Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Постоянни проблеми с Нива...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Постоянни проблеми с нива...

Оправям я 5000 км не е мръднала при душманска употреба,ама все пак...утре ще свалям СК да видим какво ще е.
    Opel Frontera B 2.2 DTI,Пасат Б5 4motion
    feikot@abv.bg
    Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Първоначално публикуван от EXALIBUR Преглед на мнение
      Почти вярно,само дето се е заварил аксиалният лагер на съединителя.
      Малкият дявол!!! Оправя се лесно!
      +1.
      Минах по същия път със същите симптоми след поминалата Зима,прекарана в продължителни "плавания" из дълбоките води по горите.
      Просто в един момент аксиалния лагер се изми и геройски блокира-/това в буквалния смисъл на думата/.
      П.П.Аксиалните полумесеци категорично не са.
      Въпреки това,като си смениш аксиалния лагер и сглобиш всичко накарай някой при запален мотор на празен ход да натиска и отпуска съединителя,а ти гледай внимателно ремъчната шайба на к.в.
      Ако всичко е нормално не трябва да долавяш на око аксиално изместване на к.в.-/казвам ти най-грубия метод за диагностика,но в случая ще ти свърши работа/.

Коментар

И аз залагам на аксиални лагери на коляновия вал ....
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Аксиален лагер до притискателния...беше се заварил буквално.Нова втулка,лагер и пружинка и нивата е отново на пистата
          feikot@abv.bg
          Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Ура, аз печеля бирата! Неверниците да хукват да купуват!!!!
            Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Честито и безаварийно!Другия погледна ли го?
              А тези простотии се правят от името на всички ни.
              Даника
              Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Ако минаваш насам,бири и ракийки на корем.

Весков, не съм го гледал...то май трябваше и да погледна скоростната,че ми изключва 4та,ама май ще е нататък.
                feikot@abv.bg
                Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Трябваше.Всеки ден отлагане ти оскъпява ремонта!
                  Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

• Re: Постоянни проблеми с нива...

Ех, ако си я свалил и не си се възползвал да я видиш... тя тая кутия е проста като детска играчка.Другите проблеми оправиха ли се?Помощ трябва ли?

Коментар

Честите ремонти на нивата са лоша поличба от която няма лекуване, докато не смениш емблемата

Коментар

Fryscо други проблеми за сега няма,имаше със загряването,сега като е по-хладно го няма тоя проблем,стои си с чукчето и кондензатора,нямам нещо мотивацията пак да се занимавам с това електронно,че нямам нерви.
                        feikot@abv.bg
                        Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

• Re: Постоянни проблеми с нива...

Чукчето и наковалнята не е чак толкова зло нещо, макар че датчика на хол е доста по надеждно и просто решение, отделно че има предимства за самата характеристика на запалването.И все пак, за да работи добре с чукчето си трябва малко баене, няма как-само на слух не става.Твърде вероятно е загряването да е вследствие от некоректната центровка.
                          Самата центровка има два много важни параметъра-начален ъгъл на искрата-препоръчано около 7 градуса предварение за стандартен ладов двигател и динамичната характеристика, която центробежния регулатор и вакуумния октан коректор правят.И двете се променят лесно, но за динамичната характеристика на предварението се налагат множество измервания-със стробоскоп най лесно, но има и други начини.Та поне началния ъгъл е елементарен, макар че това не е най правилния метод, е най бързия:болта на делкото е разхлабен, белега на шайбата трябва да е между двата по къси белега на капака на агренажа-те са съответно 0, -5 и -10 градуса предварение.Така че шайбата трябва да е в положение -7 градуса, тогава ако приемем че първи цилиндър е в такт на запалване, откачаш кабела му, слагаш му една свещ и опираш свеща в двигателя стабилно, за да има маса.И настройваш делкото докато прескочи искра.Запомняш това положение и повтаряш настройката всеки път с по малки амплитуди, докато не си сигурен че точно това е момента.Възможно е при настроени белези, да се окаже че четвърти цилиндър е в такт запалване, не е фатална грешка, но е добре да се откоригира.Също така това важи най вече при точно зацепен разпределителен вал... но в това можеш да се усъмниш, ако тази центровка не дава добри резултати.Имай предвид че от този начален ъгъл тръгва цялата характеристика на предварението, така че колкото е по голям той, толкова по голямо е максималното предварение, а не е добре то да е твърде голямо.Неговото настройване ако искаш е опиша по натам, засега пробвай това...
                          Следващата стъпка е да е добре настроена сместа.Дадения пример е за бензин, за газ е по добре да е още малко по голямо предварението, максимум до 10 градуса, но аз съм карал на -7 за газ и се чувстваше по добре отколкото на -10.За сместа важат два принципа, независимо на газ или бензин-на студен двигател се иска богата, на топъл-бедна.Колко богата и колко бедна, вече е индивидуално за всяка кола, но това е момент който лесно може да бъде прехвърлен с неправилни настройки, тоест да е прекалено богата или бедна.Зависи и как е подадена газта към карбуратора и дали смукача играе някаква роля, но ако е направена така че той да не влияе въобще, значи всякаква настройка е компромис и с двете неща.Ако е продупчен карбуратора и са навити щуцери, смукача би трябвало да работи.Не толкова прецизно като на бензин, но работи.Тогава, газта се настройва на топъл двигател, за да се форсира без чудене и заглъхване-това на око и ухо, иначе е правилно със разни уреди.На студен двигател трябва да пали със помощта на смукача.
                          Аз идеална настройка обикновенно постигам на бензин, а за газта... не съм запознат с нея и не съм и голям почитател, та може би ако се запозная с устройството на изпарителя най сетне, ще дам по коректни съвети.

Но все пак, това са първи, общи стъпки, които показват верния път.Оттам нататък има как да стане и по добре, но вече си трябват и знания и умения и уреди... но без да се направят тея първи стъпки, не става... знам много хора, които стрелят тъмното с настройване на ухо, на звук и на усет и ако пренебрегват грешките цял живот се мъчат и те и колите им.

За електронното, и да е изгоряло, те не са скъпи, ще намериш друго.

За кутията също има какво да ти подскажа, ако те дразни.Най лесно е да се мушнеш под колата и да видиш на ръка, дали е притегната добре гайката която закрепва фланеца на дупето на кутията.Ще я видиш под гуменото каре.Друг възможен проблем са фиксаторите на предавките, но обикновенно от тях започват по две скорости да се изключват.

Коментар

• От: Re: Постоянни проблеми с нива...

Първоначално публикуван от Frysco Преглед на мнение
                            Чукчето и наковалнята не е чак толкова зло нещо
                            Друг възможен проблем са фиксаторите на предавките, но обикновенно от тях започват по две скорости да се изключват.
                            НА кое казваш 'фиксатори" ?

Коментар

Има отстрани едно капаче, под което седят пружинки със сачми.Влизат в едни нарези по шишовете на предавките.Рядко се скапва нещо там, ама съм виждал изядени жлебове по шишовете.

Коментар

• От: Re: Постоянни проблеми с нива...

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                                НА кое казваш 'фиксатори" ?

От дясно на кутията(гледана от зад) има вертикална планка закрепена със два 8мм болта,под тях има три пружини и съчми,те задържат(фиксират) вилката която включва муфата за съответната предавка,те са неубиваеми на лада,кутията си умира с тях и няма смисъл да ги ровиш.Ако има проблем със някоя предавка,сменя се муфа ,вилка(ако хлопа в канала на муфата)и съответното зъбно колело,във повечето случаи синхронизатора не е износен,ако са му подострени зъбите се заменя със нов или здрав.

P.S.Заедно сме писали със колегата...
                                Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X