Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Голям разход на бензин

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Голям разход на бензин

След повече от 100 км пробег по разнообразни терени, след свързването на клапана постоянно на 12 волта - не гасне и има повече мощност. Има един момент между 2500 и 3000 оборота, в който имам чувството, че двигателя се чувства недохранен, не знам как да го определя - не качва оборотите плавно. Може би няма връзка с карбуратора, а има нужда от регулиране на аванса. Като цяло колата "катери" много по чевръсто - например нагоре по "Драган Цанков" към телевизионната кула преди с мъка вдигаше 65-70 а сега без проблем 85 на 4-та предавка.

П.П. Scrapheap - ако можеш на този същия сайт, където съм дал неправилния линк да ми покажеш кое от занятията по регулиране на системата за хранене на двигателя имаш предвид, ще бъда безкрайно благодарен.
    Александър

Коментар

Това, което си линкнал показва как се регулират дроселните клапи и смукача. Това не е системата за ПХ. Електромагнитният калпан служи да осигурява хранене при затворени дроселни клапи. При някои карбуратори той затваря поток с горивовъздушна смес а при други само бензина.
      Ако караш с непрекъснато отворен клапан, колата ще си върви ОК а разходът отгоре ще е пренебрежимо малко по-висок. Ако пък караш на газ, той няма абсолютно никакво значение.
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Ясно. И моите наблюдения за последната седмица съвпадат с казаното от теб - върви много по-добре, разходът не мога да усетя да се е променил, аз и без това не използвам каране по инерция на N-та предавка.
        Александър

Коментар

Това устройство няма отношение към N предавката. То сработва при спиране с двигател.

Коментар

Знаех си, че ще си помислиш за "N" предавката Имах предвид всякоя предавка, която използваме за спиране с помощта на двигателя, карайки по инерция без да подаваме газ. Също така и карайки по наклон на 4-та или 5-та предавка вместо на неутрална. Просто такива спускания са редки, както и случаите в които можем спокойно да спрем с помощта на двигателя на някой светофар без да ни задминат 10-тина коли отляво, отдясно и ако може и отдолу, сипейки солени ругатни и запръжки.
            Александър

Коментар

Друго предназначение на въпросния клапан е, че при прегят двигател или гаден бензин, може да се случи да изключиш контакта, а двигателят да продължи да работи на детонационно горене. Клапанът спира горивото и елиминира детонацията.

Коментар

Аз винаги (хайде да кажем "почти без изключение) спирам на скорост.

Коментар

Този вид детонации (не говоря за "чукането на аванс") са приоритет предимно на двигатели от друго поколение, принудени да работят с гориво, за което не са предвидени. При прегряване се случва на доста карбураторни двигатели.

Коментар

В студовете а и сега вдигна разхода на 20л на 100км . Нива 1,7i 2008 г сменил съм кабели,свещи,датчик на разпределителния вал .Иначе преди това ми даваше 13л на 100км градско . Някакви идей ?

Коментар

Първоначално публикуван от cernia.1977 Преглед на мнение
                      В студовете а и сега вдигна разхода на 20л на 100км . Нива 1,7i 2008 г сменил съм кабели,свещи,датчик на разпределителния вал .Иначе преди това ми даваше 13л на 100км градско . Някакви идей ?
                      От доста години не е имало такъв студ

Коментар

Може да се дължи на кофти гориво.
                        Land Rover Discovery II 3,9 V8
                        Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Нема начин да е читава. Карах 40к км Нива 1.7i, предимно по лов и риболов. Зиме-лете до 12 л/100 км А95.
                          пп. А върви ли нормално добре? Ако не, що не минеш в Дървеница, за да я тестваме.
                          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Човече върви на пушка , само да има бензин кой да сипва . Даже имам чувство , че върви по–добре след смяна на частите . Къде в Дървеница ?

Коментар

Човече ... Къде в Дървеница ?
                              От стадион Васил Левски - по Драган Цанков нагоре към тел. кула - все направо - и си там.
                              пп. Първо ми се обади на О893322О93
                              Последно редактирано от trapper; 28-02-12, 22:06.
                              ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Човече върви на пушка , само да има бензин кой да сипва . Даже имам чувство , че върви по–добре след смяна на частите . Къде в Дървеница ?
                                Недобре затворена дроселова клапа (смукача) - предположение номер 1.
                                Запушен горивопровод за обатното гориво - номер 2.
                                Запушен въздушен филтър - 3.
                                Разстояние на свещите над 0.7 мм - 4.
                                Мога и още да предполагам, но ЕЛКОН върши по-добра работа. (20 лева)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X