Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Toyota 4runner 2.4TD 2L-T

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Toyota 4runner 2.4TD 2L-T

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
    Проблема е, че като теглиш чертата със сбирщайна ти е излезнало по-скъпо и резултата не ти харесва. Личен опит.
    Съгласен. Засега правя проучване за задни пружини стандартни добинсън или някакви оригинални + 4 газови амортисьори.

Пък да видим..

Коментар

Явно климатика не е оригинал а е слаган в Италия, както и на много 70тки.
      Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
        Явно климатика не е оригинал а е слаган в Италия, както и на много 70тки.
        Явно да, много подръчно направено ми се вижда всичко. Не че не изглежда фабрично но..
        Мисля че установих повредата в климатика - пробката за пълнене на фреон (където е игления клапан) е присъединен с преходен щуцер, разбирасе щуцера беше разхлабен, а във системата има съвсем малко остатъчно налягане.

Днес продължих с съживяването на тойотката. Разбира се по закона на гадостите алтернатора ми спря да зарежда . Лампата на таблото свети при контакт след това не. Релерегулатора с четкодържателя се свалят на място, свалих ги и поръчах нови. В понеделник ще монтирам и ще стискам гъз@ да тръгне, че заради климатика свалянето на алтернатора е ужАст.
        Моторчето за парното тръгна перфектно. Изчистих пространството под чистачките и подкалниците, че всичко беше в гадости. Смазах и регулирах всички врати. Свалих механизма на задното стъкло.

Утре май ще е почивен Благовец и в понеделник след работа ще продължа.
        В багажника намерих оргиналните инструменти Тойота и оригиналниия теглич.

Поздрави

Коментар

Продължавам с механизма на задния джАм. Клеясал от тук оттам, но главния проблем - 2 подкосени зъба на моторчето, както и много износената текстолитова втулка. Направих медна ремонта втулка на оста на зъбчатката, която да лагерува на текстолита. Нов О-пръстен и възстановяване на зъбите.
          Тругна неочаквано добре, утре досмазване и ако генератора тръгне (дано е релето стискайте палци) ще го мяткам и него.
          Малко фотоси:

Коментар

С механизма го ядох дебел. При откачането н моторчето не съобразих да бележа двата зацепени зъбни механизма. Сехюга сглобих всичко, но стъклото се движи с единия край по-високо и посредата заклинява.
            Много идиотска история е това стъкло.
            Утре ще го мисля как да го презацепя, че днес след 5тия опит се отказах...

Как мразех предмета твория н машините и механизмите в института, така сега ми се връща тъпкане

Коментар

В крайна сметка механизма на задния джАм отвися за в скоро време. По-съшествено ми е да направя алтернатора.
              Днес смеених реле регулатора и нещата не се промениха, ама хич. На празен ход 12.2V в обороти 13.5V. С фарове и парно 12.2V.

Утре ше сменям и диодната плочка..
              Нещата се развиха така..

Коментар

Виж му лагерите на генератора. Да не го сваляш пак.

Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                  Виж му лагерите на генератора. Да не го сваляш пак.
                  Перфектни са. Въртях го.

Коментар

Такаа, да си докладвам.
                    След едноседмични терзания най-налрая тръгна (пу-пу).
                    След като свалих алтернатора и смених диодния блок - имаше 4 проболи диода, сглобих всичко, сложих новото реле и тествах на стенда - 14.4V. Е да де ама извод ламБа така и не намерих кой е. Викам си - то японска му работа.
                    Монтирах обратно. Всичко сглобих и... Давам контакт нищо не светва, дори подгрева. Паля - зареждане има. Псувах, мерих... Нищо. Смених старото реле - давам контакт всичко свети. Паля - продължава да свети , зареждане йок.
                    Днес поръчах ново реле, монтирах и заспа - с всички консуматори - 13.9V, което е странно за японски хавтомобил с 60А алтернатор [emoji23]

Ии така. Сглобих и задния прозорец, япончето е оставило белези акк да се зацепят зъбчатките, ама много финни и кой да види. Презацепих, сглобих и ураа.
                    Сега чакам микро релета за модула за задния джам, че сега работи само с удар

Ами това е за сега, ааа и замалко да забравя - пристигнаха 235/85/R16 - бая големи гумета, но скромно тесни. На джанти от патрол. В най - скоро време ше се разбере дали няма да ошират някъде.

Ето и малко снимки:

Коментар

Гумите (235/85/16) с патролските джанти заспаха, даже и офсета нацелих. Както и централния отвор - капачките от тойотата си паснаха.

Релетата за модула за задното стъкло смених днес и всичко заспа. Най-накрая ѝ свих едно кръгче - до гумаджията .
                      Ся джама работи на гръм, да видим до кога - ахахаах.
                      Остава да дойдат пружините от англи, амортисьори съм намерил - KYB на стокова височина, газови и дяойно действащи.

Малко снимки:

Коментар

За тия джанти си приготви едно криво железо за да можеш да ги чистиш от кал отвътре , че като се натрупа и баланса го нема . С подобна форма ми бяха на стария Хайлукс Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка2083.jpg
Прегледи:1
Размер:496.6 КБ
ID:5785028...минах през едни лозя , и после излизам на пътя и като почна едно тресене ...докато не изчегъртах калта не може да се кара нормално.
                        На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Алеле с какви инструменти работиш по платките!
                          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                          Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от aldr Преглед на мнение
                            За тия джанти си приготви едно криво железо за да можеш да ги чистиш от кал отвътре , че като се натрупа и баланса го нема . С подобна форма ми бяха на стария Хайлукс [ATTACH=CONFIG]953010[/ATTACH]...минах през едни лозя , и после излизам на пътя и като почна едно тресене ...докато не изчегъртах калта не може да се кара нормално.
                            Да ти кажа с всички джанти като се набърбуцаш в някоя кал е така. Минал съм по тоя път, даже и мивкаджията вече има подходяща крива дюза за пароструйката
                            Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                            Алеле с какви инструменти работиш по платките!
                            Кокич - ЧшшшЪТ . Някой път ще разкрия тайната [emoji23][emoji23][emoji23].

Поздрави

Коментар

Такаа, плафонът и шофьорското стъкло са готови.
                              Плафонът се беше разнитил на 2 от нитованите съединения. Запоих с медна жиза и всичко заспа.

Шофьорското стъкло не се сваляше заради абсолютно същия проблем като това на задната врата - изгнила фискираща зегерка и разбита втулка на оста. Но аз вече имах разработена технология за ремонт, така пр за няма и 20тина мин. го подкарах. Сега всичко е ток.
                              Прилагам и бяколко снимки с новите обуща :

Коментар

Здравейте, не съм попълвал темата известно време. Това е така заради физическата липса на време да влизам във форума, а и поради празничните и почивни дни. Но това не значи, че не работя по машината.
                                На дневен ред беше монтажа на централно заключване, както и монтажа на ново аудио, че старото нещо хич го нямаше.
                                Централното си намери идеално място и сега вече дори задното стъкло се сваля с дистанционното .

Аудио колоните грачеха, като ги свалих наистина се разбра защо.

За сега всичко е в норми, смятам новите пружини и ще ги пускам в Крън. Английските се оказаха малко мижава история и отпадна поръчката от там за сега. Много пуши до 2к оборота завалийката и в скоро време ще я настройвам. Много ме блазни идеята да и вдигна с 200мБара налягането на турбокомпресора, но с всичките писания за глави, прегрявания и щуротии вече се отчайвам. Понякога си мисля, че сгреших с избора си, в други дни съм щастлив . Многото негативи от разни чуждоземни форуми ми дойдоха в повече май. Прехваления 3-литров дизел и недодялания умрял 2L-t , постоянно ми убиват кефа. Самоуспокоявам се с някой други лични разсъждения, но все пак . Пустото, пали от четвърт и работи по-тихо от леката кола. Чак пък толкова недодялан да е този двигател...
                                Както и да е, чакам от колега да дойде една широколентова сонда, дето мери до 30:1 и ще я понастроя, пък може и да се изкуша за маалко по-високо налягане, както казва един приятел - еб@л съм му майката, газ до ламаприната, па ако Умре че му турим 1.9TDi от голфо [emoji38].

Остана да я мина на стенд преден мост, което ако не ми мине котка пътя ще е днес. Да напълня климатика и климатикаджията да смени изпускащия холендър на компресора на климатика. Да монтирам покривния багажник и да изпера салона. Да сменя спуканото табло и някоя друга ламБичка по уредите. Ааа и като дойдат пружините и амортесьорите да ги монтирам . Май, май остана още доста. Дано накрая само да си заслужава, стискайте палци

За сега всичко е в норми, смятам новите пружини и ще ги пускам в Крън. Английските се оказаха малко мижава история и отпадна поръчката от там за сега. Много пуши до 2к оборота завалийката и в скоро време ще я настройвам. Много ме блазни идеята да и вдигна с 200мБара налягането на турбокомпресора, но с всичките писания за глави, прегрявания и щуротии вече се отчайвам. Понякога си мисля, че сгреших с избора си, в други дни съм щастлив . Многото негативи от разни чуждоземни форуми ми дойдоха в повече май. Прехваления 3-литров дизел и недодялания умрял 2L-t , постоянно ми убиват кефа. Самоуспокоявам се с някой други лични разсъждения, но все пак . Пустото, пали от четвърт и работи по-тихо от леката кола. Чак пък толкова недодялан да е този двигател...
                                Както и да е, чакам от колега да дойде една широколентова сонда, дето мери до 30:1 и ще я понастроя, пък може и да се изкуша за маалко по-високо налягане, както казва един приятел - еб@л съм му майката, газ до ламаприната, па ако Умре че му турим 1.9TDi от голфо [emoji38].

Остана да я мина на стенд преден мост, което ако не ми мине котка пътя ще е днес. Да напълня климатика и климатикаджията да смени изпускащия холендър на компресора на климатика. Да монтирам покривния багажник и да изпера салона. Да сменя спуканото табло и някоя друга ламБичка по уредите. Ааа и като дойдат пружините и амортесьорите да ги монтирам . Май, май остана още доста. Дано накрая само да си заслужава, стискайте палци

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X