Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Постоянни проблеми с Нива...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Постоянни проблеми с нива...

Свалени са уж от работещи коли.
    Opel Frontera B 2.2 DTI,Пасат Б5 4motion
    feikot@abv.bg
    Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Първоначално публикуван от feikot Преглед на мнение
      Свалени са уж от работещи коли.
      Е те тука е ключа от бараката. УЖ.

Коментар

Делкото с датчика ми го прати бгбул,каза,че е от работеща кола и му вярвам,бобината работи при мен с чукчето (каза ми,че всички 12 волтови бобини стават на делко с датичк на Хол) комутатора също от голф свален,който е докаран на ход до моргата...
        Последно редактирано от feikot; 25-02-12, 19:54.
        feikot@abv.bg
        Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Делкото с датчика ми го прати бгбул,каза,че е от работеща кола и му вярвам,бобината работи при мен с чукчето (каза ми,че всички 12 волтови бобини стават на делко с датичк на Хол) комутатора също от голф свален,който е докаран на ход до моргата...
          Колега,може и да бъркам,но аз имах проблеми заради бобината. Беше обикновенна а колата е с електронно делко и ми създаваше проблеми с паленето. Не съм запознат с тия работи,не искам да давам акъл,но нещо се водеха транзисторни и прочие,но си спомням много добре,че имах проблеми.

Коментар

Ако всичо е перфектно възниква въпроса ;двигатела върти ли това делко?-да не е привода,както писаха преди. Иначе всички компоненти подлежът на съмнение,дори икабелниа сноп.

Коментар

Върти го, (трябва да дава искра и като го въртях на ръка) иначе снопа аз си го напоявах и съм убеден в правотата му на 99%
              feikot@abv.bg
              Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Дтчика се проверява лесно,провери и бобината,низкоомната от самарата http://www.autoprospect.ru/vaz/21213...zhiganiya.html виж резистора в палеца.

Коментар

Бобините за комутатор и чукче са много различни!
                  Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Бобината за чукче е със съпротивление от порядъка на 3-3,5ома,за електронно в порядъка на 0,5-1ом(нискоомна),но не е там проблема,искра трябва да има.Със стандартната няма да има енергия искрата,но трябва да запали,най-вероятно комутатора е прецакан(неправилно свързване със захранване,или пренапрежение),корпусът му трябва да е задължително замасен,същото важи и за делкото.
                    Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Тема от един месец и 8 страници мнения за двигател на Лада, като края му не се вижда-не е ли прекалено?То бива, то може, ама чак толкоз...
                      много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
                        Тема от един месец и 8 страници мнения за двигател на Лада, като края му не се вижда-не е ли прекалено?То бива, то може, ама чак толкоз...
                        Както казва баща ми - тоя двигател му трябва една жица и е готов да запали. Нива без абсолютно никаква ел.инсталация я запалихме и я подкарахме след няколко годишен престой.Буквално имаше само 2-3жици от комутатора към делкото и звяра бръмна

Коментар

Ако тая Нива не е изгнила, ще взема да я купя. Хем ще отърва feikot от постоянните ядове, хем ще си имам занимание, като се постопли времето.
                          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Темата е на 1 месец и отгоре защото имаше много сняг и беше студено и нямах как да работя върху нея Имам чувството,че има някакво проклятие и омраза към електрониката от тая кола.Като сложих ПЗЕТ-а,няма искра,сега слагам всякакви работещи неща и пак няма искра,слагам си чукчето и наковалнята с кондензатора и има...
                            Последно редактирано от feikot; 26-02-12, 16:17.
                            feikot@abv.bg
                            Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Каква може да бъде причината,при перфектно свързани кабели,работещ комутатор,работеща бобина и работещо делко с датчик на хол (бгбул) да няма АБСОЛЮТНО никаква искра ?
                              Ниско напрежение или лоша връзка. Затова ти писах да си провериш кабелите, ама май чакаш врачка да ти каже "Пипни тук и тук и палИ..." Верно голЕм срам. То бутало да нямаше, пак ще запали. Запалването на тая Нива е по-просто от това на моторния ми трион.
                              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                              Неизвестен мъдрец

Коментар

Колко ома трябва да е съпротивлението на тоя датчик и как да проверя дали комутатора работи ,защото бобината на късо като я връзвам си дава искра,значи остават другите 2 компонента
                                feikot@abv.bg
                                Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X