Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с ел. инсталация

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с ел. инсталация

Колега, хубаво си зачистил масите а провери ли дали на плафона има +12в .
    Последно редактирано от коко келеша; 13-06-11, 14:51.
    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
    Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
      Колега, хубаво си зачистил масите а провери ли дали на това кабелче, което се вижда на снимката идва +12в?
      ???

Коментар

Виновна е липсата на маса или лоша връзка в куплунга,там където има интегрирана сигн.с-ма(платка на стоп,габ.,мигач),2104,05 21213,14, и т.н.
        Аз съм по-доволен от чисто мех. вентилатор с дифузор(21213) и евентуално втори електрически(малък)пред радиатора.
        А тези простотии се правят от името на всички ни.
        Даника
        Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Колега, хубаво си зачистил масите а провери ли дали на плафона има +12в .
          Има ! Явно не съм се изразил правилно ! Плафоните се оправиха от самосебеси, изчезнаха светлините на таблото и касетофона " умря ". Там е проблема !
          Последно редактирано от glogi17; 15-06-11, 08:57.

Коментар

Светлините на таблото са захранени заедно с преден десен и заден ляв габарит от бушон №8. Ако не светят и габаритите виж бушона. При положение, че бушона не е виновен, погледни ключето за осветлението на таблото. Има врътка с реостат за силата на светене. Може случайно да е намалено до край.
            Из "Златния телец"

Коментар

Светлините на таблото са захранени заедно с преден десен и заден ляв габарит от бушон №8. Ако не светят и габаритите виж бушона. При положение, че бушона не е виновен, погледни ключето за осветлението на таблото. Има врътка с реостат за силата на светене. Може случайно да е намалено до край.
              Ако не е от реостата и от бушона, зачисти масата на таблото..
              За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
              Honda Dominator 650
              088ЧЧ93979-->Борис
              0878956Ч38-->Борис

Коментар

А Бушонното табло не е ли свързано отзад с някакви куци куплунги - ако е така, твърде е възможно и там да се крие проблема.
                Александър

Коментар

Има врътка с реостат за силата на светене. Може случайно да е намалено до край.[/QUOTE]

Ха, точно това се оказа ! Като съм сменял фаровете съм го намалил докрай! Сега го усилих и светна, обаче ми направи впечатление, че свети по- слабо. Имам подозрение, че е от реостата. Как да го проверя дали е " заминал " ?

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                    А Бушонното табло не е ли свързано отзад с някакви куци куплунги - ако е така, твърде е възможно и там да се крие проблема.
                    Свързано е с кабелни обувки, възможно е да не дават добър контакт..

Първоначално публикуван от glogi17 Преглед на мнение
                    Ха, точно това се оказа ! Като съм сменял фаровете съм го намалил докрай! Сега го усилих и светна, обаче ми направи впечатление, че свети по- слабо. Имам подозрение, че е от реостата. Как да го проверя дали е " заминал " ?
                    Развърта се с гедория, 21 мисля, че беше..Не вярвам да е толкова скъп, направо може да го смениш, слабоста може да идва от крушките, смени и тях..
                    Последно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 16-06-11, 22:15.
                    Honda Dominator 650
                    088ЧЧ93979-->Борис
                    0878956Ч38-->Борис

Коментар

Да вметна и аз един елелтрически проблем.От край време нямам дълги на едната нива,случката е следната-първоначално на къси левият фар не светеше,след като минах през една дупка с 50км/ч,друсна си добре в дупката,левият фар светна на къси,но пък за сметка на това избягаха дългите светлини и така вече половин година ги няма.Пробвах какво ли не,сменях релето-уви нищо не се получи,някой ми даде съвет провери си буксите на фаровете,отпред където влизат към крушката.Гледам,струвам правя пак нищо,започвам да си мисля,че някоя жика се е прекъснала под таблото.

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
                        Да вметна и аз един елелтрически проблем.От край време нямам дълги на едната нива,случката е следната-първоначално на къси левият фар не светеше,след като минах през една дупка с 50км/ч,друсна си добре в дупката,левият фар светна на къси,но пък за сметка на това избягаха дългите светлини и така вече половин година ги няма.Пробвах какво ли не,сменях релето-уви нищо не се получи,някой ми даде съвет провери си буксите на фаровете,отпред където влизат към крушката.Гледам,струвам правя пак нищо,започвам да си мисля,че някоя жика се е прекъснала под таблото.
                        провери дали отива до фара 12V и до релето

Коментар

След релетата за къси и дълги са бушоните. 3 и 4 - дълги, 5 и 6 - къси. Работи ли светлинния клаксон? А опита ли с допълнителна маса към самата крушка?
                          Из "Златния телец"

Коментар

А релето на чистачките ? Като са на скорост с интервал,направят 2-3 цикъла и започва да бози релето,или посредата на стъклото или мръдне 5 см и спре.Като мина през дупка тръгват.Къде е това реле,какво е и как да го сменя,някой знае ли ?
                            Opel Frontera B 2.2 DTI,Пасат Б5 4motion
                            feikot@abv.bg
                            Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Релето се намира зад тапицерията на лявата страница под арматурното табло. Сваляш тапицериятя, развиваш две гайки и го вадиш. На него пише какъв тип е. Може да си го вземеш за мостра в магазина.
                              Из "Златния телец"

Коментар

Здравейте колеги.. Имам няколко интересни проблемa..
                                Чистачките са много бавни, мотора върти, но се вижда, че мудно върти, от какво може да е, навярно не достига достатъчно ток, защото когато карам с повече обороти/мин. се забързват какво може да прави такива мизерии??
                                Когато си включа ФМ-трансмистера, и когато карам с над 2 500 об/мин, започва да прекъсва, изглежда тока спира внезапно, помислих си, че е бушон, прегледах ги, врътках ги, нищо... Бушона в трансмистера също го гледах..Масата гледах на запалката, нищо......, от къкво може да се дължи това??От радиото не е със сигурност...
                                Honda Dominator 650
                                088ЧЧ93979-->Борис
                                0878956Ч38-->Борис

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                                X