Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тунинговане на 2 броя ТЛК73 за хард offroad и състезания

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Тунинговане на 2 броя ТЛК73 за хард offroad и състезания

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
    Тия 100мм. надолу, сигурно са за изправяне ъгъла на кардана и нисък център. Обаче колко ще дойде просвета на раздатката?
    Aндро основното е да се свали центъра на тежеста.Иначе тия 100мм на клиренса не влияят(поне на ланд ровър).А карданите само може да им стане по-хубаво от това.
    Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
      ...
      Иначе тия 100мм на клиренса не влияят...
      Руси, разбирам че става въпрос за бегачки. По скоро въпроса ми беше - как влияят на намаления с 100мм. радиус на надлъжна проходимост? Предполагам, че при това сваляне надолу на целия агрегат, сериозната защита отдолу е задължителна.
      Друго ми е интересно - при тия цялостни преработки, местене на мотор назад, сваляне надолу, тръбна конструкция покрита с външни панели, и т.н., какво пречи да свалиме и пода надолу, оттам и тавана и да получиме оше по нисък център?
      Освен работата, която си е изцяло нова конструкция.

Коментар

Андро прав си в разсъжденията.
        За тойота не знам,но при ланд ровър не е се влошава геометричната проходимост,защото раздатката се изравнява с долната чст на рамата.
        Пък и всичко в живота е въпрос на компромис.Аз лично предпочитам стабилност на висока скорост.Но ако карам триал сигурно ще съм на друго мнение,макар че и там е хубаво центъра на тежеста да е ниско.

Намесих се в темата на Явор,защото аз лично постоянно слушам по състезанията от колегите как "ми стои колата",а аз това го постигнах с изравняване на масите.Не с олекотяване.
        Иначе веднага мога да "хвърля 150кг"(за съжаление само отзад),но веднага се влошава поведението на "пътя".
        За да постигна олекотяване сега започвам тази "операция"с двигателя,която съветвам и Явор да направи...А при мен мотора е осем цилиндров и е зад не върху предния мост.И ще ми е много по-лесно отколкото на Явор.
        Ама остава да се надяваме ,че все някога и тойота ще се научат как се компоноват автомобили.
        Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Ама остава да се надяваме ,че все някога и тойота ще се научат как се компоноват автомобили.
          TOYOTA знаят как да правят здрави автомобили, аз само трябва да го пригодя за нашия роден ОФФРОАД .

Жълтата линия е центъра между двата моста.

Сложихме по една лапа от двете старани и вдигнахме

За мое учудване колата се вдигна и леко се наклони напред, сложихме една туба с 4 литра масло и се балансира.

Колата е с празен резервоар и няма все още предница, турбо и кулер, мисля че няма да се наруши баланса който съм постигнал.

Руси мерси за идеята свърши чудесна работа.

Коментар

Eдно голямо БРАВО
            Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
            Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

УРРАААА!
              Аре сега утре да провериш кога ше доидат турбини и всички там чаркове.Стига си балансирал!!
              ПРАВЕТЕ СИ КЕФА БЕ ХОРА!!!!!!!!!

Коментар

Първоначално публикуван от tnt1111 Преглед на мнение
                УРРАААА!
                Аре сега утре да провериш кога ше доидат турбини и всички там чаркове.Стига си балансирал!!
                Спокойно турбините и усилените съединители са вече в София.

Коментар

и седалките току що доидоха....като доиде и турбината ще сьм толкова щастлив...като на чужда сватба.Колата ще стане супер знам си
                  ПРАВЕТЕ СИ КЕФА БЕ ХОРА!!!!!!!!!

Коментар

Така монтираните гуми с джанти имат ли към настоящия момент и
                    присъединителни фланци.......
                    .......не се вижда на снимките.....
                    На бой отиват само старците!

Коментар

Първоначално публикуван от Конов Преглед на мнение
                      Така монтираните гуми с джанти имат ли към настоящия момент и
                      присъединителни фланци.......
                      .......не се вижда на снимките.....
                      Няма фланци, джантите са с офсет -44.

Коментар

Яворе ,мисля,че правилното разпределение на масите(50 на 50) е по-важно от олекотяването.
                        Това е най-важното, особено ако ще се кара скоростно. При не толко бързите състезания може да се игнорира, но при скоростните имайки голям дисбаланс, не можеш да го вкараш в пътя.

Коментар

Остават 5 дена и както става винаги в последния момент идва всичко.

Турбо кита

и веднага монтаж, но за съжаление спряхме до тук чакаме кулера във вторник.

Усилен съединител за който няма да остане време да монтираме

Най важното също дойде

Коментар

Преден мост готов за бой

Иначе интериора и всички инсталации работят без проблемно, дублирахме почти всички системи

Имаме прибори за всички важни показатели на двигателя и колата

6 точкови колани

дано да остане време за да направим добър външен и функционален вид.

Днес успяхме да монтираме окачването, но нямаше време за снимки.

Коментар

Много добра работа,продължавайте в същия дух.
                              [U]Борис Найденов GSM:0888 433 804[/U]
                              [LEFT][U]0887 754 767[/U][/LEFT]
                              [LEFT][U]Jeep Cherokee XJ 4.0 Limited 2001 4.5" BFG A/T 32х9.5-16[/U][/LEFT]
                              [LEFT][U]Ford S-MAX 2.0 2009[/U][/LEFT]

Коментар

Яворе ширината на джантите 8-ца ли е?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X