Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Постоянни проблеми с Нива...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Постоянни проблеми с нива...

Първоначално публикуван от feikot Преглед на мнение
    ... единия кабел на комутатора пише да е на минус,другия на маса,това значи и двата на едно,нали,....
    Не, не значи това. Масата си е към корпуса на автомобила, а + и - са захранването на датчика от електронния комутатор.
    П.П. То не е и захранване, а поляритет на свързване.
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

Е ок,при положение,че минуса от акумулатора е към купето...не е ли това минус/маса ? Тогава минуса на акумулатора или къде ? ( по пътя на логиката,а и на електротехниката,това е едно и също...)

Накрая,някой от вас ако минава на сам,ще направим едно барбекю и да я човъркне тая нива,че...щом свалях капака на клапаните за да зацепя механичното делко... деа и ладата деа,пасат 2000 година съм го разглобявал болт по болт,тая жигула ми взе здравето
      Opel Frontera B 2.2 DTI,Пасат Б5 4motion
      feikot@abv.bg
      Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Ми не е едно и също по никоя логика. Датчика на Хол е полупроводников елемент, който променя проводимостта си при промяна на магнитното поле, в което се намира. Най-общо казано представлява транзистор, чиято база се управлява посредством магнитно поле и участва в схемата на някакъв мощен транзисторен ключ (електронното запалване или т.нар. комутатор). 100% съм сигурен, че е галванично развързан от маса. Затова и ти е гряла бобината. Намери свестен ел. техник да ти свърже елементите и ако не си изплякал междувременно бобината или електронното, работата ще стане.
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

sh.docкомутатор без значение какъв е(може да няма 7ми извод за оборотомер)1-бобина,2,3 маса на колата,4+след даване на контакт,5 ,,+ ''за датчика на хол,6 от датчика на хол сигнал,7 оборотомер,другия край на бобината към,, + ''след контакт,заедно с 4 на комутатора,друия край на датчика на хол към маса,заедно с 2,3 на комутатора.Слагай бобини,както ти бях казвал-ориентирай се по съпротивлението в първичната верига около 1 ом.Руските бобини ти бях казвал да не слагаш на фашистки комутатори,затова събираш пуканкиkomut.docНатиснете снимката за да я уголемите

Име:skf5b.gif
Прегледи:2
Размер:154.0 КБ
ID:5383621
          А тези простотии се правят от името на всички ни.
          Даника
          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Е ти ми даде коренно различна схема от оказаните в интернет,сега ако излезеш прав,много ще се ядосам

Едит: То в смисъл не съм замервал дали вътре в комутатора масата от датчика и 2 и 3 са свързани де....но ще меря
            Последно редактирано от feikot; 21-06-12, 17:09.
            feikot@abv.bg
            Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Колеги и приятели,нов проблем с моята иначе толкова безпроблемна Нива...Баща ми ми звъни преди малко и ми казва не мога да запаля.Преди ми се е случвало пак това същото,а то е - като паля и то сега малко като стана по-хладно,като паля и все едно акумулатора е заминал врът..врът......врът..........врът и толкова,спирам,пак завъртам стартера и пали от раз или пък изобщо не запали.Запалил на тикане и я докара пред нас,слизам да видя какво е,паля -директно без да се замисли...обаче,натискам съединителя и оборотите рязко падат,пускам го и се нормализират на около 1000,подчертавам,че този проблем на смукач го няма и за това може би до сега не съм го забелязал,защото докато върти стартера подавам газ и като запали компенсирам със смукача.Може и преди да го е имало това.

Та-абсолютно независими една от друга системи,то даже обратното,като натисна съединителя,трябва да върти по-лесно,а то върти по-трудно откачена работа.На това даже нямам и идея каква може да е причината за този проблем... ето и клип :

feikot@abv.bg
              Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Честито!
                Аксиални лагери на кол. вал.
                Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Нов съм във форума ,но ще споделя опит, за не постоянното палене ,демек ВРЪТ,ВРЪТ или после да запали от раз .
                  СВАЛИ стартера ,почисти четките и ги разкарай малко,може и да ти са заминали но едва ли.
                  При мен бяха събрали доста нагар и две от тях бяха се заклинили направо.
                  Дано съм бил полезен.
                  0896 396 700 Димчо Костов.

Коментар

Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
                    Честито!
                    Аксиални лагери на кол. вал.
                    Почти вярно,само дето се е заварил аксиалният лагер на съединителя.
                    Малкият дявол!!! Оправя се лесно!
                    Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Защо, просто не вземеш една щанга и да провериш аксиалната хлабина на коленчатата ос? Става лесно. Още по-лесно е да гледаш ремъчната шайба, докато някой натиска и пуска съединителя.
                      Колкото до заварения аксиален лагер на съединителя, освен че не ми се вярва, (въпреки че при тези автомобили всичко е възможно) педалът ще рита и ще стърже, преди да пререже ламелите на притискателния диск.
                      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

И на мен не ми се вярваше докато не го направи тоя номер ,добре че стана пред нас.
                        И не приемайте буквално думата "заварявам" де! Просто като се стрият съчмите и остава да лагерува само на черупките. От там и затяга зверски.
                        Поздрави!
                        Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Съгласен съм но тогава ще има шум, който няма да убегне дори на москвичист.
                          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Едно е решението, сваляне и проверка.... Какво я мъдрите То сами ще си каже
                            За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                            Honda Dominator 650
                            088ЧЧ93979-->Борис
                            0878956Ч38-->Борис

Коментар

По звука който се чува,и ако се съди по показанията на оборотомера(клонящи към нула при натиснат педал),виновен е аксиалният лагер,макар,че не съм виждал ладов такъв починал(заварен).
                              Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                                Разгеле! Вече мислех куршум да и леем против уроки... Какво все пак и беше?
                                Нали стана актуално освещаването с поп?Вземи се в ръце и я оправяй тази Нива,да не ти дойдат на гости зимата.
                                А тези простотии се правят от името на всички ни.
                                Даника
                                Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X