Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Постоянни проблеми с Нива...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Постоянни проблеми с Нива...

Първоначално публикуван от feikot Преглед на мнение
    Тя е на метан,проблемите са и САМО и единствено при първото палене.След като запали един път,после само да докосна ключа и пали,ама първия път е тегав.
    Отговора е в заглавието още.
    Като не искате проблеми, сменяте марката.

Коментар

Марката няма общо с проблема-ако искаш да сложим на една бензинова Киа тази уредба на колегата в това състояние и монтаж да видим как ще се държи?!
      На теб на акъла ли ти е какви некадърници има?!
      На мен лично ми сложиха в най-известния сервиз за АГУ-та в Ямбол чисто нов изпарител наобратно-като казвам наобратно имам напредвид в пълния смисъл на думата-/с пробката за изливане на мръсотиите нагоре и изхода на изпарената газ отдолу/.
      Резултата знаеш ли какъв беше-1000 пъти по-големи ядове от на колегата само след 300-400км?!.
      И не че щях да допусна някой друг да ми пипа колата,а защото уж само при монтаж от тях изпарителя щял да има гаранция.
      Както и да е-оправих си монтажа и колата пали и при -12 директно на газ,след няма и 3 минути работа на място и обороти държи.И това с най-допотопно запалване с чукче и едно Пловдивско електронно,тъй като GМ-ските ми бобини "гръмнаха" малко преди Ладата да направи 200 000км.
      Тъй че си много далече от истината,независимо дали обсъждаме уредби на Метан или Пропан-Бутан.
      Ако всичко е направено както трябва даже и на Зил-157 да е сложена уредбата пак ще пали,въпреки че е със степен на сгъстяване 6.2 и допотопно запалване!
      Последно редактирано от Янко Желязков; 08-12-13, 18:04. Причина: ъй,че си много далече от истина

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
        Марката няма общо с проблема-ако искаш да сложим на една бензинова Киа тази уредба на колегата в това състояние и монтаж да видим как ще се държи?!
        .

Аз съм на нафта от над 20г. И терзания нямам никакви.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
          И аз,и не мисля че ще я сменя поне още толкова.
          Газта е за готвене и се пали с кибрит !

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
            Това го знае цяла България и всичките ни страни-съседки.
            Аз пък съм на Пропан-Бутан и оборотомера ми в яката кал стои на 7000об/мин. без никакви ядове.

Коментар

На мен лично ми сложиха в най-известния сервиз за АГУ-та в Ямбол чисто нов изпарител наобратно-като казвам наобратно имам напредвид в пълния смисъл на думата-/с пробката за изливане на мръсотиите нагоре и изхода на изпарената газ отдолу/.
              Резултата знаеш ли какъв беше-1000 пъти по-големи ядове от на колегата само след 300-400км?!.
              И не че щях да допусна някой друг да ми пипа колата,а защото уж само при монтаж от тях изпарителя щял да има гаранция.
              Както и да е-оправих си монтажа и колата пали и при -12 директно на газ,след няма и 3 минути работа на място и обороти държи.И това с най-допотопно запалване с чукче и едно Пловдивско електронно,тъй като GМ-ските ми бобини "гръмнаха" малко преди Ладата да направи 200 000км.
              Тъй че си много далече от истината,независимо дали обсъждаме уредби на Метан или Пропан-Бутан.
              Ако всичко е направено както трябва даже и на Зил-157 да е сложена уредбата пак ще пали,въпреки че е със степен на сгъстяване 6.2 и допотопно запалване!
              Подкрепям! Газта е много хубаво нещо, стига да не е монтирана и експлоатирана от гъзоръки. Коментарите кое е за готвене и кое за парни котли ще пропусна - карам и на газ и на дизел, та база за сравнение имам.
              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                Подкрепям! Газта е много хубаво нещо, стига да не е монтирана и експлоатирана от гъзоръки. Коментарите кое е за готвене и кое за парни котли ще пропусна - карам и на газ и на дизел, та база за сравнение имам.
                Ти си първия когото чувам да който казва това.
                Да не би да имаш газстанция???

Коментар

[QUOTE=Петьо Джартов;2362647...Да не би да имаш газстанция???[/QUOTE]
                  Имам познания и умения.
                  "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Аванс коректор имаш ли ? Ако имаш изключи го и виж как ще пали
                    ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                      Имам познания и умения.
                      Доста скромно звучи !!!

Коментар

Айде и от мен глас за пропан-бутана. Струва наполовина на бензина или нафтата, а вози точно толкова добре. Изисква най-простата, универсална и отказоустойчива горивна уредба. Не мръзне зимно време, не смърди лятно време, не го крадат кварталните гаменчета. Изобщо е ограничен обхватът от ментета, с които могат да го кръщават търговците на горива.

Ако някой не се оправя с газовата уредба, то е в голяма степен сигурно че няма да се оправи и с бензиновата, и с дизеловата в момента в който това му се наложи.

Можем да си направим отделна тема "дивотии по газ, аларми, музики и туниХ". Бързо ще я напълним.

И като казва scrapheap че трябват познания и умения, той няма предвид МНОГО познания и умения. Изобщо не ми побира акълът защо газаджиите масово отказват да ги придобият.

И не, не е отговорът в заглавието.
                        Ладата си има богато изобилие от недостатъци, но основният и недостатък е съвсем незаслужената слава на евтина кола. Заради това я ползват за каквото става и не става (а тя става за много малко неща), заради това я поддържат и ремонтират най-често мърлячи и затова все някога в трудния си и вълнуващ живот е попадала в ръцете на мърлячи. Мърлячи са голяма част от хората, които я произвеждат, мърлячи (без изключения в България) са търговците които я продават.

Коментар

Е да ама аз не съм мърляч.Този преди мен мога да се закълна,че е мърляч по учебник,точното описание.2 години вече му оправям мизериите по тая кола и сега е кукла в много отношения,само като стане студено и се появява тоя проблем и то само на първото палене,след това ...обясних вече.Смених и почти всичко по предавателна и ходова част,глава и клапани,два комплекта гуми,фарове,водна помпа,съединител,хебел,изцяло смених радиаторче на парното и вентилатора (имаше поне 300 грама листа,борови иглички и майски бръмбари) а клапата беше се заварила с ръжда в междинно положение.... и прочее и прочее неща,които всеки е правил.Но точно мърляч,не е дори орбитално доближаваща се дума за мен,по всички проекти,които съм правил,всичко е изпипано до педантичност.

Нямам аванс коректор,мисля един ден да пробвам да завъртя делкото малко ,да видя дали ще запали,но този ден няма да е сега,защото тръгвам на път с другата.
                          Opel Frontera B 2.2 DTI,Пасат Б5 4motion
                          feikot@abv.bg
                          Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Ще си позволя да попитам в темата на колегата, така и така иде реч за центровка на запалването при работа на газ. Даденостите са: бензинов двигател с карбуратор и безконтактно запалване. За бензин се ползва 95. Газовата уредба е за ПБ. Предварението при работа на бензин е 2*+/-2*. Тоест от 0 до 4* "все и е хубаво". Колко градуса е нормално да се добави за добра работа на газ и сравнително лесно палене на студено директно на газ/имам горе-долу топъл гараж/.
                            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                            Из "Златния телец"

Коментар

Този двигател пали без проблеми и при 15 градуса грешка в ъгъла на запалване. Стига повечето други неща да са наред. Така че паленето не е фактор при центровката.

Ако му нагласиш центровката така, че да върви добре на бензин, на газ ще чука (а не обратното, каквото и да разправят байчовците). Затова се гласи на максималното предварение, на което не чука на газ при изкачване на наклон. Така нагласена, на бензин ще върви приемливо.

Коментар

Първоначално публикуван от feikot Преглед на мнение
                                Колеги,сложих допълнителните кабели за маса,върти,но пак не можа да запали днес...Нямам вече никакви идеи (освен да я гася на бензин) какво да правя с тая кола...
                                Пали на бензин докато се отстрани проблема.Със какъв мотор е Нивата

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X