Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какви гуми,размер и цолаж макс стават на нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какви гуми,размер и цолаж макс стават на нива

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
    ШЗ-569 (235/75 R15)
    Гумата е тази:

За Нива е рисково голяма.
    Не вярвам някой да е пробвал нивата точно с тази гума,но пробвал ли е някой нивата с каквато и да е гума с подобен или същият размер.Доста се заинтересувах и мисля да пробвам тоя модел гуми Я-569.Действителност е че руснаците масово ползват този модел гуми на лада нива,но пуст руски не съм много на ти с него(това е друга тема )

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
      Явно наистина са добри,а и все пак тук в Ямбол са по 140лв.Това е смешна цена за нова гума 29 инча с много добра проходимост на всякакъв терен.
      Съгласен, дори е комично - цената на едро в Москва е 50 рубли за гума (100 руб.=20 лв.)
      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
        Е колко им издържат дифчетата и полуоските не зная....те си знаят.Може би истината се крие в това,че за тях не е проблем ден през ден да са в бокса....или пък знае ли човек.
        Трябва да се отчетат различията между нашия и тяхния офроуд.

Коментар

• От: До: Какви гуми,размер и цолаж макс стават на нива

Първоначално публикуван от fireman160 Преглед на мнение
          При всички случаи са безкамерни. Познават се, че от вътрешните страни джантите имат ръбове, нещо като канал да влезе безкамерната гума и да уплътни. Също така отворът за вентила е с по-голям диаметър. Между впрочем купих джанти стоманени оригинални за 21214 и са за безкамерни гуми.
          А дали може да споделиш какви са гумите? В момента си търся "летни" - разбирай кални с добро поведение на асфалт. По принцип на сегашните ми джанти е ясно, че не е добре да слагам безкамерни и се колебая между стоманени за шеви нива или 21214 и примерни 15" от Витара.
          Александър

Коментар

[QUOTE=evgeniml;891589]
            Първоначално публикуван от lubohamar Преглед на мнение
            Най вероятно няма да закачат никаде но много зависи с какви джанти си на моята 205/80/16 на оригиналните джанти не закачат никаде а 205/65/15 но на витарови джанти закачат малко а са доста по малки но джантите са доста по изнесени навън и там е проблема.
            1-на нивовите джанти 215 май не можеш да сложиш много са тясни
            2-размера за който питаш е възможно най неподходящия за нива широки и низки гуми за какво са ти?
            Колега, какви гуми 205/80/16 си сложил на оригиналните джанти? В момента съм силно озадачен какви да си търся - искам да сложа безкамерни но май на оригиналните джанти не е добре да се слагат такива. Някой кара ли с Lassa COMPETUS 4x4 - водят се всесезонни - на какви джанти , какъв размер и изобщо добра ли е гумата?
            Александър

Коментар

Първоначално публикуван от evgeniml Преглед на мнение
              Колега, какви гуми 205/80/16 си сложил на оригиналните джанти? В момента съм силно озадачен какви да си търся - искам да сложа безкамерни но май на оригиналните джанти не е добре да се слагат такива. Някой кара ли с Lassa COMPETUS 4x4 - водят се всесезонни - на какви джанти , какъв размер и изобщо добра ли е гумата?
              Карам ги, но не на нива, а на фероза. Прилични AT-та, но стават единствено за лек офроуд. За асфалт, и сняг (отъпкан и неотъпкан) обаче ги бива. Изобщо стават за всичко, но не и за сериозна кал.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                Карам ги, но не на нива, а на фероза. Прилични AT-та, но стават единствено за лек офроуд. За асфалт, и сняг (отъпкан и неотъпкан) обаче ги бива. Изобщо стават за всичко, но не и за сериозна кал.
                Звучи ми все едно са ги правили за мен Аз в сериозна кал влизам, само ако няма откъде другаде да мина. А може ли някой да си каже мнението за тези джанти - очевидно стават на Нива, но дали са подходящи ?
                Получих съвет от един колега, да слагам безкамерни на 16-ките направо, но малко ме притеснява че на някой камък ще ги изкривя и...
                Последно редактирано от axlastro; 09-06-10, 13:21.
                Александър

Коментар

Този размер 205/80/16 ако не сложиш фланец на джантата ще опира яко.
                  Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                    А дали може да споделиш какви са гумите? В момента си търся "летни" - разбирай кални с добро поведение на асфалт. По принцип на сегашните ми джанти е ясно, че не е добре да слагам безкамерни и се колебая между стоманени за шеви нива или 21214 и примерни 15" от Витара.
                    Джантите са чисто нови и ми попаднаха на добра цена и беше извънредна покупка. Гуми още не съм купил. Мисля да ги ползвам за зимни и на есен да им сложа И 511. По каталог ги дават за 21214 и новите коли би трябвало да идват с тях.
                    Ето това пише на джантата 5J х 16 Н2 ET 58. Предполагам Н2 указва, че джантата е за безкамерна гума. На оригиналните го няма, а именно 5J х 16 ET 58
                    Последно редактирано от fireman160; 09-06-10, 20:50. Причина: пропуск
                    Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Успях да редуцирам чуденето си до два доста различни модела гуми и моля колегите да дадат своето мнение. Нарочно не пускам отделна тема.
                      По-кални - за стандартните 16" джанти (Сърцето казва "Да")
                      По-паркетни - за 15-ки от Витара - Логиката казва "Да"
                      Ще се карат основно Лятото (за Зимата има други), 80% по асфалт и 20% извън пътя. Знам, че логиката е да избера Кумхото, но все ми се струва, че с Ласата ще имам по-малко проблеми с остри изрязани асфалти, пирони и др. препятствия. То изобщо е трудно да се каже, че караме по асфалт...
                      Александър

Коментар

Ласата не е удачен избор за асфалт. На мокро ще поднася. Ако търсиш евтин вариант има голямо разнообразие руски гуми. Ето пример.
                        Прикачени файлове
                        Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Ще стане тя моята като магарето с двете купи... Колата ще се кара от време на време от млад водач, та май наистина няма да са тези първите. Руските изглеждат доста прилично и сигурно струват наполовина на Кумхото. Магаре с 10 купи сено по-скоро. Колкото до това дали търся евтин вариант - по скоро търся нещо средно - не по 250 лв. на гума, не и по 80 лв. на гума - някъде по средата. Общо взето, за 15-ките избора е голям, за 16-ките определено КАМА-та не е лоша. Какво имаш предвид "на мокро" - в момента с ВЛИ-5 забелязвам много добро поведение в проливен дъжд и абсолютно никакъв аквапланинг. На леко мокра настилка става фигурно пързаляне.
                          Александър

Коментар

Ласата се карат предимно извън пътя. Има много писано за тях в началото на темата. Виждал съм за предимно градско каране и бусови гуми на Нива. Там избора е голям за не руски гуми. Говорих с един колега и той е доволен.

Коментар

Бусови гуми не бих сложил - не са усилени отстрани. Харесаха ми сравнително тези КАМА 232 - горе-долу компромисен вариант. За ласата - тук има писано за друг модел ласа (ок144).
                              Както виждаш, аз друга шарка съм си харесал - пак е офроудска, но не толкова агресивна и е асиметрична - т.е. ще се самопочиства и ще изхвърля навън вода, кал и каквото там има по пътя. В сайта твърдят, че ставала и за асфалт...
                              А някой карал ли е с тази КАМА 232 ?
                              Александър

Коментар

Колеги,разлгеждах си аз и се натъкнах на една снимка.На тая снимка нивата е с Кама Я-569, и гледам че задните арки(вежди) на калника не са рязани,даже е с пластмасов подкалник.Мисля че не трябва много лифт дасе вкарат тия гуми,прилагам сниката да се оверите.
                                Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X