Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какви гуми,размер и цолаж макс стават на нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какви гуми,размер и цолаж макс стават на нива

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
    При избор на по-големи гуми за Нива е добре да се има предвид, че в някои райони има видове кал, която е особено лепкава и се намотава по гумите. Особено гадно е, ако се обърка със суха трева.
    Такава е добруджанската кал, някакъв ужас е като се тръгне. Все едно си с гуми от формула 1 без грам грайфер.
    Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
    Dacia Duster 4WD

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PC220951.jpg
Прегледи:1
Размер:185.8 КБ
ID:5247076

Коментар

Утре ще напиша и размера.Бяха монтирани на Нисан патрол но му дойдоха малко малки и аз рискувах.Нямам проблеми гумите са тип бутонка,марката е алигатор с вътрешна гума.Само е нужен двигател да ги носи,доста са тежички.

Коментар

Първоначално публикуван от menajer1980 Преглед на мнение
          Утре ще напиша и размера.Бяха монтирани на Нисан патрол но му дойдоха малко малки и аз рискувах.Нямам проблеми гумите са тип бутонка,марката е алигатор с вътрешна гума.Само е нужен двигател да ги носи,доста са тежички.
          Дано да нямаш проблеми с трансмисията,че са доста агресивни.Интересува ме височината в см.,ако може разбира се.

Коментар

Алигатор 205/15,височина 75см,карах с такива бъгито,едвам ги разкарах,тежат по цял тон!
            Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Тези гуми ми приличат на 16 цолови, като гледам джантите, те са си оригиналните.
              Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Значи размера е 205 R 16 104 F височината е 74 см.Аз не съм казвал,че гумите са леки,но като караш разумно няма проблеми.Аз карам повечето тежък off road и пак повтарям трябва двигател за тези гуми.Без подобрения по двигателя няма да може да ги носи.

Коментар

Първоначално публикуван от menajer1980 Преглед на мнение
                  Значи размера е 205 R 16 104 F височината е 74 см.Аз не съм казвал,че гумите са леки,но като караш разумно няма проблеми.Аз карам повечето тежък off road и пак повтарям трябва двигател за тези гуми.Без подобрения по двигателя няма да може да ги носи.
                  1.7 мотора никак не е слаб-поне моното и пълната инжекция.Проблема при Нива е бързата трансмисия.Тези гуми искат 4.3 или 4.44 дифове и СК от чиста Жигула 2101.

Коментар

Колега аз си изказвам мнението от личен опит.Не питай старило,питай патило.Това ми е коментара......

Коментар

Здравейте.Колеги,тези дни карам една нива.1.7 моно-инжекцион.Нивата е обута с гуми Malatesta една такава рошава шарка,останах приятно изненадан от поведението на колата на кал и сняг-имах шанса да ги изпробвам в такова време.Около 30см сняг и отдоло доста кално,нивата се справяше отлично.Размера е 205/75/15-с този размер не се усеща загуба на мощност и си изкачва доста остри/стръмни наклони,почти без да се затормозява.Колата не е повдигана при по сериозно разчекване на предницата,леко опират в веждата на предниа калник,което не е проблем,колата след няколко км подгъва веждата и спират да опират.Останах с впечатление,че не са и толкова шумни,прилагам една примерна снимка за ориентацияНатиснете снимката за да я уголемите

Име:KobraTrac.jpg
Прегледи:4
Размер:48.0 КБ
ID:5247263

Коментар

Добре-казвай тогава какви подобрения по 1.7 двигателя трябва да се направят,защото на мен не ми е ясно.И другото,което искам да те питам:мислиш ли,че ако напомпиш този мотор до към 95-100к.с. ще остане нещо здраво от 3.9 дифовете,еле пък с тези твоите гуми.

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
                          Здравейте.Колеги,тези дни карам една нива.1.7 моно-инжекцион.Нивата е обута с гуми Malatesta една такава рошава шарка,останах приятно изненадан от поведението на колата на кал и сняг-имах шанса да ги изпробвам в такова време.Около 30см сняг и отдоло доста кално,нивата се справяше отлично.Размера е 205/75/15-с този размер не се усеща загуба на мощност и си изкачва доста остри/стръмни наклони,почти без да се затормозява.Колата не е повдигана при по сериозно разчекване на предницата,леко опират в веждата на предниа калник,което не е проблем,колата след няколко км подгъва веждата и спират да опират.Останах с впечатление,че не са и толкова шумни,прилагам една примерна снимка за ориентация[ATTACH=CONFIG]294504[/ATTACH]
                          Тази гума се оказа доста добра.В Ямбол имаме две джипки,каращи с този модел и колегите са повече от доволни.

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
                            Добре-казвай тогава какви подобрения по 1.7 двигателя трябва да се направят,защото на мен не ми е ясно.И другото,което искам да те питам:мислиш ли,че ако напомпиш този мотор до към 95-100к.с. ще остане нещо здраво от 3.9 дифовете,еле пък с тези твоите гуми.
                            Шлаифаш двигателя за 84мм бутала.Главата сваляш с 2мм.Слагаш един боен разпределителен вал.Диферинциалите и кутията ги сменяш с 4.44 и 2101 и имаш един задоволителен джипов мотор.Има и още неща като олекотяване на мотовилки и бутала и други части по мотора но те не са същественни за нива.

Коментар

Първоначално публикуван от токарев Преглед на мнение
                              Шлаифаш двигателя за 84мм бутала.Главата сваляш с 2мм.Слагаш един боен разпределителен вал.Диферинциалите и кутията ги сменяш с 4.44 и 2101 и имаш един задоволителен джипов мотор.Има и още неща като олекотяване на мотовилки и бутала и други части по мотора но те не са същественни за нива.
                              Хайде да разясниш на аутиторията след този "тунинг"с какъв бензин ще го караш това чудо!?
                              Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                                Това определено ще е интересна информация колега. А иначе аз питах за нещо по-екзотично като монтаж, а именно монтирането на гумата с вътрешна и евентуалното уплътняване на винтила, така че ако се пукне от пирон по протектора, да спада бавно като безкамерна - един вид да се вземат предимствата на двата вида монтаж. Възможно ли е?
                                Карал съм и така - безкамерна гума, безкамерна джанта, отвора за вентила се налага леко да се разшири, за да се монтира номално вътрешна. Ефекта - спорен до никакъв.
                                Може вътрешната да задържи въздух, колкото да се прибереш, а може да се пръсне и тогава разбираш, защо все пак са измислили безкамерните гуми.
                                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X