Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ТЛК 120 съвети и препоръки за безпроблемна експлоатация.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: *какво става със 120-ките?

Първоначално публикуван от hotsnail Преглед на мнение
    Тая по-висока мощност и по-нисък разход изразява ли се в по-бързо износване на мотора или дюзите ии нещо друго?
    И турбината и мотора като цяло. Безплатен обяд няма. Ако ще е чип да е само оригинален. Скъсява живота в проценти, но не в пъти както копията.

Изобщо тоя бизнес с чиповете е голям смях.
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

• От: ТЛК 120 съвети и препоръки за безпроблемна експлоатация.

Много благодаря за инфото относно чиповете!

Имам едно питане предвид захлаждането на времето. Парното на ТЛК-то ми много странно работи. Докато карам духа топло и всичко е наред, обаче когато е на свободен ход духа студено и парното не работи.

Та се чудя - нормално ли е това? Проблем с охладителната система ли имам? Ниско ниво на течността? Проблем с помпата? Други идеи?

Иначе гледам че не прегрява, добре се държи от към температура на мотора.....

Коментар

Така са всичките,не загрее ли хубаво но ниски обороти духа студено.
        My Toyota is fantastic! 0888 912 442 / 0897 912 442

Коментар

Малко беше паднало нивото на охлаждащата течност... досипах. Ама сега е топло...ще видим

Коментар

Първоначално публикуван от hotsnail Преглед на мнение
            Малко беше паднало нивото на охлаждащата течност... досипах. Ама сега е топло...ще видим
            С по-малко антифриз би трябвало да загрява по-бързо и да духа по топло?
            My Toyota is fantastic! 0888 912 442 / 0897 912 442

Коментар

Първоначално публикуван от Asen_Daskalski Преглед на мнение
              С по-малко антифриз би трябвало да загрява по-бързо и да духа по топло?
              -1 Не е така колега.Когато е паднало нивото на охлаждащата течност няма как да духа по топло. Категоричен съм.

Коментар

Тръбите на парното са доста високо на 120ката и когато ти спре топлото в общия случай ти е за смяна водната помпа.
                "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                  Тръбите на парното са доста високо на 120ката и когато ти спре топлото в общия случай ти е за смяна водната помпа.
                  Прав си за съжаление. Губи течност от някъде....1 литър изгълта и пак спадна..ще досипя в петък и отивам в ТМ, да го гледат от къде тече.

Много ме е страх да не е прегрял някъде или да е избила някаква гарнитурка на блока....уж го гледам ама ....Преди с един фиат брах мнгоо много ядове...
                  Последно редактирано от hotsnail; 06-11-13, 20:56. Причина: правопис

Коментар

Днес я видяха . Водна помпа е проблема. Вторник ще се върне с нова помпа.

Между другото има ли някъде списък с маршути, които са приветливи към LC 120? Предполагам повечето си жалите боята и джипа като цяло, то е малко като голяма лимузина....та така де ако има интересни места където ходите споделете.

В лозенска планина го разхождам аз. Предимно избирам по-леки и утъпкани маршути. Хем не трябва да е път за камиони, хем не трябва да е път за АТВ-та (последното се отразява зле на боята). Ако има интерес мога да споделя 2 мнгоо леки маршута от Лозен до Пасартел ама предполагам всички ги знаят и ....

Коментар

Изкарах още една бира :-)
                      Ако я караш до ремонта следи много често течноста!

Коментар

Изкарах още една бира :-)
                        Ако я караш до ремонта следи много често течноста!
                        Аз лично не бих я карал, защото ми се е случвало както само си сълзи, изведнъж да се размести вал и фибър и да й изтекат водите в миг...

Радисте, ти си за Оскар Какво само ти обясняват тия тука невежите за ТРактор120, оп ТЛК120...

П.П.- Добре, че са ти "уж откраднали" МЛ-ла, щото не ти отива!
                        ТКЗС за цял живот

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82_%D0%BD%D0%B0_%D0%94%D1%8A%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D0%B3-%D0%9A%D1%80%D1%8E%D0%B3%D0%B5%D1%80

Коментар

Първоначално публикуван от Л. Мечков Преглед на мнение
                          Аз лично не бих я карал, защото ми се е случвало както само си сълзи, изведнъж да се размести вал и фибър и да й изтекат водите в миг..
                          Това на 120ка ли?

Коментар

Това на 120ка ли?
                            О да, на спомагателната с магнитния съединител... Както си течеше леко, така като исках да я обезвъздуша заради монтаж на печка, като натиснах копчето за прехиитър, нещо стана и направо стана наводнение в канала. Като направихме тестове се оказа, че като залепва съединителят, тецлият вал с помпения елемент се изтегля напред. Не съм я разглобявал, клиентът си донесе нова. Беше неприятна ситуация, защото стана при нас. После човекът каза, че понякога е текла, понякога не...
                            ТКЗС за цял живот

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82_%D0%BD%D0%B0_%D0%94%D1%8A%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D0%B3-%D0%9A%D1%80%D1%8E%D0%B3%D0%B5%D1%80

Коментар

Това е виело и трещяло много преди това. Тоя трябва да е бил глух, или с музиката на макс постоянно. Японците го ядаха на LT и KZ моторите и на KD промениха конструкцията на водната помпа и сега да изхвърли рязко антифриза е малко вероятно, а високото парно не нещо като резервен обем. Това което е изпищяло при твия случай е виско отоблителя което е една голяма недомислица за мен и следва да се ампутира или да не се позлва често.

Коментар

Ами аз така си изкарах акъла, че не ми е направило впечатление дали вие, или не, то този перкинс и без това е доста шумен... Само съм излъгал, не наводни канала, а опръска цялото хале, беше отворен предния капак и стана нещо градинска пръскачка, неприятна работа... Според мен нещо вътре се е пломомило и като се възбуди намотката за съединителя, вместо да залепи за шайбата, се е подвадил валът, от там се е освободил фибърът и така... Как преди това ту е течало - ту не, за мен остана загадка, в крайна сметка това нещо работи, само, ако го включиш, шайбата си върти паразитно... Може би е текло като е по-висока температурата и налягането е по-голямо...

Но не съм съгласен, че трябва да се хвърлят тези мании, нито на 100, нито на 120, знаеш ли колко по-лесно ми е да обезвъздуша с тях ? Особено 120-ката
                                ТКЗС за цял живот

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X