Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Постоянни проблеми с Нива...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Постоянни проблеми с нива...

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
    Колега, проверявал ли си бронзовото зъбно колело, което задвижва делкото. То има навика от време на време да рони шлиците, които са зацепени към стеблото на делкото. Малко преди да оплешивее напълно има момент, в който работата на двигателя е непредсказуема.
    Привода или някои го наричат гъбка,биват два вида(за Нива са със по-дълго тяло с цел да зацепи на цялата дължина на шлица на маслената помпа),качествените са стоманени,ментаците от чугун,бронзови няма,лагеруват в бронзова втулка,доста идиотоустойчива,издържа над 700000-800000хил.км.Вторият вид приводи имат навика да се късат през щлиците(не вдига масло,но работи)или свършват зъбите на венеца,който от своя страна води до изменение на центровката и може да създаде по-горе описаните проблеми.
    Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Руски комут.-бобина от какъвто и да е комутатор,обратното-НЕ.7-ия е за оборотомер.Имаш схемите в имейла.Много ти става информацията,но както си се захванал си към финала.Делко,зъбно колело масл.помпа-делко,комут.,бобина и газ.После другото поетапно.Успех.
      А тези простотии се правят от името на всички ни.
      Даника
      Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

От 11 часа днес,до сега бях при Нивата...Е не стана...дали има шанс да е изгорял ПЗЕТ-а,защото като го сложа него със самаровата бобина-нищо,като си сложа старата с кондензатора прави както преди, тресе кюфти ама пали поне... Останах без кръст с тая нива.Притеснява ме и друго нещо,като премерих на Б+ напрежението с минус от акумулатора и беше 10.2-3,а акумулатора си беше 12.7 волта.
        Opel Frontera B 2.2 DTI,Пасат Б5 4motion
        feikot@abv.bg
        Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Ми вземи и си прегледай масите на двигателя и купето. Ако всичко е ОК, дръпни една жица от + на акумулатора до + на бобината и запали мотора. Ако работи нормално, значи имаш лоша връзка между акумулатора и бобината. Може да е от окислен предпазител или кабелна обувка.
          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
          Неизвестен мъдрец

Коментар

П3ЕТ 4032 трябваше да го вържеш със старата бобина -той работи само с нея http://www.ael-bg.com/prod_ae_zm.html разгледай клипа,явно нещо,дребно пропускаш http://www.youtube.com/watch?v=ZSn0l...Mrw&lf=mh_lolz ,ако искаш помощ пиши ми лично

Коментар

И със старата и със самаровата,не работи,никаква искра...има ли шанс да е изгоряло нещо ?

Няма разлика с допълнителния +,пак не пали.Те на тоя плюс накичили + за копчето за газта,а на импулса на бобината имах 3 кабелни обувки,едната за оборотомера,другата към кондензатора,а третия към някакво реле до акумулатора. Отивам в София сега и чак в събота ще мога да се заема пак. Чудя се дали да купувам делко с датчик на хол изобщо...
              feikot@abv.bg
              Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Първоначално публикуван от feikot Преглед на мнение
                И със старата и със самаровата,не работи,никаква искра...има ли шанс да е изгоряло нещо ?

Няма разлика с допълнителния +,пак не пали.Те на тоя плюс накичили + за копчето за газта,а на импулса на бобината имах 3 кабелни обувки,едната за оборотомера,другата към кондензатора,а третия към някакво реле до акумулатора. Отивам в София сега и чак в събота ще мога да се заема пак. Чудя се дали да купувам делко с датчик на хол изобщо...
                Kaк го върза, махна ли кабела от "-"-са на бобината, до кондензатора и кондензатора??Със старата бобина трябва, защото самаровата не става
                За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                Honda Dominator 650
                088ЧЧ93979-->Борис
                0878956Ч38-->Борис

Коментар

От 11 часа днес,до сега бях при Нивата...Е не стана...дали има шанс да е изгорял ПЗЕТ-а,защото като го сложа него със самаровата бобина-нищо,като си сложа старата с кондензатора прави както преди, тресе кюфти ама пали поне... Останах без кръст с тая нива.Притеснява ме и друго нещо,като премерих на Б+ напрежението с минус от акумулатора и беше 10.2-3,а акумулатора си беше 12.7 волта.
                  Kолега, нещо не ми се пише вече, но като ти гледам мъките........
                  Първо - запалването е 1342. Никакво друго. Гледам коментирахте и друг ред....забрави го.
                  Както и да си зацепил делкото - намери първи цилиндър, 5 градуса преди ГМТ на първи , стягаш делкото и и след това подреди кабелите 1-3-4-2.
                  Смени си свещите и ги направи на о.7 мм разстояние на електода.
                  Продължаваш - с колко пина ти е комутаторната плочка. 6 или 7?
                  Какъв ти е карбуратора - снимай го. Има един вакум (клапан) който се слага на колекторите. Имаш ли си го ?
                  И после - пръсни бензин директно в карбуратора, запуши с длан гърловината и запали.
                  Кажи какво е станало?
                  Успех !
                  П.С. Ако искаш за проба мога да ти пратя каквото поискаш за НИВА. Имам всичко. (делко, комутатор, бобина,... каквото се сетиш) и после ми ги връщаш обратно.
                  Предлагам помощ, а не търговия........за търговия си имам обяви където трябва от години.
                  Последно редактирано от bgbul; 21-02-12, 18:41.

Коментар

Пълна каша-откажи се.
                    Този ПЗЕТ не е за Самарова бобина.....,закарай я тази кола на човек,който е в час с нещата.Тъй като те слушам и какво си измерил явно имаш и доста сериозни падове на напрежение,освен всичко друго.
                    Явно тук няма да успеем да ти помогнем.

Коментар

Колега закарай я на някой майстор,да си бие главата с нея
                      Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec

Коментар

Пич, след като не можеш да подкараш най-простия възможен двигател с чукче, явно нещо тази материя не е за теб.
                        Шест страници обяснения за елементарни неща, в уважаващ себе си технически форум!!!
                        Това е автомобил, който всеки байо от Горно нанадолнище ще подкара!
                        Започвам да се ядосвам. Къде се намира тъпата кола?
                        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Според мен проблема не е в Нивата, а в шофьора.
                          Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

На колегата му трябва един кратък курс за ДВГ и конкретно Лада и е готов.

Коментар

Пичове,споко бе,ще се оправи.Елементарна работа е,ама аз искам да го направя по сложния начин.

Боре,махнах кабела (по-точно го свързах с пзет-а) и откачих кондензатора.

бгбул-карбуратора е нивовия с вакуума,но ще го сменям с механичен.комутатора и делкото за които си ме питал са неактивни за сега ( с чукчето си стои докато реша дали да взимам с датчик на хол делко,ако имаш такова драсни едно лс)

Ники-колата е в Казанлък,ще я оправя надявам се,тази седмица. Оказа се,че съм я палил без центровка с разместено делко,за това така е правила сега.Но това не променя факта,че с пзет-а нямаше искра. Пак питам,тоя пзет как да го премеря дали е изгорял и има ли такъв вариант

Или направо да закупя това - http://www.ebay.com/itm/LADA-NIVA-21...ht_1829wt_1396
                              Последно редактирано от feikot; 22-02-12, 09:12. Причина: допълнение
                              feikot@abv.bg
                              Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Направо го купувай,http://www.ebay.com/itm/LADA-NIVA-21...ht_1829wt_1396,пзет-а ако си го вързал неправилно,100% е дал фира.
                                Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X