Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Toyota 4runner 2.4TD 2L-T

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Toyota 4runner 2.4TD 2L-T

Колеги, на това животно / Форрънер 2,4 93-ти набор,/ километража с жило ли му е и ако е,то къде е закачено по въртящите се части– Благодаря.

Коментар

Освен на раздатката няма къде другаде да е закачено.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Освен на раздатката няма къде другаде да е закачено.
        Има вариант на скоростната кутия при някой мпс-та 4х4. Но тук си е класическия вариант - на радатката.
        Първоначално публикуван от victorio Преглед на мнение
        Колеги, на това животно / Форрънер 2,4 93-ти набор,/ километража с жило ли му е и ако е,то къде е закачено по въртящите се части– Благодаря.
        Лягаш отдолу и гледаш привода на задния карадн. Там се оглеждаш за дълъг кабел (жилото) за километража влизащо към купето.

Коментар

И такаа момчета и момичета не съм писал от одавна, че "камиончето" беше в бокса заради катастрофата.
          Добрите новини са че застрахователите ми изплатиха доволна сума. Като да не повярва човек.
          Иначе работата не спира. Изчукана, изправена и боядисана е вече. Днес успях да пръсна и калника.
          Тука е мястото да изкажа ОГРОМНИТЕ СИ БЛАГОДАРНОСТИ НА колегата КОКО, който ми отдели няоколко пъти по няколко часа да ми обясни ясно и подробно стъпките при подготовка и боядисване. Въпреки това не липсваха моменти на грешки и изненади. Но се учех в движение и мисля че късмета на начинаещия си каза думата.
          Осавен теникиджийските работи, успях да сменя пресостата на климатика, който не винаги сработваше. Намерих си и малка перка да монтирам пред климатичния радиатор, но въпреки размерите си просто няма място да се събере. На 2 снимки се вижда самата перка. Та за сега ще е така.
          Намерих се що-годе хубава броня, най-накрая бели мигачи и нов габарит. Захватите на фара залепих с поялника и армировка. Стана доволно здраво. Най-много не припоти направата на изцяло нова планка, която фиксира калника, бронята подкалника към основата на калника. Моята бешв тоталщета, та се наложи да мисля нова.

Днес пристигна и новото реле за алтернатора, но за сега старото се укроти. Ще видим до кога..

Все повече ме дразни пушека и мудността до 2к. оборота. Само да я сголбя финално и почвам упорито да моря 2lt-то.Пък колко издеяни.

Моля да не ме опреквате относно мойте бояджийски качества. Това ми е първият автомобилен детайл. Шприца пръсках вкъщи, а боята и лака в бояджийната камера в службата .

Ето и малко снимки :

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
            ...
            Добрите новини са че застрахователите ми изплатиха доволна сума. Като да не повярва човек.
            ...
            Казах ти

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
            По Шваке, и би трябвало да вземеш доста пари.
            Въпреки, че според Яро

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
            Това са глупости.
            ...
            Може да споделиш на колегите за каква сума иде реч, или поне само първата цифра, да е ясно, че не съм голословен.
            ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Само ще кажа че сумата четирицифрена. Без значение е колко. Покрива ми разходите предоволно. Друго и неща. Нервите и трудодните никой неможе да ми върне.

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
                Само ще кажа че сумата четирицифрена. Без значение е колко. Покрива ми разходите предоволно. Друго и неща. Нервите и трудодните никой неможе да ми върне.

Поздрави
                За мен е повече от ясно, че е четирицифрена, а и какъв е порядъка, за това те и попитах само за първата.

Не ме интересува колко си взел ти, а само за да си сверя часовника.
                Както и да е, успех с ремонта !

Коментар

Истината е някъде там.... . Аз пък съм убеден, че виновният за ПТП-то НЕ е бил застрахован в "булинс". Иначе нещата щяха да изглеждат по съвсем друг начин.

Коментар

Първоначално публикуван от TRAX Преглед на мнение
                    Истината е някъде там.... . Аз пък съм убеден, че виновният за ПТП-то НЕ е бил застрахован в "булинс". Иначе нещата щяха да изглеждат по съвсем друг начин.
                    Дано не си мислиш, че другите са "арабии".

Коментар

Първоначално публикуван от TRAX Преглед на мнение
                      Уника. Ако не им бях звънял поне 50 пъти за месец и 2 пъти в Македония, ефекта можеше и да не е същия.
                      Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
                      За мен е повече от ясно, че е четирицифрена, а и какъв е порядъка, за това те и попитах само за първата. [emoji2]

Не ме интересува колко си взел ти, а само за да си сверя часовника.
                      Както и да е, успех с ремонта !
                      Започва с 1 . И на фона на описаните щети, са малко. На реалния фон са добре.

Коментар

Браво и за труда , и за изхода със застрахователя .
                        Дай адрес , где да ти пратя задните амове . (от 80ка)
                        Искам ледена бира в замяна
                        TLC: LJ70 2LT ; FJ80 3FE

Коментар

Първоначално публикуван от didooo Преглед на мнение
                          Браво и за труда , и за изхода със застрахователя .
                          Дай адрес , где да ти пратя задните амове . (от 80ка)
                          Искам ледена бира в замяна
                          Град Банско, офис Еконт централен, за Иван Стоянов 0899014080.

Бирата ще ти я изпратя в течен азот, че да не се стопли

Коментар

Ето до къде стигнах въпреки "английското" време.
                            Слеф като почистих грубо с телената четка на винтоверта, обезмаслих и измих всичко последва.

Миниум + ленен безир намазани с четка. Пропорция миниум безир почти 3:1 в полза на миниума. Иначе сместа беше твърде течна за мазане и покривност. С тоя безир който взех за 24ч. Всичко беше изсъхнало.
                            Върху него положих тънък слой черенавтоемайл лак с пистолет.
                            Ще видим колко ще издеяни. С оглед много доброто съатояние отдолу - доста.

Коментар

Днес сглобих повечето неща и запецнах на климатичната перка. Първо изобщо не влизаше, после влезна почти ама търкаше в решетката и накрая след много мамата и чесане по манерката пасна всеедно японец я е вградил .

Направих бърз тест на място - разликата е осезаема. Преди когато климатика работеше и колата не бе в движение и беше загряла духаше едвам колкато да не е без хич. Сега на място на 900об/м немога да си държа ръката на въздуховода. Паднаши са ми батериите на ИЧ термометър да замеря разликата. Но на пипане е едни поне 5* C.

В общи линии мисля че заспа. Перката е от опел Астра, беше с разбит лагер на оста откъм перката, но го подмених и сега е тихичка като мушица.

Приемам всякакви критики. Опасявам се да не пречи на виското по някакъв начин, макар че м/у 2 та радиатора има поне 2-3см разлика. И перката за климатика покрива 1/3 площтта на водния радиатор. Но знае ли човек, всякакви идеи са добре дошли

Коментар

Благодарности на колегата Didoo.
                                Вчера амортисьорите пристигнаха и всичко изглежда ще се нареди.

Повече снимки като ги монтирам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X