Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Голям разход на бензин

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Голям разход на бензин

http://www.autoprospect.ru/vaz/21213...6-01a_niva.jpg
    Позиции 5 и 6 на тази прекрасна схема... Утре ще си го сменя самичък пред магазина и ако не се оправи ще видим...
    Александър

Коментар

Точно. Но няма да се оправи, защото празния ход силно е обеднен. Ще изгубиш празен ход и ще ходиш пак на регулиране.

Коментар

Е щом подлежи на регулиране, значи се е оправило... Само ще трябва да въртят винта за качеството на сместа след това, нали така?
        Александър

Коментар

Да.

Абе я първо го извади тоя клапан и виж жигльора на какво дередже е, а после го завий - може просто да е развит.

Коментар

Ами той днес майстора в СБА го разви, но не знаех, че трябва да гледам за деформации. Както и да е - след като го сложи обратно нищо не се промени кой знае колко. Аз не мога да си представя и от какво толкова може да се е деформирал.

П.П. Да знаеш при мен няма "просто" - повредите ми винаги са изумителни. Ако се сещаш за нещо още по-екзотично, сподели за да го погледна като разглобявам.
            Александър

Коментар

Деформира се от презатягане.

Коментар

Е сега ме разби. Ами то тогава трябва и динамометричен ключ да имам сигурно, или така на око...
                Александър

Коментар

На усет. Усеща се, кога жигльорът е опрял и вече се съпротивлява. Аз винаги така правя, а и нямам такъв малък динамометричен ключ. Доскоро нямах никакъв, де.

Коментар

Ами направих го пред магазина. Завинтих го на ръка, без ключ. Още не съм успял да отида на газ анализатор (всичките които поесетих бяха заети). Веднага щом го сложих запалих и колата угасна, а преди това си работеше нормално. Развинтих леко винта за регулиране на качеството на сместа и си заработи нормално. Сега при паленето мотора приятно леко се форсира за около 1 секунда, което според мен означава, че клапана си върши работата. Вече и дима от ауспуха няма така силна миризма и изобщо се промени работата на мотора.
                    Утре за всеки случай ще се сменят и диафрагмите на бензиновата помпа, но там ще го оставя на майстора покрай другите неща да го направи.

П.П. Забелязах, че от предната страна в дъното около дъното на карбуратора (под пружината за жилото на ускорителя) има навлажняване, мисля от гориво. Какво може да пропуска там - гарнитура някаква сигурно, знам ли...
                    Александър

Коментар

След смяната на въпросния жигльор разхода падна до 8/100 по магистралата 90-100 км/ч нормално каране. Емисиите ги нагласиха на 1,7 %.
                      Има само едно нещо което ме притеснява - при рязко отпускане на газта (например при спиране на светофар) и изключване от скорост оборотите падат рязко и двигателя изгасва. Прави го редовно при нормална работна температура на двигателя. Някой беше споменавал, че има връзка с клапаните, но преди да отида да ги регулират - дали пък не е прекалено натегнат винта за качеството на сместа, или това не може да има отношение в случая.
                      Александър

Коментар

Може да има отношение, те затова са и %СО. Мисля, че нормата е 2.5%, но не съм твърдо убеден.

Пробвай, за целите на теста да подадеш 12 волта от бобината директно на клапана за празен ход. Ако ефектът изчезне - имаш карбуратор за донагласяне.

Коментар

Ами аз като го смених клапана нагласих винта на колкото ми хареса на звук и мирис и после на газ анализатора даде 2,4%. Незнам защо ми го настроиха на 1,7% аз нормата дори не я знам. Да подам 12 волта директно от бобината - в момента не си го представям, трябва да сляза да го видя как ще стане това. Не е ли по-лесно да завъртя винта с отверката да речем на един оборот и да видя какво ще стане - ако не се оправи ще завъртя обратно един оборот.
                          Александър

Коментар

Остави винта на първо време, подаването на ток е много просто.

Коментар

в аутодатата пише за 1.6 трябва да е 1-1.5%СО а за 1.7 0.5%СО

Коментар

0.5% няма как да стане на тази кола. Руснаците казват "не более 3%". Ясене ти все едно някаква загадка ми даваш да разреша, а сега е тъмно и не ми се слиза с фенера да гледам откъде ще взема ток и с какво
                                Александър

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X