От: ТЛК 120 съвети и препоръки за безпроблемна експлоатация.
Колеги, когато е студена колата, обикновено на първия и втория светофар, автоматика много трудно минава на по-горна предавка, вдига обороти, а не сменя скоростите. След това си сменя без грижа. Имате ли наблюдения върху подобен проблем?
Здравейте, имам следния въпрос: на 120-ка без климатик възможно ли е да се постави такъв и излиза ли много скъпо ? Таблото е от най-обикновените, с врътки за топло/студено и за вентилатора.
2015 KTM EXC 450 six days Argentina
Toyota Land Cruiser KDJ 125
Имам още един въпрос. Към кого мога да се обърна за разшифроването на един ВИН номер ? От декодерите из Гуугъл информацията, която излиза е твърде оскъдна.
Ако говориш, че няма климатик - вероятно ще излезе скъпо - компресор, топлообменници.... и т.н и т.н.
Ако имаш климатик, но искаш климатроник - вероятно ще излезе скъпо - клапи, управление, датчици - най-лесно би било от някоя за части да се вземе цялата система.
Днес имах път към Тойота на Цариградско и реших да питам за цена на проверка на дюзите. Било някакъв си цял пакет проверката, не можело само дюзи....108 лева. . В това време колежка на приемчика дочу разговора и го поправи, че цената вече не е 108, а 130. Трябваше ми и едно бутонче от панела при реглажите на огледалата. 175 лева и се разделяха с него. Благодарих учтиво и приключих с тях.
40 лева е обикновено тая проверка и оставяш колата от предния ден. Не знам какво си питал точно. Вероятно някакъв пакет са ти предлагали, дето е с отстъпки и включва сигурно други прегледи и подмяна на някоя и друга дреболия
От къде мога да си набавя добавката, която е хубаво да се слага от време на време в резервоара за профилактика на дюзите ? По-напред четох за нея като за нещо задължително, но никъде не се споменаваше името и , както и от къде се купува.
От: Нужда от практични съвети за автоматика на ТЛК120
Ами аз си взимам от ТМ някаква немска за дизел. Не знам дали помага въобще ако налееш от "правилната" нафта.
Сега съм се спрял на газпром за доставчик на нафта. Май я карат от сръбско. Има едни пичове Круиз и те май продават нафта.
С Омв май се вкарах последния път в сервиза. Правели концесионерите чат пат зареждания от "правилната" нафта обогатена на сярна киселина. Да спестят некой лев за края на месеца .... Демек нефелен опит за рафиниране на боклучаво гориво
Sent from my D6633 using Tapatalk
Последно редактирано от hotsnail; 31-05-16, 00:11.
Вчера сменихме дюзите, за втори път. Първата смяна беше на около 170 000 км, втората около 150 000 по-късно. Признаците бяха корекции около 2,8 на 2 от дюзите, осезаемо клатене сутрин, а пушене почти нямаше. Сега работи значително по-меко. niki p ми съдейства и достави 4 чисто нови дюзи на добра цена (имат си гаранция, документи и всичко нужно).
Коментар