Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тунинговане на 2 броя ТЛК73 за хард offroad и състезания

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Тунинговане на 2 броя ТЛК73 за хард offroad и състезания

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
    Добре де, що врякаш? Гледай. Има си и вътрешни парчета, заварени на електронит. И външни също. Няма чупене.
    Тарга, sorry, но мене не ме кефи.
    Проекта звучи страхотно на хартия (кабина от 73-ка на шаси и мостове от 80-тка), ама тая работа с шасито не е като оная работа. За рязането отзад ок, за скъсяването посредата твърдо не. Едва ли трябва да казвам защо.

Коментар

Чий първия?
      За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Собственик се казва Недялко. Друго - за пари..... Тия дето ти дадох днеска
        Последно редактирано от Злой; 07-04-10, 21:01.
        Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
        Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
          Тарга, sorry, но мене не ме кефи.
          Проекта звучи страхотно на хартия (кабина от 73-ка на шаси и мостове от 80-тка), ама тая работа с шасито не е като оная работа. За рязането отзад ок, за скъсяването посредата твърдо не. Едва ли трябва да казвам защо.

Теоретично съм съгласен. На практика-не. Знам че прилича на кощунство, ама е направено както трябва. Рамата е резната на S. Има вътрешно парче на електронитове, рязовете са на капки и външни капаци. И шевовете се разминават. Отвсякъде ще се скъса, но не и от там.

Коментар

Добре де, що врякаш? Гледай. Има си и вътрешни парчета, заварени на електронит. И външни също. Няма чупене.
            Аз така си врякам бре не ме ли познаваш вече .
            Иначе и аз не съм привърженик на снаждане по рамата въпреки че сте го направили както по книгите ама.... А идеята са паразитен хебел за управлението ми хареса може да я ползвам

Коментар

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
              Аз така си врякам бре не ме ли познаваш вече .
              Иначе и аз не съм привърженик на снаждане по рамата въпреки че сте го направили както по книгите ама.... А идеята са паразитен хебел за управлението ми хареса може да я ползвам
              Е кво няма да ти хареса? Спестяваш една секторна кутия, дето струва едни безобразни пари. Идеята не е и моя, ама да не цитирам имена. Гледах го че чете тука, ако иска да се включва.

Коментар

Теоретично съм съгласен. На практика-не. Знам че прилича на кощунство, ама е направено както трябва. Рамата е резната на S. Има вътрешно парче на електронитове, рязовете са на капки и външни капаци. И шевовете се разминават. Отвсякъде ще се скъса, но не и от там.
                Със сигурност ще е здраво при съединението, но това е и проблема. ТЛК, както Уаз са с меки, гъвкави рами, не като ЛР или особено Г. Колкото и да е 'по книгите' тия заварки 'душат' рамата, както казва Фулдата.
                Последно редактирано от Yaro; 08-04-10, 00:45.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                  Със сигурност ще е здраво при съединението, но това е и проблема. ТЛК, както Уаз са с меки, гъвкави рами, не като ЛР или особено Г. Колкото и да е 'по книгите' тия заварки 'душат' рамата, както казва Фулдата.
                  Остава да почакаме, за да видим кога ще се скъса. Колата се кара за всекидневна и по драките. И не се жали. Нека чакането започне- сега.

Коментар

Доколкото разбирам от "Военна музика", при заваряването се нарушава именно еластичността на рамата на конкретното място.
                    Там едва ли ще се счупи, но кой би се наел с прогноза за останалото?
                    В итерес на истината, видях колата на Трявна и ми бяха необходими няколко миути за да "вдяна", че "такова животно нЕма",защото нямам претенции да познавам изоснови всичко, което произвежда марката - иначе външния вид ми хареса.
                    Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                    ... turn on your A/С !

Коментар

Сега видях че говорите за моята кола - трябва да ви кажа че стана много добре. Карам я вече около 10 хиляди км., 50-60% в гората при тежки условия и с много газ.
                      А относно рамата няма как да се скъса или нещо подобно.
                      А относно направата на тази кола, смятам че с пресаждането на цялата рама стана много по-лесно от колкото ако бих сменил двигател, мостове и т.н.
                      (Вижда се на снимката от поста ми)
                      Последно редактирано от Злой; 13-04-10, 21:21.
                      TLC 73 4.2-TD
                      Автоматик
                      Тел.0887859269

Коментар

Почна се

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:new%204.2.jpg
Прегледи:1
Размер:184.1 КБ
ID:5178725

Това е новото сърце 4.2 с оригинален турбо компресор с водно охлаждане, задължително ще му монтирам кулер, радиатори на маслото и хидравликата. Има и други неща които ще претърпят промяна, но ще ги видите след време

Коментар

• От: До: Тунинговане на 2 броя ТЛК73 за хард offroad и състезания

Утре почваме сглобяването на мотора.

Вътре открихме напукани бутала

Име:PISTON%20%281%29.JPG
Размер:218.9 КБ
ID:5179749

Всички бутала бяха спукани точно по-този начин

Име:PISTON%20%282%29.JPG
Размер:172.1 КБ
ID:5179750

Вала получава нови биелни лагери

Име:PISTON%20%283%29.JPG
Размер:223.5 КБ
ID:5179751

Главата е напълно рециклирана и обслужена

Име:PISTON%20%284%29.JPG
Размер:204.5 КБ
ID:5179752

Това пристигна днес

Име:PISTON%20%285%29.JPG
Размер:181.2 КБ
ID:5179753

Име:PISTON.JPG
Размер:170.7 КБ
ID:5179748

продължаваме ....

Коментар

• От: До: Тунинговане на 2 броя ТЛК73 за хард offroad и състезания

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
                            Утре почваме сглобяването на мотора.

Вътре открихме напукани бутала

[ATTACH=CONFIG]211358[/ATTACH]

Всички бутала бяха спукани точно по-този начин

[ATTACH=CONFIG]211359[/ATTACH]

Вала получава нови биелни лагери

[ATTACH=CONFIG]211360[/ATTACH]

Главата е напълно рециклирана и обслужена

[ATTACH=CONFIG]211361[/ATTACH]

Това пристигна днес

[ATTACH=CONFIG]211362[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]211357[/ATTACH]

продължаваме ....

Имам въпрос,(ако може)това с буталата на какво се дължи според теб?
                            Иван Дочев-ТЛК 73,4.2l-0888713925

Коментар

• От: Тунинговане на 2 броя ТЛК73 за хард offroad и състезания

Дължи се най-вече на съвестния стопанин в Англия от който я купих. Предполагам двигателя е прегрял и изгасен, буталата се разширяват повече от стоманените цилиндри и блокират в тях. При следващото палене се откъртват тези ръбове. Всичко е в сферата на предположенията де

Коментар

• От: Тунинговане на 2 броя ТЛК73 за хард offroad и състезания

От доста време не съм писал в темата. Двигателя е на мястото си вече с огромен кулер, допълнителен маслен радиатор, като "хванахме" маслото със фланец под масления филтър, още един радиатор на кормилната уредба. Изхвърлих старата скоростна кутия с раздатката парт тайм и присадих такава от 80ка фул тайм с блокаж на междинния диференциал. Поиграхме си доста с тоците у управлението и но всичко стана перфектно даже и лампите по таблото ми показват какво се случва в раздатката .

Започнахме и окачването на новите мостове, задния леко усилен със стабилизатор traction bar

Решил съм да карам с преден и заден LSD диференциали вече съм си ги набавил и остава само да ги монтирам в мостовете, но това ще стане след пълната им профилактика. Предстои още много работа цялата задница ще е изцяло на ново проектиране с цел по добро охлаждане на радиатора и оползотворяване на обема. Както и балансиране на автомобила който ще е и с ново междуосие......

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X