Обява

Свий
Няма добавени обяви.

раздатка на лада нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: раздатка на лада нива

Чух и за друг не по-малко странен случай.
    Собственик на нова Нива я кара шест месеца на бавни. През целия период се кахъри, че гори много, тромава е и трудно вдига седемдесет. При това коментира и пита познати и никой не му е минало през ума, че това е проблема. Получава дежурните отговори, че тези автомобили са си така. А иначе вече не се учудвам, че още витае мнението сред доста хора за включване и изключване на предния мост на стандартна Нива. Как да им отговориш на такива и да не можеш да се отървеш от безсмислена полемика!
    Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Първоначално публикуван от fireman160 Преглед на мнение
      Чух и за друг не по-малко странен случай.
      Собственик на нова Нива я кара шест месеца на бавни. През целия период се кахъри, че гори много, тромава е и трудно вдига седемдесет. При това коментира и пита познати и никой не му е минало през ума, че това е проблема. Получава дежурните отговори, че тези автомобили са си така. А иначе вече не се учудвам, че още витае мнението сред доста хора за включване и изключване на предния мост на стандартна Нива. Как да им отговориш на такива и да не можеш да се отървеш от безсмислена полемика!
      За този случай и аз съм чувал..Само че собственика отива да я върне..И в магазина го гледат като гръмнати зайци
      Доскоро, баща ми, си мислеше, че с лоста за блокажа(малкия) се включва предния мос..Посмял съм се и с него бая, де... Също спорим и дали е 4Х4...Но това е друга тема..
      Може би, това им твърдение, идва от надписите до скоростния лост, отляво.."Дифференциал" "Разблокирован" "Заблокирован", а Руснака е имал впредвид средния диференцял(радатката), но не го е написал както трябва...
      Последно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 05-06-11, 22:35.
      За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
      Honda Dominator 650
      088ЧЧ93979-->Борис
      0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
        Би трябвало, ама ... с очите си съм виждал как един тъпанар 40 минути се мъчеше да покара Дифендър по снега с лед отдолу само на задно. То не бе ....
        Ето как човек се изказва неподготвен ...
        Беше ми подсказано, че Дифендъра е фултайм. Тоест, излиза, че наистина е бил с прецакано предно, защото съм съвсем сигурен, че предните гуми не мръднаха грам и двете. Интересното е, че собственика май знаеше кое какво е колкото и аз. Само дето аз в Дифендър не съм се качвал, та ми е простено да не знам
        Извинявам се за недоразумението!
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Ето как човек се изказва неподготвен ...
          Беше ми подсказано, че Дифендъра е фултайм. Тоест, излиза, че наистина е бил с прецакано предно, защото съм съвсем сигурен, че предните гуми не мръднаха грам и двете. Интересното е, че собственика май знаеше кое какво е колкото и аз. Само дето аз в Дифендър не съм се качвал, та ми е простено да не знам
          Извинявам се за недоразумението!
          Със сигурност не всички дефендери са фултайм. Но не това е интересното - ако на фултайм машина не блокираш междинния диференциал, нормално е да не помръдват три от колелата.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Със сигурност не всички дефендери са фултайм. Но не това е интересното - ако на фултайм машина не блокираш междинния диференциал, нормално е да не помръдват три от колелата.
            На рехав сняг с поледица? С всичката газ? И с лашкане? Е те това не го вярвам, честно.
            Въртяха му двете задни, не еднакво, но и двете. Не си го представям, да има връзка напред и да не мръдне поне едното предно. Освен това беше на сравнително равно - площада в центъра на Старозагорски Минерални Бани, виждал си го.
            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

На рехав сняг с поледица? С всичката газ? И с лашкане? Е те това не го вярвам, честно.
              Въртяха му двете задни, не еднакво, но и двете. Не си го представям, да има връзка напред и да не мръдне поне едното предно. Освен това беше на сравнително равно - площада в центъра на Старозагорски Минерални Бани, виждал си го.
              Това, което си видял се дължи или на някакво ЛСД, или на инертността на колелата и съпротивлението на механизмите по силовото предаване.
              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

На повечето джипки предницата има по-добро сцепление, поне докато не ги натовариш юнашки. Нива със сигурност буксува само със задни, когато е само с шофьор, и само с предни, като се натовари истински.

Коментар

И как карате нива само с предно???
                  Моята при изключен блокаж върти задният мост ! При включен - двата моста!!!
                  Не ме е яд като ме мачка ботуш!
                  Яд ме е като ме настъпва Цървул!

Коментар

Първоначално публикуван от ba4o_ivan Преглед на мнение
                    Колега сигурен ли си че караш Нива.
                    Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Първоначално публикуван от ba4o_ivan Преглед на мнение
                      колега,Ясен е обяснил защо се получава така при Нивата

Коментар

имам проблем при изключен блокаж предния диф.се движи само до раздатката и Нивата не се движи,а като вкл. блокажа тръгва.

Коментар

Първоначално публикуван от milen4o84 Преглед на мнение
                          имам проблем при изключен блокаж предния диф.се движи само до раздатката и Нивата не се движи,а като вкл. блокажа тръгва.
                          Ми честито, счупил си полуос.

Коментар

Коя полуоска съм счупил предна ли,защото предния кардам върти до раздатката.

Коментар

Ако на място се върти предният кардан - счупил си предна.

Коментар

Предния кардан върти до предния диф,до раздатката върти,като се пускаш по инерция.
                                Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X