Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Голям разход на бензин

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Голям разход на бензин

Свещите са нови . Отначало разтоянието м/у електродите бе 1мм толкова го дават по–каталог , 20 л на 100км като при това растояние джипа се замисляше при настъпена газ. Сега 0,8/0,9мм и върви та се кине . Мисля , че няма да има промяна в разхода но поне върви . И друк път ми е давала 20л/100км лятото градско но тогава я карах газ/спирачки 3500/4000 об . Сега я карам нормално 2000/3000 об .
    Последно редактирано от cernia.1977; 28-02-12, 23:32.

Коментар

Ако свещите са подходящи по топлинно число, т.е. по каталог, ако разстоянието м/у електродите е по-голямо, примерно до 1.20 мм. при инжекторните и до 0.9 мм. при карбураторните ще пали по-трудно, но ще бъде по-пъргава. Така съм правил в миналото през лятото. Сега не ми се занимава.
      Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Първоначално публикуван от cernia.1977 Преглед на мнение
        В студовете а и сега вдигна разхода на 20л на 100км . Нива 1,7i 2008 г сменил съм кабели,свещи,датчик на разпределителния вал .Иначе преди това ми даваше 13л на 100км градско . Някакви идей ?
        В студовете е нормално да вдигне разхода, но 20/100 .... но все пак толкова продължителни студове не е имало...
        Лада НИВА не избира пътя, тя просто върви напред...
        0887686779 Краси

Коментар

Последното засичане 16/100 градско миналата седмица . Сигурно ще да е от студа . Мисля , че може и да е от бензина разликата я даде след като обявиха , че нафтата "поефтинява" след премахване на добавките смесвани с нея заради студа . Кой знае какви добавки са слагали и в бензина . Иначе зареждам от една и съща бензиностанция и колонка при високия и при по-ниския разход .
          Последно редактирано от cernia.1977; 23-03-12, 22:57.

Коментар

Първоначално публикуван от cernia.1977 Преглед на мнение
            Последното засичане 16/100 градско миналата седмица . Сигурно ще да е от студа . Мисля , че може и да е от бензина разликата я даде след като обявиха , че нафтата "поефтинява" след премахване на добавките смесвани с нея заради студа . Кой знае какви добавки са слагали и в бензина . Иначе зареждам от една и съща бензиностанция и колонка при високия и при по-ниския разход .
            Имаше някакъв пиниз, че когато е студено, бензина, не може да се смеси добре с въздуха и полепва по стените/ затова и се качал разхода/, затова на Ладите, тавата има две положения, горещ и студен въздух......Дали вярно съм запомнил, не знам...
            Ами първоначално, когато я взехме нашата 21/100 лепеше Газ...Но не беше регулирана... Сега се трае, извънградско 11-12/100
            За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
            Honda Dominator 650
            088ЧЧ93979-->Борис
            0878956Ч38-->Борис

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X