Обява

Свий
Няма добавени обяви.

раздатка на лада нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: раздатка на лада нива

БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ВИ С БЕЗЦЕННИТЕ СЪВЕТИ !
    Другата седмица ще го направя !!!
    При нас няма един кадърен майстор да ти вземе парите ! Всички са ..... нямам думи!
    Другата седмица ще я наглася сам на канал и така ще е тя!!!
    Благодаря ви!!!
    Тоя форум ще е супер!!!
    Не ме е яд като ме мачка ботуш!
    Яд ме е като ме настъпва Цървул!

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
      На ментак, винаги можеш да попаднеш...
      Аз моята я регулирах в гората с помоща на една вада, но това е друг въпрос..
      Изключваш раздатката(в неутрално положение)Включваш на четвърта, палиш и дърпаш смукача на 2000-2500 Об/м, лягаш под колата, преди това си разхлабил болтовете на скоростната(лястовицата) и на раздатката 4те болта.Гасиш колата, затягаш и пей сърце.. А за да намалиш най-много вибрациите се прави 3та опора, от една, от малките реактивни щанги..
      Принципът е същия като на колегата БгБул, но е по лесен.. Няма крикове и такива щуротии
      За това което си правил си прав. И аз така го правя. Но когато си на неутрална (РК) въртиш САМО гуменото каре и така синхронизираш САМО РК към скоростната .
      Аз обаче говоря за синхронизиране и на предния диф. А без да въртиш гумите няма как да стане това. За това - моето е по-сложно , но поправя пропуските на "добрите" майстори.
      Прав ли съм или да ?

Коментар

да !!!

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
          За това което си правил си прав. И аз така го правя. Но когато си на неутрална (РК) въртиш САМО гуменото каре и така синхронизираш САМО РК към скоростната .
          Аз обаче говоря за синхронизиране и на предния диф. А без да въртиш гумите няма как да стане това. За това - моето е по-сложно , но поправя пропуските на "добрите" майстори.
          Прав ли съм или да ?
          ДА, прав си ако искаш да синхронизираш и дифа, но аз писах за синхронизация на СК към РК(то повечето от там идва шумът..)
          За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
          Honda Dominator 650
          088ЧЧ93979-->Борис
          0878956Ч38-->Борис

Коментар

за предния и задния диф.задължително гумите трябва да са във въздуха

Коментар

Първоначално публикуван от star6ina13 Преглед на мнение
              за предния и задния диф.задължително гумите трябва да са във въздуха
              Нормално, иначе няма как да се синхронизират..
              За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
              Honda Dominator 650
              088ЧЧ93979-->Борис
              0878956Ч38-->Борис

Коментар

Благодаря на всички - тресенето почти изчезна има го пак но е незначително !
                Благодаря за съветите!!!

Коментар

[QUOTE=ba4o_ivan;1375616]Благодаря на всички - тресенето почти изчезна има го пак но е незначително !
                  Благодаря за съветите!!![/QUOTEВ крайна сметка от какво беше?
                  Последно редактирано от Янко Желязков; 21-12-10, 08:13. Причина: Грешен пост

Коментар

Първоначално публикуван от ba4o_ivan Преглед на мнение
                    Благодаря на всички - тресенето почти изчезна има го пак но е незначително !
                    Благодаря за съветите!!!
                    И в крайна сметка от какво беше предизвикано тресенето?

Коментар

ОТ РЕГОЛИРАНЕТО НА РАЗДАТКАТА!

Коментар

Здравейте!
                        Тресенето от раздатката го оправих благодарение на вас!
                        Но сега има друг проблем като тръгвам назад или напред като отпусна или отпускам съединителя - /рязко потеглене назад или напред/ се чува едно тряс /все едно дифиренцяла се мести /
                        Предполагам някои тампони на щангите които държат дифиренцяла! Гледах ги здрави са !
                        Да ги сменя ли ?

Коментар

Първоначално публикуван от ba4o_ivan Преглед на мнение
                          Здравейте!
                          Тресенето от раздатката го оправих благодарение на вас!
                          Но сега има друг проблем като тръгвам назад или напред като отпусна или отпускам съединителя - /рязко потеглене назад или напред/ се чува едно тряс /все едно дифиренцяла се мести /
                          Предполагам някои тампони на щангите които държат дифиренцяла! Гледах ги здрави са !
                          Да ги сменя ли ?
                          Колега, това може да се дължи на разхлабени връзки в закрепването на предния диф. Поне при мен точно от това се получаваше този шум. От многото вибрации се разхлабват болтовете и шпилките които притягат крепежните планки които са между предния диф и блока на ДВГ. Това е проблем който го има почти всяка Нива. На първо време се опитай да притегнеш въпросните връзки. Като цяло обаче е добре да си го решиш този проблем по по-генерален начин. В разделите "Как да подготвя Нивата за OffRoad" и "защита на предния диференциал" има много добри идеи за това как може да се направи. Поздрави..

Коментар

Първоначално публикуван от gsp Преглед на мнение
                            Колега, това може да се дължи на разхлабени връзки в закрепването на предния диф. Поне при мен точно от това се получаваше този шум. От многото вибрации се разхлабват болтовете и шпилките които притягат крепежните планки които са между предния диф и блока на ДВГ. Това е проблем който го има почти всяка Нива. На първо време се опитай да притегнеш въпросните връзки. Като цяло обаче е добре да си го решиш този проблем по по-генерален начин. В разделите "Как да подготвя Нивата за OffRoad" и "защита на предния диференциал" има много добри идеи за това как може да се направи. Поздрави..
                            Точно така-много голяма вероятност има от там да е проблема.И най-важното,притегни го колкото се може по-скоро,защото скоро сменях на една Нива направо откъснати шпилки от корпуса на дифа.Добре,че не бяха се откъснали от дъно,та с един чисто нов тръбен ключ успях да ги развия и сменя с нови.

Коментар

А има и немалка вероятност тези удари в трансмисията да се дължат и на съединителя. При мен след като с Янко сменихме шпилките на предния диференциал и стегнахме до откат крепежните планки, тези удари си останаха. След регулиране на съединителя понамаляха, но когато се отпусне малко по-рязко отново се чуват удари. Ако съм на бавни скорости ударите изчезват, което ме кара да си мисля, че се дължат точно на калпавия руски съединител.

Коментар

Първоначално публикуван от Kara Kolio Преглед на мнение
                                А има и немалка вероятност тези удари в трансмисията да се дължат и на съединителя. При мен след като с Янко сменихме шпилките на предния диференциал и стегнахме до откат крепежните планки, тези удари си останаха. След регулиране на съединителя понамаляха, но когато се отпусне малко по-рязко отново се чуват удари. Ако съм на бавни скорости ударите изчезват, което ме кара да си мисля, че се дължат точно на калпавия руски съединител.
                                От сумарния луфт по цялата трансмисия са характерните удари.В моята също се проявяват,когато отпусна по-рязко съединителя.Но за да е спокоен колегата нека да си провери непременно шпилките и планките,държащи предния диф,както писах и по-горе.Едно притягане спестява много ядове и хамалогия.
                                Последно редактирано от Янко Желязков; 23-12-10, 11:11.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X