Обява

Свий
Няма добавени обяви.

раздатка на лада нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: раздатка на лада нива

Здравейте колеги,темата е малко стара но ми стана интересно и я зачетох.Но не можах да разбера в крайна сметка от толкова много отговори какво става когато се включи блокажа на междуосевия диф?Примерно Нивата е на кантар(предно ляво и задно дясно в въздуха)какво ще стане като и се включи блокажа?Нямал съм Нива и затова ми е интересно,имах Дайхацу,Тойота,Паджеро 85г. и на тях имаше само бавни и ръчни хъбове на предния мост(Тойота,Дайхацу).Сега имам Субару Форестър 07г. него като му виснат въпросните две гуми,другите две го вадят и колата си потегля,аз това разбирам 4x4,на Нивата как е?

Коментар

Когато се включи междуосовият блокаж, Нивата ще се държи като всеки парттайм. В описаната от теб ситуация няма да се случи нищо. Ще продължи да си бъде окантарена. Просто няма блокаж на преден и заден диференциал.
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от titko Преглед на мнение
        Здравейте колеги,темата е малко стара но ми стана интересно и я зачетох.Но не можах да разбера в крайна сметка от толкова много отговори какво става когато се включи блокажа на междуосевия диф?Примерно Нивата е на кантар(предно ляво и задно дясно в въздуха)какво ще стане като и се включи блокажа?Нямал съм Нива и затова ми е интересно,имах Дайхацу,Тойота,Паджеро 85г. и на тях имаше само бавни и ръчни хъбове на предния мост(Тойота,Дайхацу).Сега имам Субару Форестър 07г. него като му виснат въпросните две гуми,другите две го вадят и колата си потегля,аз това разбирам 4x4,на Нивата как е?
        А на мен ми е интересно, как човек, минал през четири джипа, може да задава такъв въпрос?

Коментар

Недей така, голяма част от хората, които карат джип не са се сблъсквали отблизо с конструкцията на нивата, а голяма част от хората, каращи нива, не знаят за какво са малките лостчета.
          Александър

Коментар

Първоначално публикуван от titko Преглед на мнение
            Нивата не е форестър и другите две гуми няма да я извадят. Значи не е 4х4 според твоите разбирания.
            Но не бих ходил в гората с форестър 4х4 , а с нива 4х4.
            Чети какво е блокаж и какви видове са. Ще ти се изяснят нещата.

Коментар

Субаруто и другите СУВ имат сравнително малки ходове отпред (като нивата) и отзад, и затова имат блокажи или някаква електронна система, която да ги вади от такива ситуации. По принцип голяма част от тези ситуации, при които двете колела са на кантар, могат да се избегнат. Има много други ситуации, в които е добре колата ти да си е със включен фултайм постоянно. Някой замислял ли се е примерно при подаване на повече газ и приплъзване на някое колело къде отива 100% от усилието ако не е включен блокажа и къде отива ако е включен. По тежък терен блокажа постоянно трябва да е включен, завиването не пречи, просто става по трудно - колата се стреми да се движи в права линия.
              Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                Недей така, голяма част от хората, които карат джип не са се сблъсквали отблизо с конструкцията на нивата, а голяма част от хората, каращи нива, не знаят за какво са малките лостчета.
                Това с лосчетата е абсурдно, все едно да имаш телефон и да не знаеш как да говориш по него...Би трябвало да няма такива хора..
                За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                Honda Dominator 650
                088ЧЧ93979-->Борис
                0878956Ч38-->Борис

Коментар

Не е само Нивата така . Като се окантарих за първи път с Дефендъра ( две срещуположни колелета във въздуха ) разбрах за какво е блокажа. При боксуване преди да включа блокажа де така силно почна да чука в кутията че се изплаших. А ужким имах дългогодишен опит с ......УАЗ. После схванах и ми беше лесно. Преди лош терен влюча блокажа и с целата газ.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC01515.jpg
Прегледи:2
Размер:144.0 КБ
ID:5282788
                  На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Би трябвало, ама ... с очите си съм виждал как един тъпанар 40 минути се мъчеше да покара Дифендър по снега с лед отдолу само на задно. То не бе подлагане на клонки, то не бе посипване с пясък, то не бе ровене, не бе бутане. Докато накрая някой го попита къде е тръгнал посред зима с прецакано предно. И пича ококори ей такива очи. А? Що да е прецакано? Ми щото не работи. И чак тогава се изясни, че предното си работи, ама няма кой да го включи.
                    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                      Би трябвало, ама ... с очите си съм виждал как един тъпанар 40 минути се мъчеше да покара Дифендър по снега с лед отдолу само на задно. То не бе подлагане на клонки, то не бе посипване с пясък, то не бе ровене, не бе бутане. Докато накрая някой го попита къде е тръгнал посред зима с прецакано предно. И пича ококори ей такива очи. А? Що да е прецакано? Ми щото не работи. И чак тогава се изясни, че предното си работи, ама няма кой да го включи.
                      Ееее, това вече е .......... Ужас..
                      Honda Dominator 650
                      088ЧЧ93979-->Борис
                      0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
                        Това с лосчетата е абсурдно, все едно да имаш телефон и да не знаеш как да говориш по него...Би трябвало да няма такива хора..
                        Колеги,има историй всякакви.Аз също мислех,че щом караш една кола било то лек автомобил или 4х4,ще си наясно поне за начина на експолтация,но не.На Бирислав от Разлог,негов позант по асфалт кара нивата на блокаж,а в гората го изключва.Друг случай на витара-в гората хъбовете в изключен режим,по асфлат на включен.
                        П.С:То е казано-човек се учи докато е жив.

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
                          Колеги,има историй всякакви.Аз също мислех,че щом караш една кола било то лек автомобил или 4х4,ще си наясно поне за начина на експолтация,но не.На Бирислав от Разлог,негов позант по асфалт кара нивата на блокаж,а в гората го изключва.Друг случай на витара-в гората хъбовете в изключен режим,по асфлат на включен.
                          П.С:То е казано-човек се учи докато е жив.
                          Така е Няма спор...Ти къде се загуби бе Роска, няма те никакъв в Скайпа..
                          Но все пак, като караш, трябва малко и да поразучиш, всичко става...
                          Honda Dominator 650
                          088ЧЧ93979-->Борис
                          0878956Ч38-->Борис

Коментар

Ще се поровя да видя за какво е този блокаж където толкова го хвалят.Аз не съм карал Нива,а и нямам желание.Знам,че единия лост е за бавните,а другия за въпросния блокаж.Моите джипове нямаха такова нещо,те си бяха като УАЗка само,че с едно лостче.Имал съм и служебно Терано той пък имаше заключване на задния мост.За в гората си имам пак Дайхацу и нямаше да е зле да има блокаж на някой от дифовете ама няма,а Форестъра още не съм го прежалил за каране по тежки терени.

Коментар

Нива има блокаж само на междуосевия диференциал. Той върши точно същата работа, като включването на предния мост при УАЗ.

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                                Да, хора има всякакви, но аз, от участници в технически форум очаквам повече. Особено, когато са с голям опит.
                                Между другото, точно заради малките лостчета не купих Нивата на един познат, доста стегната. В един момент реши да ми демонстрира включване на предния мост...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X