Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Toyota 4runner 2.4TD 2L-T

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Toyota 4runner 2.4TD 2L-T

Първоначално публикуван от iansto Преглед на мнение
    Колега, аз сменях преди няколко дни на 105-ца. Нови оригинални са малко над сто лева за брой.
    Ако искате мога да ги премеря и ако ви вършат работа да ви ги подаря.
    Ако са здрави, бих ги заплатил дори. Няма никакъв проблем.

Измерете ги и с удовлствие ако стават ще ги спазарим

Коментар

Ето и размерите:
      Сгънато положение - 34 см
      Разпънато - 56
      Това е само тялото. Отгоре има шпилка за м8 гайка. Отдолу е втулка 10 или 12мм. мерено на стар тампон с ролетка.

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
      Ако са здрави, бих ги заплатил дори. Няма никакъв проблем.

Измерете ги и с удовлствие ако стават ще ги спазарим
      [SIGPIC]http://www.offroad-bulgaria.com/signaturepics/sigpic68289_4.gif[/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от iansto Преглед на мнение
        Ето и размерите:
        Сгънато положение - 34 см
        Разпънато - 56
        Това е само тялото. Отгоре има шпилка за м8 гайка. Отдолу е втулка 10 или 12мм. мерено на стар тампон с ролетка.
        Предполагам са здрави, какви парички им искаш. Мисля че ще ми свършат работа

Коментар

Здравейте момци. Не съм писал отдавна, щото не ми остава време. Джипката се кара почти всеки ден, е на кратки разстояния но все пак се движи. За сега всичко е наред като изключим 2 неща:

- алтернатора - неговата мамица . Когато си реши, но най-вече при преминаване на неравност ми присветват всички ламБи по таблото - така както правеше като беше аут алтернатора. За сметка на това зареждането е 14.4V и при всички консуматори на празен ход . Ся цялата схема е че към таблото отива някаква маса излизаща от реле-регулаторът. Дали тази маса отива мъм преходно реле, което да захранва всичките маси или +-ове (все още незнам) или е директно ще разбера. Най-якото е че го прави когато си поиска за 2-3 секунди и немога да го хвана . Но в крайна сметка тайничко се надявам да е лоша връзка, че не ми се купува 3-то ментарливо реле-регулатор. Недай си боже ако се окаже то ще изкормя всичко там и ще му тУра едно от жигулИ, че наистина не уважавам това инжЕнерно решение на Денсо. Все пак практиката е показала, че такъв тип проблмеи трябва да си покажат роГцата, че да бъдат хванати . Майната му, важното е да имам зареждане .

- второто нещо е разхода на гориво. Минавам г/д 80км. градско с 20л нафта . Това разбира се е с около 10-15 км горско само на бавни и с повече газ. Гумите са 235/85/16. Като ми остане време ще го засека точно с ЖиПиЕс-а, но г/д дава около 20% отклонение което кажи речи пак са 20л за 100км, което не ми се нрави ама хич за тази динамика. Верно, че е кораб с кални 31"ци (реално около 32") но все пак . Не очаквах баш такова нещо. Колата продължава да си припушва при повече газ преди 2000об/мин. Вече сериозно обмислям нещата със засилването му. Механичен бустконтролер съм поръчал, манометъра ми се чупи и чакам друг и почвам замерванията. Имам челен кулер от спринтер, но все още незнам дали да го монтирам - все пак ще ми "изяде" много от мястото за лебетка, ако реша да слагам де .

Таа те така. Останалите неща вече влезнаха в ред, след прането на салона камиончето заприлича на много приятно и свежо нещо. Задните амортисьори все още са си старите, предните също. Ще ги мисля по-натам за смяна, ако изпадне нещо от 80-тка ще ги взема, а смяната ще стане когато разчастя някой неща за подгоотовката за антикорозионна защита.
          Нея мисля да я направя по следния начин:

1) Миене с пароструйка, колкото може и почистване с телена четка на грубите петна повърхностна ръжда. Минаване където може с телената четка и на съществуващото покритие.
          2) минимум БЕЗ бронз , така де шегувам се - оловен миниум + ленен безир;
          3) съхнене около седмица или колкото трябва - затова чакам да се стопли още, че да съхне по-бързо;
          4) алкидна (блажна) боя Българска, черна. Все още незнам дали ще я пръсна с пистолета или с четката. Ще видим на място;
          5) след като всичко изсъхне, пради да я накалям ще взема течен парафин на нувол и ще намацам в шасито, в/у шасито, подкалниците и навсчкъде където може.
          6) ще си взема каса бира

Ами май май това е за сега. Чакам да си покаже рогата всяко нещо което се е скатало.

Поздрави

Коментар

Привет Относно проблема с тоците:
            Вариант 1 - Разхлабена маса към купето или не добре закрепена батерия.
            Вариант 2 - Четките на алтернатора.
            Вариант 3 - нямам идея :-)
            Първите два варианта съм ги играл с моя рънър и при двата присветва таблото.

Коментар

Първоначално публикуван от batbobo Преглед на мнение
              Привет Относно проблема с тоците:
              Вариант 1 - Разхлабена маса към купето или не добре закрепена батерия.
              Вариант 2 - Четките на алтернатора.
              Вариант 3 - нямам идея :-)
              Първите два варианта съм ги играл с моя рънър и при двата присветва таблото.
              Привет!

И аз су мисля за вариант 1 и 3 най вече

Но нали знаше в алтернатора всичко е чисто ново, но понякога именно новите части сгъват.

За сега си отлежава, като се позачести и стане постоянно ще го боря, че иначе тръгна на тестове - не свети. Тръгна на разходка - разсвети се
              Таа хич не го и мисля де, както дойде. Ще си го чакам. Практиката ми е показала, че именно друго решение за този проблем няма, а само да се прояви окончателно. Масата на купето ужким е читава, знам как да я тествам ама трябва да ми се появи проблема иначе....

Абе майната му от такива мисленки ми побеля косата. Като се чупи ше го направя.

Коментар

Ванка, алтернатора тук в София ще ти го направят практически нов за около 200-ина лева, и много години няма да имаш проблеми с него...Нооо...разход 20 / 80 е недопустимо и абсолютно нередно явление...При много тежки зимни условия с хиперзадръствания съм качвал до 12.5/100...А горското с бавните не ми е влияло чак толкова, не е бензинов джип това, прегледай термодатчика, да не си мисли колата, че само на студено я караш...
                0899 шест5313нула
                За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                  Ванка, алтернатора тук в София ще ти го направят практически нов за около 200-ина лева, и много години няма да имаш проблеми с него...Нооо...разход 20 / 80 е недопустимо и абсолютно нередно явление...При много тежки зимни условия с хиперзадръствания съм качвал до 12.5/100...А горското с бавните не ми е влияло чак толкова, не е бензинов джип това, прегледай термодатчика, да не си мисли колата, че само на студено я караш...
                  Дани, моята е с механична помпа и няма термодатчик за ЕКУ-то и тнт. Има само един термопатрон, който действа като обогатител и държи оборотите по-виоски докато е студена - той си работи. И на мен този разход ми се вижда хипер супер много. Надминава всичките ми очаквания

Дани, алтернатора няма какво толкова да му има вече, освен релето да ми върти свинщини. То и не очаквам друго де - все пак в него има над 50 СМД компонента залеени с желеподобна гнуЗ. Ще го слея, връзката е някъде в подрусването по неравности, тоест кофти кабел, маса, букса или алтернатор . Абе ще го чакам да си покаже. Повече ме вълнува разхода честно казано

Поздрави

Коментар

Може да не засичаш коректно разхода. Пълни до горе и карай повече километри.
                    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Разхода го засичам по-най простия и ефективен начин и никога на лампа! Пълня до горе, карам 100км. и зареждам отново до горе! Това е.
                      Real Recognize Real

Коментар

Първоначално публикуван от gh0sts Преглед на мнение
                        Разхода го засичам по-най простия и ефективен начин и никога на лампа! Пълня до горе, карам 100км. и зареждам отново до горе! Това е.
                        Аз го замерих по метода - източен резервоар заради нафтобензин сипан ми от "хубава" бензинджийница. Напълних наново с 20л. дизел и карах 80км. - след което колата на другия ден не запали
                        Не претендирам че засичам кУректно. Ще я мерна първо какви отклонения дава по километраж и по ДЖП-са и после ще напълня и ще мина 100тин км.

Коментар

Нищо не засичаш така. Засича се от пълно до пълно, и желателно при максимален пробег между пълненията. Колкото по-голям пробега, толкова по-точно засичането.

ПП: И в долните граници на резервоара може да не е запалила по много причини, предвид че там е човъркано.

На "новото" едва преди 3 дена оправих всичко по горивната система. От някъде смучеше, само когато резервоара е под определено ниво. Докато не смених всички маркучи, скоби, дифтунги и уплътнения не миряса.

Та не леж на тая кълка, ами премери както трабва, преди да се тюхкаш. Ако тая кола харчи 20 при нормално каране, отзад редовно ще е турло от сажди.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            Нищо не засичаш така. Засича се от пълно до пълно, и желателно при максимален пробег между пълненията. Колкото по-голям пробега, толкова по-точно засичането.
                            +1
                            ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

ПП: И в долните граници на резервоара може да не е запалила по много причини, предвид че там е човъркано.

На "новото" едва преди 3 дена оправих всичко по горивната система. От някъде смучеше, само когато резервоара е под определено ниво. Докато не смених всички маркучи, скоби, дифтунги и уплътнения не миряса.

Та не леж на тая кълка, ами премери както трабва, преди да се тюхкаш. Ако тая кола харчи 20 при нормално каране, отзад редовно ще е турло от сажди.
                              Съгласен съм.
                              А пушек до 2к. Не липсват. Но ще го боря това като ми дойде бууст контролера от китай

Коментар

Следя с интерес, ��

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X