Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Голям разход на бензин

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Голям разход на бензин

Колеги помагаите баба жужа ми гори 20-25/100 уйас
    а на газ разходъд е нормален
    Карбото е вакумно
    "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

До: Голям разход на бензин

Дълго време си карал на газ .Поплавака понеже се клати празен в карбуратура променя центровката 0.8 и сигорно прелива.КАТО СМЕСВАШ ДВА ВИДА ГОРИВО после на бензин трудно оправяш оборотите ту ниски ту високи

Коментар

До: Голям разход на бензин

1. Не карай на бензин, той е скъп. И замърсява природата.
      2. вероятно нямаш здрава мембрана в карбуратора
      3. вероятно поплавъкът е крив
      4. вероятно иглата пропуска и вдига нивото при празен ход
      5. вероятно през разсъхнатите маркучи просълзява бензин (когато го пуснеш)
      6. не е изключено някой да го краде, като имаш газ трудно му хващаш края
      7. не е изключено да са пострадали мембраните на бензиновата помпа, бензин да се изхвърля навън от помпата или направо в маслото
      8. Въздухозаборникът, положение лятно/зимно? На газ трябва да е винаги на "лятно". На бензин, зимата, ако е на положение "лятно", разходът е 18-20 и нагоре, ако всичко друго е в ред.

Коментар

От: До: Голям разход на бензин

И при мен се получава подобен проблем. Сменил съм всичките мембрани (те мисля са три на брой). На ГТП измериха CO - беше над 4, аз усещам и доста сериозен разход на бензин, не фрапиращо, но и не колкото беше преди. Пак в СБА закачиха газ анализатор и се опитаха да настроят карбуратора - CO стигна някъде 2,5-3.
        Странното е, че клапана за принудителен празен ход работи, но пробваха да го извадят и дори след като го извадиха, колата нито угасна, нито реагира по някакъв начин. Тъй като ми се стори, че човека който вършеше операцията не беше много в час, реших да попитам - виждам, че Ясен е изредил възможните причини.
        Въпрос по точка 3 - как да разбера, дали поплавъкът е крив и как да разбера какво е нормалното ниво.
        Въпрос по точка 7 - кога се случва това и дали при кола карана само на бензин 90 000 км може да се е случило. Как най-лесно може да се установи?

Човека твърдеше, че при максимално натегнат винт за регулировка на качеството на сместа (така ли се казваше) би трябвало колата да гасне, а в случая не се получаваше така - оборотите не мърдаха и се повлияха само от въртенето на големия винт.
        Александър

Коментар

От: До: Голям разход на бензин

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
          И при мен се получава подобен проблем. Сменил съм всичките мембрани (те мисля са три на брой). На ГТП измериха CO - беше над 4, аз усещам и доста сериозен разход на бензин, не фрапиращо, но и не колкото беше преди. Пак в СБА закачиха газ анализатор и се опитаха да настроят карбуратора - CO стигна някъде 2,5-3.
          Странното е, че клапана за принудителен празен ход работи, но пробваха да го извадят и дори след като го извадиха, колата нито угасна, нито реагира по някакъв начин. Тъй като ми се стори, че човека който вършеше операцията не беше много в час, реших да попитам - виждам, че Ясен е изредил възможните причини.
          Въпрос по точка 3 - как да разбера, дали поплавъкът е крив и как да разбера какво е нормалното ниво.
          Въпрос по точка 7 - кога се случва това и дали при кола карана само на бензин 90 000 км може да се е случило. Как най-лесно може да се установи?

Човека твърдеше, че при максимално натегнат винт за регулировка на качеството на сместа (така ли се казваше) би трябвало колата да гасне, а в случая не се получаваше така - оборотите не мърдаха и се повлияха само от въртенето на големия винт.
          Според мен, като отвориш и 2те неща, ще установиш дали е крив поплавъка и дали са заминали мембраните.. Но може да има и тънкости за улавянето на неизправността на тези 2 части..
          За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
          Honda Dominator 650
          088ЧЧ93979-->Борис
          0878956Ч38-->Борис

Коментар

От: Голям разход на бензин

20л.бензин-100км. по време на лов на бавни.

Коментар

Първоначално публикуван от TOTO75 Преглед на мнение
              20л.бензин-100км. по време на лов на бавни.
              Ако е на бавни, трябвало да е нормално....Ако пък и на 1ва караш, 100км черен горски път, може и 30така да удари.. :Д:Д
              Последно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 04-01-11, 18:53.
              За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
              Honda Dominator 650
              088ЧЧ93979-->Борис
              0878956Ч38-->Борис

Коментар

Браво. Това с прасе или без в багажника?
                Сериозно - освен горепосочените проблеми, какво друго е характерно да се развали с резултат повишаване на емисиите на CO с пъти над допустимото. Нормално ли е колата да не реагира по никакъв начин на изключването на кабела на магнитния клапан за принудителен празен ход.
                Александър

Коментар

Нормално ли е колата да не реагира по никакъв начин на изключването на кабела на магнитния клапан за принудителен празен ход.
                  Не е нормално. Имаш деформиран жигльор на клапана за празен ход и пропуск на гориво около жигльора. Така нито можеш да спреш бензина, като спреш тока, нито да регулираш CO, който зависи от дозирането на бензина към въздуха.

Коментар

Имах някога комплекти за ремонт на ладови карбуратори, вкл. ел-магнитен жигльор. Пиши какво ти трябва, а аз ще потърся дали е останало.
                    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Ами нямам си на идея какво точно ми трябва. А и честно казано не съм разглобявал целия карбуратор и вероятно ще се доверя на майстор. Това, което Ясен описва ми се струва най-логичното обяснение. Сменил съм и трите диафрагми, а видими деформации на поплавъка не съм забелязвал. Имаше една много схематична рисунка на ладовия карбуратор. Ще се опитам да я извадя и ако може да ми покажете къде се намира проблемния жигльор и нужно ли е да се свали целия карбуратор за да се смени или само горната част (крышка карбюратора).
                      Александър

Коментар

http://www.autoprospect.ru/vaz/21213...vtomobile.html

http://www.autoprospect.ru/vaz/21213...-06a-03-20.jpg - Това ли е ?
                        Александър

Коментар

Проблемния жигльор се сваля лесно с ключ 13 - той е на върха на електромагнитния клапан за бензина.Жигльорът има централен отвор (който обикновено е наред) и три странични отвора, които при презатягане на клапана стават елипсовидни.

Това, че са елипсовидни, още не е беда - бедата е, че вече не е сигурно точно колко трябва да се затегне клапанът, за да уплътни жигльора към леглото му. В такива случаи има два подхода - или се купува нов жигльор, или се подбира затягането опитно.

Това, че е въртян винтът за качество, усложнява задачата - ще трябва да се върти пак до 2.5% CO.

Коментар

Ще го сменя пустия му жигльор. Едва ли е безкрайно скъп, дано не греша. Ще се върти винта пак ако трябва.
                            Електромагнитния клапан е отзад (пред пасажерското място), там където има едно тънко кабелче с куплунг, това ли е ?
                            Стига в това да е проблема, но наистина няма откъде да е. Според човека в СБА, цитирам "отнякъде влиза бензин, а не трябва, сигурно през дифузьора" ...
                            Александър

Коментар

Ще го сменя пустия му жигльор. Едва ли е безкрайно скъп, дано не греша. Ще се върти винта пак ако трябва.
                              Електромагнитния клапан е отзад (пред пасажерското място), там където има едно тънко кабелче с куплунг, това ли е ?
                              Стига в това да е проблема, но наистина няма откъде да е. Според човека в СБА, цитирам "отнякъде влиза бензин, а не трябва, сигурно през дифузьора" ...
                              Клапанът е горе-долу там, завинтен на капака на карбуратора, под тенджерата.

п.п. при този карбуратор няма какво да се случи в дифузьора.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X