш път наоколо - обади се да премерим.

Коментар

Към двигателя мисля не са проблем масите. Скоро са затягани и проверявани. Не работят стопове, фарове, габарити, плафони, мигачите - чат-пат работят.
              Проверих и релетата, ако може диодния тест да се счита за проверка. Някой знае ли къде са масите на гореизброените консуматори.
              на 99% съм сигурен че са маси. Мерих и контактния ключ и си дава 12,4 волта откъдето и да го мериш.

П.П. Нали знаеш, че ако дойда да мерим, ще има после и да разглобяваме. При Нивата никога не става само с мерене, само се започва.
              Последно редактирано от axlastro; 30-06-11, 19:19.
              Александър

Коментар

Масите обикновено са с черни кабелчета и са свързани близо до консуматорите. В случая ако не са електронитовани към каската на фара, би трябвало да са в коша зад фаровете на болтче или рапидка. Бушоните са свързани между релетата и фаровете. Даже и да щракат релета, може да не отиват 12в до фаровете. Това се замерва от двата края ня бушоните и на куплунга на фара. Последното естествено след демонтиране на фара. Освен това най-добре става с пробна лампа. А сигурен ли си, че самият ключ на таблото подава 12в нататък?
                Последно редактирано от коко келеша; 30-06-11, 19:27. Причина: допълнение
                Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                Из "Златния телец"

Коментар

П.П. Нали знаеш, че ако дойда да мерим, ще има после и да разглобяваме. При Нивата никога не става само с мерене, само се започва.
                  Това пък, най малко ме плаши.

Коментар

Разглобих фаровете. Не се сетих да измеря, дали идва ток до тях. Зачистих масите и пуснах по един кабел маса допълнително към болтове в коша. Никакъв ефект.
                    Установих, че като включа фаровете от ключа на таблото, работят фаровете за мъгла отзад и фаровете за мъгла отпред. Като спра фаровете от таблото, не работят фаровете за мъгла и отзад и отпред. Подозирам проблеми с куплунгите на стоповете.
                    Александър

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                      Това пък, най малко ме плаши.
                      Ще ти звънна утре тогава.
                      Александър

Коментар

Ще ти звънна утре тогава.
                        Добре.

Коментар

Изходни данни:

-Не функционират:
                          Фарове, Плафони, Габарити, Осветление на контролното табло, Запалката, Стопове.

- От време на време работят :
                          Мигачи, аварийни светлини

- При натиснато копче за къси светлини работят:
                          Фарове за мъгла отпред и отзад.

- Постоянно работят
                          Контролни лампи, чистачки, пръскалки, запалване.

След мерене и умуване имам следната информация:

- Контактният ключ подава 12 V (измерено), имаме и 12 V на куплунга на релето на фаровете (измерено).

- Дали стигат 12V до фаровете не се сетих да измеря, но вероятно стигат. Масите на фаровете - зачистени и дублирани. Ефект - нулев.

- Масите на задните светлини са затегнати, привидно няма корозия.

Остава да се проверят : Всички релета, особено тези за мигачите; Масата на превключвателя за мигачите; Задните светлини; Масата на габаритните светлини.

Хайде давайте идеи, какво да дирим като вероятен виновник.
                          Прикачени файлове
                          Александър

Коментар

Преди време имах проблем с старата нива,проблемите ичезнаха след смяна на релето за мигачите.Има вероятност и клемореда да създава проблеми,нещо като тука има-тука нема.

Коментар

Аз залагам на бушоните защото например запалката не минава през никакви релета и ключета. Към това спадат и връзките на бушонните табла.
                              Последно редактирано от коко келеша; 01-07-11, 07:27.
                              Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                              Из "Златния телец"

Коментар

Рядкост е при нива да има изправна запалка.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X