Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Самоделен лифт за Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: самоделен лифт за нива

Да оточня,щангите не се чупят,нито късат.Просто тампоните се разбиват много бързо,колата постоянно дърпа ремарке или голяма платформа,който сами по себе си са тежки ремаркето ми е самоделно и е 210кг,докато платформата надхвърля 450+кг-това е без товар,а товарите са различни следователно и различни тежини.Оргиналните руски тампони немогат да издържът на натоварването.

Коментар

Не е и да не се късат-заварката точно до ухото,и съм виждал скъсани само от горните,късите.
      Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
        Да оточня,щангите не се чупят,нито късат.Просто тампоните се разбиват много бързо,колата постоянно дърпа ремарке или голяма платформа,който сами по себе си са тежки ремаркето ми е самоделно и е 210кг,докато платформата надхвърля 450+кг-това е без товар,а товарите са различни следователно и различни тежини.Оргиналните руски тампони немогат да издържът на натоварването.
        При теб колко време издържат оригиналните?При мен изкараха към 70 000км.Като купих колата-/04.02.2008г/ ги смених и сега наскоро преди да настъпи Зимата отново ги подмених.В Ямбол от 5 магазина само в един са качествени,оригинални Руски.Навсякъде другаде са ментета и изкарват максимум 10 дни.Добре,че имаме хубав магазин за Нива и УАЗ в Ямбол-работи с Толиати и Уляновск и до сега каквото съм купил оттам няма грешка.Скъпичко продава човека,ама поне не е Димитровградска стока и няма ядове.
        Последно редактирано от Янко Желязков; 07-01-11, 22:01.

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
          При теб колко време издържат оригиналните?При мен изкараха към 70 000км.Като купих колата-/04.02.2008г/ ги смених и сега наскоро преди да настъпи Зимата отново ги подмених.В Ямбол от 5 магазина само в един са качествени,оригинални Руски.Навсякъде другаде са ментета и изкарват максимум 10 дни.
          Колега,аз взех от доверен човек оригинални руски.За километри немога да кажа с точност,но нещо от рода на 25 000 това го казвам грубо като мисля,че е по-малко все едно де.Не казвам,че съм попаднал на менте или пък че не са хубави руските тампони,но при моят начин на експлотация просто немога да издържът.За това искам да провам,като ги сменя с други по-здрави,пък да видим какво ще излезне.Не всеки товари на платфора 3кубика дърва и си ги дърпа по черен път.Път по който има и доста изкачвания(извози),един път през лятото ми се наложи да съборя една част от фермата.Та отивам си аз с нивата+платформата,като пъвоначално запонах с покрива.Сложих 200броя циментови керамиди на платформата в предният й край,колата така се смачка,че задните гуми буквално изчезнаха в калника.Аз си я юркам много с товари и така,все пак съм я взел за работа,работа която ми върши вече 3години безпроблемно

Коментар

Ако някой по запознат може да каже от какво е този тампон,който е готов набит с втулка.Решева проблемите на много хора от форума.На мен не ми говори нищо,прилагам и снимкаНатиснете снимката за да я уголемите

Име:inter_02-08-2005_046.jpg
Прегледи:1
Размер:44.3 КБ
ID:5241701Натиснете снимката за да я уголемите

Име:inter_02-08-2005_046.jpg
Прегледи:1
Размер:44.3 КБ
ID:5241701

Коментар

Можеш успешно по тази схема да монтираш втулки от заден шенкел на мерцедес 124 те са тип унибали но са защитени от маншони цената им е около 15-16 лв броя
              2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
              ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

Ето тази оградената в червено е Снимката е ползвана от темата за ветеранът на АНДРО 160
                http://www.offroad-bulgaria.com/atta...6&d=1264747900
                2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo

Коментар

Ако някой по запознат може да каже от какво е този тампон,който е готов набит с втулка.Решева проблемите на много хора от форума.На мен не ми говори нищо,прилагам и снимка[ATTACH=CONFIG]287056[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]287056[/ATTACH]
                  От ТАРБАНТ ! От предния носач .
                  Има къси и дълги такива втулки по 2-3 лева са. Предполагам и на Вартбург са такива.
                  Ще провериш и ще кажеш ...

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                    От ТАРБАНТ ! От предния носач .
                    Има къси и дълги такива втулки по 2-3 лева са. Предполагам и на Вартбург са такива.
                    Прекалено са слаби не си заслужава труда да ги монтираш за да разбереш че няма да ти вършат работа

Коментар

Ако някой по запознат може да каже от какво е този тампон,който е готов набит с втулка.Решева проблемите на много хора от форума.На мен не ми говори нищо,прилагам и снимка[ATTACH=CONFIG]287056[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]287056[/ATTACH]
                      Първоначално публикуван от 75 turbodelta Преглед на мнение
                      Ето тази оградената в червено е Снимката е ползвана от темата за ветеранът на АНДРО 160
                      Тази втулка от лявата щанга не е същата оградената в червено. За дясната - не знам . Но предполагам въпросът е за лявата (новата) втулка.
                      Ти кажи тази (оградената в червено ) от какво е за да е полезно на колегата.
                      И за тонус - колко втулки на трабант си сменил ? Или колко трабанта си сменил, карал по черни пътища ? Не казвам, че са здрави втулките ......просто отговорих на въпрос на колега.

Коментар

Тази втулка от лявата щанга не е същата оградената в червено. За дясната - не знам . Но предполагам въпросът е за лявата (новата) втулка.
                        Колега ти четеш ли въобще мненията ми или директно апострофираш ?
                        Кога съм казал че на ладовите щанги по горе е използвана мерцедесова втулка ?

Ти кажи тази (оградената в червено ) от какво е за да е полезно на колегата.
                        Казал съм по горе и от какво е и от къде е взета снимката ако и беше си направил труда да прочетеш малко щеше да си наясно !

И за тонус - колко втулки на трабант си сменил ? Или колко трабанта си сменил, карал по черни пътища ? Не казвам, че са здрави втулките ......просто отговорих на въпрос на колега.
                        И за тонуса ще ти кажа че 10 години съм имал трабанти общо 7-8 броя в момента имам два , пикап и лимузина като пикапа се използва само по черно и сигурно съм наясно какво съм написал по горе за качествата на трабантските втулки освен това пак за тонус ще ти кажа че баща ми има сервиз за двутактови машини от 94 година насам и освен моите си машини съм видял десетки други и съм доста наясно че не са подходящи за тази схема на лада нива

п.с. Извинявам се на колегите и модераторите за острия език но в българските форуми ако се опитваш да помагаш винаги се намира някой които дори не е прочел за какво става въпрос но вече дава компетентни мнения ...факт

Коментар

Колега ти четеш ли въобще мненията ми или директно апострофираш ?
                          Кога съм казал че на ладовите щанги по горе е използвана мерцедесова втулка ?.............
                          п.с. Извинявам се на колегите и модераторите за острия език но в българските форуми ако се опитваш да помагаш винаги се намира някой които дори не е прочел за какво става въпрос но вече дава компетентни мнения ...факт
                          Чак се чудя как да ти отговоря ?
                          Къде пише, че помагаш като даваш съвсем различен отговор на въпрос ?
                          От какво е тази втулка е въпроса . Аз съм казал от какво е (според мен ).
                          Ти веднага отсичаш - не става . Как да ти повярвам ...... на готово . Е - кой дава съветите ?
                          Аз просто отговорих на въпрос . Без да давам съвет на никой .
                          И като те питам нещо за тонус се разбира да не се спори, а да си споделим някакви знания. Явно само ти имаш знания (и баща ти ). Аз нямам .
                          Прав си !
                          За да си спокоен в бъдеще ( да не се ядосваш) - не апострофирай, ами си дай съвета . Ако е хубав има кой да го оцени.
                          И много лесно се палиш . Поздравления за тона и отношението !

Коментар

Виж дали казвам истината ?

Можеш успешно по тази схема да монтираш втулки от заден шенкел на мерцедес 124 те са тип унибали но са защитени от маншони цената им е около 15-16 лв броя
                            От ТАРБАН ! От предния носач .
                            Прекалено са слаби не си заслужава труда да ги монтираш за да разбереш че няма да ти вършат работа
                            Не ми отговаряй !
                            Просто помоли модератора да изтрие резила ............

Коментар

Колеги,днес отставих при стругара да се правят втулките.Утре ще направя снимки на тампона на който се спрях.Незнам от каква кола е просто взех няколко и и си изрбах,гледах да е по-дебел и по-масивен от ладовия.Трябва да му се престърже малко втулката,която е набита в него,мегдан има на къде,като отида да купя и другите тампони ще се поинтересувам от каква кола е.До ден или два стругара започва работа и смятам да съм готов след 3-4дни.Поздрави

Коментар

Колеги,днес отставих при стругара да се правят втулките.Утре ще направя снимки на тампона на който се спрях.Незнам от каква кола е просто взех няколко и и си изрбах,гледах да е по-дебел и по-масивен от ладовия.Трябва да му се престърже малко втулката,която е набита в него,мегдан има на къде,като отида да купя и другите тампони ще се поинтересувам от каква кола е.До ден или два стругара започва работа и смятам да съм готов след 3-4дни.Поздрави
                                Колега, с голям интерес чакам да видя резултата от това твое подобрение с което си се захванал. Според мен задните щанги са едни от най-слабите неща в Нивата. Освен че прекалено често им се разбиват тампоните, също така и самите щанги се късат там кадето е заварката между щангата и чашката на тампона. Късал съм абсолютно всички щанги. Миналото лято имах такова преживяване заради въпросните щанги че не искам да си спомням какво беше. Накъсах ги всичките, а се бях наврял на 25-30 км. извън черния път. Падна ми моста, изкривих ушите на кардана, смлях карето, скъсах дясното захващане на реактивната щанга и всичко това на място където можеше да дойда само сериозна машина или мотор. Зарова и аз се чудя как да ги подобря тези щанги. Мислил съм да ги подсилвам с шина (някъде във форума гледах такова изпълнение), но проблема с нескопосаните тампони си остава нерешен. Затова много ми е любопитно как са се получили нещата при теб.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X