Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какви гуми,размер и цолаж макс стават на нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какви гуми,размер и цолаж макс стават на нива

Сега ми идва на ум една случка от миналата зима,то нали човек като има 2 ниви и си кара 2 чифта гуми постоянно.Ситуацията е следната едната ми нива е с ВЛИ-5,другата е с Ласса ОК-144.На не отъпкан сняг стръмен баир(горе доло сериозно изкачване),та по тоя баир Нивата с ВЛИ-5,стигне средата и до там започва едно боксуване едно дране и краен резутат в канавката(тука влиза руската сила в действие Урала),докато Нивата с Ласса ОК-144,която влачи и 210кг ремарке излиза баирчето без никакви проблеми или боксувания на един скок и горе.Относно коя гума е по-шумна ВЛИ-5 си вие/шуми постоянно,докато Лассата е на определена скорост.

Коментар

Спорът между Вли-5 и Ласса ОК-144 е изцяло в полза на Ласса-та. И като цена разлика почти няма, а Ласса-та е в пъти по качествена гума. Да, при тях се появява шум при скорост около 50-60 км/ч, но по-нагоре изчезва. Друг недостатък на тези гуми е теглото, което не е никак малко...

Коментар

205 75 15 мисля че са оптималния размер за не лифтирана нива.

Коментар

Първоначално публикуван от tang Преглед на мнение
          205 75 15 мисля че са оптималния размер за не лифтирана нива.
          Да,и аз съм на това мнение.Сложат ли се по-големи 15-ки все ще се намери къде да опират.Аз лично,ако някога сложа 15-ки,то ще е заради модела гуми Я-569 на Медвед.Диаметъра им е добър за извън пътя-74см. и с тях под задния мост остават цели 26см. просвет.Отзивите на всички,карали с тях са-/от Руските форуми/,че са повече от добри на сняг,блато-/позпуснати/ и същевременно приемливи на кал.А и другото хубаво е,че не са регенерат и са сравнително евтини за размера си.Моята определено ще ги събере тъй като е повдигана.Размера им е 235/75/15 или това е 29".За целогодишно ползване,обаче не стават-първо са мекички,второ са тежички и както и да го погледне човек за Лятото трябва да се слагат други гуми-я К-156-1,я Вли-10.
          Последно редактирано от Янко Желязков; 22-10-10, 06:50.

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
            Лично мение,ВЛИ-5 е калпава гума,слабо представяне в по-дълбока кал/сняг,неустойчиво държане на асфалт.На отъпкан сняг дане говорим,пък за шуменето/бученето,този който е карал ВЛИ-5ци знае какво е.Ако ще се жертваш на всичко това,аз бих предпочел Ласата.Според мен ВЛИ-5 е за леко разкалян терен и сняг махимум до 30см-след тва увисваш.
            Ааа, Рокоо, всички говорят, че ВЛИ-5-ците не стават за сняг, до сега само 1 път съм затъвал в сняг, 30-40 см, а под самият сняг имаше лед и то нормално да не може да зацепи както трябва, окопах се и ме вадиха с Мицобиши, но и то едвам влезна, макар да беше с някакви зимни гуми, но пък бях с старите галоши..От как сложих новите до сега не е имала и затъване..Тая зима ще ги пробвам да видя и на сняг, че са от лятото..
            Сега от как сложих новите гуми, не съм имал проблем никаде, според мен, на кал си се държат страхотно, а и в сняг също
            Но това е мое мнение, но може и да бъркам, защото до сега нивата е карана само с ВЛИ-5..А пък и зависи с какви ВЛИ-5 сте, регнерат или оригинални(нови), старите галоши бяха регенерат, сега съм с оригиналните си
            Последно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 22-10-10, 14:32.
            За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
            Honda Dominator 650
            088ЧЧ93979-->Борис
            0878956Ч38-->Борис

Коментар

Аз до сега ВЛИ-5 регенерат не съм виждал.Борко това което го казам е вярно,защото имам база за сравнение,пак повтарям 2броя ниви,2чифта гуми в постоянна експолтация.ВЛИ-5 не струва,много съм недовлен от тоя тип гума,смея да кажа,че Rosava ALL SEASONS е по-добра от ВЛИ-5.Ако тази гума беше с по-голям диаметър цената нямаше да има.И борко и аз ти говоря за чисто нови гуми на има няма 100км,което важи и за двата чифта.Моят извод е ВЛИ-5 за размазани кални горски пътчета и 30см сняг става,след това даже не си го и помисляй.За изкачване на кален/снежен баир с ВЛИ-5 не мисля,че ще постигнеш успех.Lassa OK-144 някой може даси помисли,че говоря глупости,но точно тази гума в 50-60см сняг се справяше без никакви проблеми,там където паджеро със БФГ А/Т неможа да "изкачи" баира,нивата го скокна на един път.

Коментар

Кой от двата размера на Lassa OK 144 е най подходящ за нивата.
                Това са двата размера които се предлагат:

6.00-16 95/92L C/6 TT

7.50-16 C/8 112/110L TT
                Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
                Dacia Duster 4WD

Коментар

А някой ползвал ли е тези ласси, ако може и мнение.
                  LT/A 4x4 размера им е 7.50R16 C/8 112/110M
                  Последно редактирано от _Константин_; 22-10-10, 17:43.
                  Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
                  Dacia Duster 4WD

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Оф-роуд до вр.Чум&.jpg
Прегледи:6
Размер:140.1 КБ
ID:5220801
                    Първоначално публикуван от stankovich Преглед на мнение
                    Кой от двата размера на Lassa OK 144 е най подходящ за нивата.
                    Това са двата размера които се предлагат:

6.00-16 95/92L C/6 TT

7.50-16 C/8 112/110L TT
                    Първият размер колега е за Нива.Вторият е за джипове от по-висок клас с по-мощни мотори и яка трансмисия.Виждал съм как върви Чероки със Ласа 7.50-16.Еми какво да ви кажа:все едно гледаш танк на колела.Но все пак този размер отговаря на реални 32",а Нивовия е 28".Ето и снимка-/по-горе/ на Черокито с големия размер ОК-144 и една Нива с малкия размер ОК-144.

Коментар

Иначе аз също подкрепям модела ОК-144.Вече една година карам такива и мога да кажа,че Вли-5 са "жив зян" в сравнение с Ласите-това е точната думичка.Преди това дадох 400лв. за чисто нови Вли-5.Изтраях ги точно 2 месеца-лошо поведение на абсолютно всички терени-единствено стават за плитка кал и нищо друго,ама нищо....всъщност хубавото е,че са лекички в сравнение с Ласата,но да не дава Господ да влезеш в по-сериозна кал или сняг-/следва яко копане с лопатата и т.н./В контраст с казаното за Вли-5,ето и малко архив как се държи Нивата с Ласа ОК-144-/макар че от снимките може да се добие само бегла представа/ :
                      Прикачени файлове
                      Последно редактирано от Янко Желязков; 22-10-10, 17:32.

Коментар

Колко тежат ласите и колко ВЛИ 5. Аз сериозно се замислям за ЛАСА напролет - хем е и евтина.
                        Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                          Колко тежат ласите и колко ВЛИ 5. Аз сериозно се замислям за ЛАСА напролет - хем е и евтина.
                          Защо напролет колега-сега се слага такъв тип гума,ако ще караш в гората-тепърва предстои калта и снега.А напролет и посред Лято само ще ти надуват главата и ще ги хабиш напразно.За точно тегло не знам,но Ласата идва по-тежка спрямо Вли-5,в това съм сигурен.

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
                            Аз до сега ВЛИ-5 регенерат не съм виждал.Борко това което го казам е вярно,защото имам база за сравнение,пак повтарям 2броя ниви,2чифта гуми в постоянна експолтация.ВЛИ-5 не струва,много съм недовлен от тоя тип гума,смея да кажа,че Rosava ALL SEASONS е по-добра от ВЛИ-5.Ако тази гума беше с по-голям диаметър цената нямаше да има.И борко и аз ти говоря за чисто нови гуми на има няма 100км,което важи и за двата чифта.Моят извод е ВЛИ-5 за размазани кални горски пътчета и 30см сняг става,след това даже не си го и помисляй.За изкачване на кален/снежен баир с ВЛИ-5 не мисля,че ще постигнеш успех.Lassa OK-144 някой може даси помисли,че говоря глупости,но точно тази гума в 50-60см сняг се справяше без никакви проблеми,там където паджеро със БФГ А/Т неможа да "изкачи" баира,нивата го скокна на един път.
                            Да, Роко, прав си, по добри са! Но за по нашия край с тези ВЛИ-5 до сега не съм закъсвал, не съм голям ХАРД-даджия, но на нас ни вършат работа, а какво повече да се иска от гумите. Ако искаш ще ти снимам утре Регенерата Имам цели 4 броя от него
                            Ласата си е Ласа, няма какво да спорм! Дятката кара кангото с някви Ласа и е доволен А щом сте го правили и този опит с 2те ниви, това доказва, че Ласата са по добри
                            Последно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 22-10-10, 19:21.
                            Honda Dominator 650
                            088ЧЧ93979-->Борис
                            0878956Ч38-->Борис

Коментар

Колкото до Ласите, колко пари излизат 4те гуми ??Че като се поизтъркат ВЛИ-то, да взема да сложа Ласа или се чудя за едни Кобрици, ама тез Кобрици много скъпи бре(100 и нещо си кинта на парче)А Вли-то го зимам за 60 кинта на парче Ако Сложим тез кобри, направо ще кърти нивата с тях, ама ...Няма да си иска гумите или пък тези гуми не са подходящи за нива ???
                              Honda Dominator 650
                              088ЧЧ93979-->Борис
                              0878956Ч38-->Борис

Коментар

Здравейте колеги!
                                Имам въпрос за гуми И 511 - зимни.
                                Разполагам с джанти 5J х 16 Н2 ET 58, които са за гуми без камера, оригинални руски за Нива. На сайта на KAMA BALKAN пише, че И 511 са безкамерни и ги поръчах. Чакам ги другата седмица. Междувременно се оказа, че на сайта е допусната грешка и си имат вътрешна, а аз искам да ги взема и да си обуя колата за зимата точно с тоя модел.
                                Въпроса ми е, допустимо ли е въпросните гуми да се поставят на тия джанти без вътрешни и сериозна ли е опасността от произшествие? Проблема е, че отвора на вентила на безкамерните джанти е с по-малък диаметър, а аз не искам да го разширявам за да стане за вентила на вътрешната гума и да си ги монтирам без проблем. Летните гуми от стандартния модел за Нива, на Кама и другите проиводители са безкамерни. На кратко не искам да развалям джантите.
                                Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X