Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Голям разход на бензин

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Голям разход на бензин

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
    Работи и на неподвижен.
    Не заблуждавай човека. Не само на Нива, но и на всички коли, които изобщо имат такава логика за ППХ, притокът на гориво се изключва при напълно вдигнат педал И някакви обороти. А конкретната система в Лада я знам наизуст, ако и да я нямам в този вид и на двете коли - кой ли не ми е ревал от нея.

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
    Добре, а няма ли някакво реле или електронен блок за управление на този клапан
    Има. Точно там е. На моята Самара имам такова, което не се използва - мога да ти го дам за пробата.

Провери дали при включен контакт на този изключвател има напрежение. От него трябва да отиде на клапана. Регулирай изключвателя кога да сработва и си у джаза.
    Не се регулира на този модел. Работният контакт по съвместителство е регулация на празния ход.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Не заблуждавай човека. Не само на Нива, но и на всички коли, които изобщо имат такава логика за ППХ, притокът на гориво се изключва при напълно вдигнат педал И някакви обороти. А конкретната система в Лада я знам наизуст, ако и да я нямам в този вид и на двете коли - кой ли не ми е ревал от нея.

Има. Точно там е. На моята Самара имам такова, което не се използва - мога да ти го дам за пробата.

Не се регулира на този модел. Работният контакт по съвместителство е регулация на празния ход.
      На моята кочина беше съвсем така - нова и непобългарявана. Именно, притокът на гориво спира при леко натиснат педал и колкото там го регулираш. И това е правилната система.
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Добре де, твоята е била правена в понеделник, по времето на късния Горбачов. Човекът има друг проблем. Вероятно "релето" - то, за проклетията, е хибридна интегрална схема и не се регулира.

Коментар

Ако го направи по въпросния начин гарантирам, че ще се получи удачно и безпроблемно. Както при 1500-1600.

Коментар

Ако го направи по въпросния начин гарантирам, че ще се получи удачно и безпроблемно. Както при 1500-1600.
            При 1500-1600 карбураторът е съвсем друг. ППХ-то - също.

Коментар

Да но системата е приложима и при солекса.
              (да идвам ли към теб?)

Коментар

Re: От: Голям разход на бензин

За проба го искам и аз От както я имам колата този клапан все не е у ред и когато съм на бензин трябва да дърпам леко смукача. Работеше добре само когато беше временно шиканиран.

Коментар

Пробвай както казвам - ще е ок, стига самият клапан и карбураторът да са в ред.

Коментар

Мисля да отида и да си взема въпросната електронна глупост - сигурно струва 10-тина лева, може и да я имат на старо и да я сложа - едва ли е нещо друго - клапана може и да отваря при проверката, но кога и как го прави при реална експлоатация мисля, че зависи именно от тази електроника. Другия вариант е да позатегна добре кабела, който съм пуснал в момента и да карам така - ще има ли някакви негативни последици, освен евентуален преразход на бензин 100-200 грама на 100 километра?
                    Александър

Коментар

Не се занимавай с глупости. Направи каквото ти казвам и се убеди сам

Коментар

Не се занимавай с глупости. Направи каквото ти казвам и се убеди сам
                        Аз както е известно съм далеч от технически грамотен, но можеш ли да кажеш това ли имаш предвид:
                        http://www.autoprospect.ru/vaz/21213...trojjstva.html

За мен е непонятно какво друго освен прецакана електроника може да причини колата да работи нормално при постоянно отворен клапан и ненормално при ръководене на отварянето му от нея.
                        Александър

Коментар

Остави го постоянно свързан и не го мисли повече.

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                            Аз както е известно съм далеч от технически грамотен, но можеш ли да кажеш това ли имаш предвид:
                            http://www.autoprospect.ru/vaz/21213...trojjstva.html

За мен е непонятно какво друго освен прецакана електроника може да причини колата да работи нормално при постоянно отворен клапан и ненормално при ръководене на отварянето му от нея.
                            Не е това,по този начин се дозира горивото при студен мотор(в смисъл на опънат смукач),като на солекса е малко по-странно регулирането.
                            Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Остави го постоянно свързан и не го мисли повече.
                              Да не би все пак клапаните ми да се нуждаят от регулиране. Проблема с гасненето се оправи като свързах клапана на късо, но все ми се струва, че не бива колата да се кара с такива преправки и всичко би трябвало да работи нормално в заводския си вид.
                              Александър

Коментар

Последствия от "преправката" за колата няма или е в положителна насока. Това, което си линкнал е съвсем друго нещо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X