Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Самоделен лифт за Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: самоделен лифт за нива

Действително след слагането на 3см гумени подложки задните амове дойдоха къси,реших си проблема с Монро 4х4 адвенчър,който за 54см в разгънато положение.Имам също така задни прожини от комби,който са с дължина 50см,докато щатните нивови са 43см с комбовите прожините Монрото идва късо и трябва да прибягвам към други амове,най вероятно от бус форд транзит.

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
      Колега,вече над 30 000км карам с 3см подложка между горен носач и горе шарнир+3см гумен тампон на прожината-проблеми до сега не съм имал никави.Ориентировачно прожините за шеви нива не са повече от 60-70лв нови и двете.Също така стават и от волга,но мисля,че от Шеви нива е по-добре.Аз имам волгови прожини,който бях предвидил когато слагам лебедката,но се отказах от тях-ще си взимам от Шеви нива.Поздрави
      А внасят ли се в БГ предни пружини за Шеви Нива.Защото аз,където и да питам все няма.Някой да знае нещо по въпроса,че за в бъдеще ще слагам такива?А колко см. е лифта с тези пружини от Ш.Нивата?Бях чел някъде из Руските сайтове,но вече съм забравил.
      Последно редактирано от Янко Желязков; 19-12-10, 16:17.

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
        А внасят ли се в БГ предни пружини за Шеви Нива.Защото аз,където и да питам все няма.Някой да знае нещо по въпроса,че за в бъдеще ще слагам такива?А колко см. е лифта с тези пружини от Ш.Нивата?Бях чел някъде из Руските сайтове,но вече съм забравил.
        Имам приятел,който има магазин за части за нива,лада и шеви нива.От него мога да си поръчам,но за сега няма да пипам нищо,че стана много студено при нас а пък и сега е време за каране .Относно прожините-става с поръчка.

Коментар

Имам приятел,който има магазин за части за нива,лада и шеви нива.От него мога да си поръчам,но за сега няма да пипам нищо,че стана много студено при нас а пък и сега е време за каране .Относно прожините-става с поръчка.
          Това значи ли,че евентуално мога да разчитам на теб за един комплект пружини от Ш.Нива-/говоря евентуално чак към Март,Април/?

Коментар

Колеги, някой има ли представа тези неща могат ли да се закупят от някъде?
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_8691[1].jpg
Прегледи:1
Размер:64.8 КБ
ID:5237359
            Гледам че го има в каталога за авточасти. Там е даден за модела ВАЗ 21215. Това ако не бъркам е дизеловата Нива.

Коментар

Първоначално публикуван от gsp Преглед на мнение
              Колеги, някой има ли представа тези неща могат ли да се закупят от някъде?
              [ATTACH=CONFIG]281531[/ATTACH]
              Гледам че го има в каталога за авточасти. Там е даден за модела ВАЗ 21215. Това ако не бъркам е дизеловата Нива.
              Да колега-това е захващането на предния диф на дизелова Нива.В бензинова ще е голям плюс да се прибави-/така,че съвсем правилно си се ориентирал/.Ще се облекчи много основното захващане,най-вече от към вибраций.Именно те правят най-големите проблеми,защото с времето охлабват шпилките/гайките и става една...В БГ по магазините мисля,че ще е почти невъзможно да се открие тази част-дано да греша.П.П.Аз си направих допълнителна защита с тампон между нея и дифа и смея да кажа,че вибрацийте ми се сведоха до минимум.Скоро се опитвах да го притягам,обаче гайките не мръднаха хич,явно вече не искат да се самоохлабват и това е супер.
              Последно редактирано от Янко Желязков; 22-12-10, 11:30.

Коментар

Да колега-това е захващането на предния диф на дизелова Нива.В бензинова ще е голям плюс да се прибави-/така,че съвсем правилно си се ориентирал/.Ще се облекчи много основното захващане,най-вече от към вибраций.Именно те правят най-големите проблеми,защото с времето охлабват шпилките/гайките и става една...В БГ по магазините мисля,че ще е почти невъзможно да се открие тази част-дано да греша.П.П.Аз си направих допълнителна защита с тампон между нея и дифа и смея да кажа,че вибрацийте ми се сведоха до минимум.Скоро се опитвах да го притягам,обаче гайките не мръднаха хич,явно вече не искат да се самоохлабват и това е супер.
                Ами явно ще се наложи и аз да го правя някак. Тук в този раздел има много варианти, но това на снимката ми хареса доста и като видях че го има в каталога направо се зарадвах. Обаче след обиколка по всички магазини за авточасти, настроението ми се развали. Навсякъде където попитах ме гледат така все едно търся резервни части за подводница. Незнам как е по другите градове ама тук да не ти се налага да търсиш нещо за Нива. До миналата година в нито един магазин не продаваха гумички за спирачни цилиндърчета. Казваха че си вървят с целия апарат. Айде че се отклоних от темата.

Коментар

Ами явно ще се наложи и аз да го правя някак. Тук в този раздел има много варианти, но това на снимката ми хареса доста и като видях че го има в каталога направо се зарадвах. Обаче след обиколка по всички магазини за авточасти, настроението ми се развали. Навсякъде където попитах ме гледат така все едно търся резервни части за подводница. Незнам как е по другите градове ама тук да не ти се налага да търсиш нещо за Нива. До миналата година в нито един магазин не продаваха гумички за спирачни цилиндърчета. Казваха че си вървят с целия апарат. Айде че се отклоних от темата.
                  Никъде тук в БГ няма да има.Дизелови и бензинови-/моноинжекционни/ Ниви никога официално нови не са внасяни у нас.Това е и причината да няма някои специфични части за тях-именно такъв е и случая с въпросната крепежна планка.Просто трябва да си направиж някаква самоделка и пак ще ти върши същата работа.

Коментар

Никъде тук в БГ няма да има.Дизелови и бензинови-/моноинжекционни/ Ниви никога официално нови не са внасяни у нас.Това е и причината да няма някои специфични части за тях-именно такъв е и случая с въпросната крепежна планка.Просто трябва да си направиж някаква самоделка и пак ще ти върши същата работа.
                    Ясно. Това не го знаех. Сега си мисля за товаЯсно. Това не го знаех. Сега си мисля за това:

Име:804[2].jpg
Прегледи:3
Размер:59.9 КБ
ID:5237361
                    или това:

Име:IMG_1549[1].jpg
Прегледи:1
Размер:24.2 КБ
ID:5237362Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_1585[1].jpg
Прегледи:3
Размер:22.5 КБ
ID:5237363
                    Кой е по-удачния вариант? Доколкото разбрах твоята защита е нещо като тази на двете снимки.

Коментар

Ясно. Това не го знаех. Сега си мисля за товаЯсно. Това не го знаех. Сега си мисля за това:
                      [ATTACH=CONFIG]281538[/ATTACH]
                      или това:
                      [ATTACH=CONFIG]281539[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]281540[/ATTACH]
                      Кой е по-удачния вариант? Доколкото разбрах твоята защита е нещо като тази на двете снимки.
                      Има тема-"Защита на предния диференциал"-ако искаш там да продължим дискусията колега.Хем ще я поразгледаш по-ообстойно,че тази е за лифта-все пак да не се отклоняваме много.

Коментар

Има тема-"Защита на предния диференциал"-ако искаш там да продължим дискусията колега.Хем ще я поразгледаш по-ообстойно,че тази е за лифта-все пак да не се отклоняваме много.
                        О.К извинявам се за отклонението.

Коментар

О.К извинявам се за отклонението.
                          И аз се извинявам за отклонението. В Габрово, зад магазина за мебели, мисля, че се казва"Арон" има голям склад за руски авточасти на много тънки цени. Намира се в края на града на един баир. Потърси го този магазин. Аз съм купувал от там.
                          Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Първоначално публикуван от fireman160 Преглед на мнение
                            И аз се извинявам за отклонението. В Габрово, зад магазина за мебели, мисля, че се казва"Арон" има голям склад за руски авточасти на много тънки цени. Намира се в края на града на един баир. Потърси го този магазин. Аз съм купувал от там.
                            Нямат ги тези крепежни планки колега. Проверил съм и там. Знам го склада ама и там напоследък е станала една мърлява....

Коментар

Колеги,реших да пиша тук,защото е самоделно.Искам да сменя тампоните на задните щанги,който държат задния диференциал,твърдо съм решен руско няма да е.Просто не издържа на експлотацията на която подлагам нивата.Ще си изработвам нови щанги,каго за основи мисля да ползвам старите,като отрежа ухата където се набиват оргиналните тампони и на струг да направя нови втулки.Имам заместители от Опел Астра/Векетра на предния носач са два тампона един голям,като чиния и един малък,който по форма прилична много на ВАЗ-овския,но е по-твърд и доста по кадърно изработен.На дължина е също като от нивата,но ако някой е сменял или мисли да сменя,нека ми предложи по-добър вариант защото утре ще оставям на стругара да прави втулките.

Коментар

Колеги,реших да пиша тук,защото е самоделно.Искам да сменя тампоните на задните щанги,който държат задния диференциал,твърдо съм решен руско няма да е.Просто не издържа на експлотацията на която подлагам нивата.Ще си изработвам нови щанги,каго за основи мисля да ползвам старите,като отрежа ухата където се набиват оргиналните тампони и на струг да направя нови втулки.Имам заместители от Опел Астра/Векетра на предния носач са два тампона един голям,като чиния и един малък,който по форма прилична много на ВАЗ-овския,но е по-твърд и доста по кадърно изработен.На дължина е също като от нивата,но ако някой е сменял или мисли да сменя,нека ми предложи по-добър вариант защото утре ще оставям на стругара да прави втулките.
                                Интересно ми е къде не издържат тези щанги. Явно не съм попадал на такова място .
                                Та - тези щанги са от тънкостенна тръба. Не че е толкова тънкостенна, но има по дебелостенни тръби.
                                1. Взимаш дължината,правиш им краищата и насаждаш накрайниците. Въждал съм такова изпълнение . Аз няма да го направя, но ти искаш да си поиграеш.
                                2. Ако искаш да удебелиш тръбата - взимаш тръба,срязваш я по дължината на щангата на две половини , надяваш двете половини върху сегашната щанга и затваряш отново тръбата със заварки. Краищата предварително подготвени заваряваш за накрайниците и си готов.
                                Аз така бих направил, ако стигна до твоите убеждения - че стандартните не издържат.
                                Товарил съм магаренцето със 500 кг и съм карал с блокаж (по такъв терен), предницата направо не стъпваше на земята .Счупих стабилизираща щанга по дупките, но тези на задния мост не са чули от натоварването.
                                Единствено в калища (дълбока кал ) не съм влизал . Та затова те попитах - къде ги чупиш или кривиш тия щанги ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X