Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Toyota 4runner 2.4TD 2L-T

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Toyota 4runner 2.4TD 2L-T

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
    Извинявай, ама не разбрах . Ако всичко си е у ред що да бълбука ?!
    За разликите в показанията, ремонта и тарирането на датчика за маслото и индикатора е тук
    https://forum.ih8mud.com/
    Оригиналните са безбожно скъпи, мерихме с външен манометър и край. Да, ама не- после доп фланец под филтъра с доп. датчици и индикатори за температура и налягане, дрън дрън...
    макар, че те нямат такива двигатели, мисля, че и за охл. с- май пак е тук.
    Не успява бързо да върне цялата изхвърлена течност в двигателя след загряване до температура на отворяне на клапана в капачката към преливника, образуват се мини възд възглавници, там се нагрява повече и се пука при допир с охл.течност.
    В друга тема съм показвал преправена корола.
    Но и колегите са прави- газ и много безаварийни
    А тези простотии се правят от името на всички ни.
    Даника
    Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
      Ванка...Казах ти неведнъж да не се филмираш, а да си караш колата...Обясних ти и на колко стотици хиляди бе моята, и кондицията ѝ при адекватно отглеждане...Относно стрелката за налягането на маслото- при 90 на сто от тези коли лъже и дава каквито си иска показания на таблото, при истинно налягане каквото си трябва.., Особено при проблем с някоя маса, тогава уредите "полудяват"...
      Благодаря Дани, наистина имах нужда от тези думи

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
      За разликите в показанията, ремонта и тарирането на датчика за маслото и индикатора е тук
      https://forum.ih8mud.com/
      Оригиналните са безбожно скъпи, мерихме с външен манометър и край. Да, ама не- после доп фланец под филтъра с доп. датчици и индикатори за температура и налягане, дрън дрън...
      макар, че те нямат такива двигатели, мисля, че и за охл. с- май пак е тук.
      Не успява бързо да върне цялата изхвърлена течност в двигателя след загряване до температура на отворяне на клапана в капачката към преливника, образуват се мини възд възглавници, там се нагрява повече и се пука при допир с охл.течност.
      В друга тема съм показвал преправена корола.
      Но и колегите са прави- газ и много безаварийни
      Благодаря и на теб колега. Ще я карам за сега така пък, дано всичко да си е в реда на нещата. За датчика късно снощи и аз четох. Май по-натам ще си монтирам един обикновен тип ключ на налягане и ще го опроводя с някоя от свободните контролни ламБи на таблото. Да ми е мирна главата. Но за сега няма да се занимавам. Ако е решила да не качва масло и пожелавам успех. Така или иначе имам отлежаващо 1.9тди в гаража . Пу-пу, да не дърпам дявола за опашката.

Поздрави момчета

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
        ...
        Призовавам най смирено преместване на темата в раздел Тойота.
        така със сигурност темата ще е по добре оценена.

Благодаря за вниманието.
        Land Rover Discovery II, V8 4.0
        VW Golf VI variant
        Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
          Призовавам най смирено преместване на темата в раздел Тойота.
          така със сигурност темата ще е по добре оценена.

Благодаря за вниманието.
          Ще пиша на модератор

Коментар

Здравейте, днес имах премеждие с койотата.
            Историята - ставам да тръгвам за работа, качвам се паля и Оо.. Изнензада - държи 50п оборота, птекъсва и се мъчи да изгасне. Загасих я веднага. Малко размисли и пак паля - пак същото. Неиска да се изфорсира дори.
            Тръгнах си за работа и я зарязах. Обаче в размислите си мисля - преди 2 дни когато за последно я карах заредих ДИЗЕЛ, сигурен съм на 100%,тъй като винаги гледам кой пистолет ще хване бендзинджията. Изминах около 6-7км. Като я загасих за кратко. След това при последващо палене запали след 2-3 завъртания на стартера - а иначе пали от четвъррт. Викам си хмм, нещо се е бъгнало тук. Еми ето на показа си рогцата тази сутрин. Единствено се насочих с тези симптоми към наличието на примеси и най-вече бензин в дизела.
            И отварям капачката - буф и мириз на бензин. Точа от филтъра - има доловима миризма на бензин.
            Добре пе резервоара има пробка та тя взе и че се разви. Източих горивото, източих и филтъра горивния.
            Налях нова нафта, подкачих и О! Чудо, тойотата врътна от четвърт и замърка на 900об/мин. Като персийско коте.
            Утре ще ходя да ги видя тия убавци кво са объркали, но съм почтиубеден че нещо са намешали цистерните.

Та те така. Лека вечер

Коментар

Малко гориво су имал в резервоара, затова,,,Аз на гръцката граница заредих дордето се усетя 10 литра бензин, но имаше и 50 кила нафта в резервоара...После "избели" ауспуха и изобщо не се разбра за тоя бензин...
              0899 шест5313нула
              За всекиго по нещо

Коментар

Малко гориво су имал в резервоара, затова,,,Аз на гръцката граница заредих дордето се усетя 10 литра бензин, но имаше и 50 кила нафта в резервоара...После "избели" ауспуха и изобщо не се разбра за тоя бензин...
                Абсолютно!
                ЛамБичката ми светна и заредих 20l. Тоест 90% от това дето сами сипали си е било бъркоч.
                Абе майната му, ще я изгоря като добавка в повечко нафта.

Поздрави!

Коментар

Карам същия 4runner 2l-t, от една година, влюбен съм в тази Тойота от първия ден и до днес, никога не съм имал проблеми със греене, стрелката е като нарисувана по средата, малко е тромав мотора, но ако искам да се състезавам по светофарите ще си взема BMW.
                  Така че карай си спокойно рънера и си свиркай.

Коментар

Първоначално публикуван от emilkg Преглед на мнение
                    Карам същия 4runner 2l-t, от една година, влюбен съм в тази Тойота от първия ден и до днес, никога не съм имал проблеми със греене, стрелката е като нарисувана по средата, малко е тромав мотора, но ако искам да се състезавам по светофарите ще си взема BMW.
                    Така че карай си спокойно рънера и си свиркай.
                    Благодаря колега!
                    В последно време се срещам с хора притежаващи различни тойоти с 2l-t. Кой мърляч, кой още по-голям. Главно ловждии и разни гъбар-ентусиасти. Всичките притежават машините си от 5+ години и всичките изказват само суперлативи колко невероятно здрав бил този мотор [emoji849].
                    Дано и моя да се окаже такъв.
                    В прочем днес понагласих ГНП-то и спря да пуши. Същевременно чакам сондата да видя ЕГТ температурите и колко бууст ще и стъкмя.

Коментар

Колега, карай си койота и си свиркай.
                      Машинката е корава, сигурна и дуракоустойчива.
                      С 31-ци нема ник'ви ядове, с малко междинна газ става по-пъргава.
                      И до Тасос го разхождах моя убАвец, и къде ли не.
                      Ако грее, измий радиатора или му припои дупките.
                      Не знам кой какво не му харесва на двигателя, за габаритите, килограмите и предавките на рънъра е напълно достатъчен.
                      Е, свиквай, че за 100км/час ти трябват 3000 оборота. ма няма ядове на дълги баири и натоварен.
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:viber image3.jpg
Прегледи:1
Размер:125.2 КБ
ID:5785829Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20170107_152411.jpg
Прегледи:1
Размер:322.8 КБ
ID:5785830
                      Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Първоначално публикуван от gadeff Преглед на мнение
                        Колега, карай си койота и си свиркай.
                        Машинката е корава, сигурна и дуракоустойчива.
                        С 31-ци нема ник'ви ядове, с малко междинна газ става по-пъргава.
                        И до Тасос го разхождах моя убАвец, и къде ли не.
                        Ако грее, измий радиатора или му припои дупките.
                        Не знам кой какво не му харесва на двигателя, за габаритите, килограмите и предавките на рънъра е напълно достатъчен.
                        Е, свиквай, че за 100км/час ти трябват 3000 оборота. ма няма ядове на дълги баири и натоварен.
                        [ATTACH=CONFIG]954303[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]954304[/ATTACH]
                        Живи и здрави и тоя може да стигне някога там

Коментар

Тераното нищо не избелва при количества до 10:50 бензин/нафта. 2 зими (без последната) вече сипвам по спешност по 10 литра и допълвам с нафта. Разлика поне аз не мога да усетя, освен че проблемите със желирана нафта приключват почти веднага след сипването.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            Тераното нищо не избелва при количества до 10:50 бензин/нафта. 2 зими (без последната) вече сипвам по спешност по 10 литра и допълвам с нафта. Разлика поне аз не мога да усетя, освен че проблемите със желирана нафта приключват почти веднага след сипването.
                            Тука незнам каква е пропорцията и също нищо не е побеляло.

Ходих да се разправям с идиотите на бензиностанцията - поне ми улекна. Като видях дебелия врат на единия от собствениците и тъпата му физиономия просто загубих желание да си губя времето. Освен да бях излял тубата по С-класата му и да я подпаля друго не ми мина през акъла.

Аз сипвам само нафта на г@зпр@м и досега не съм имал дертове. Зимата от скъпата. Миналата зима като при нас задържа - 25*C постоянно за седмица много народ изрева. Аз си направих труда да напълня по литър от всички близки бензиностанции. И само на горепосочената, но скъпата не побеля след час на студа.

Поздрави!

Коментар

И на Тераното преди, и на Койота сега слагам най-простата нафта от проверени бензиностанции и, като се сетя - БДС ;-)
                              Като тръгне да пада под нулата, задължително бензин 5%, стигал съм до 10% - никакви ядове.
                              А на Койота, като го взех, мих картера, че братята 'талянци бяха докарали маслото до мармалад. И после спря да пушляви.
                              Нормално е да пропушва преди 1800 оборота като стъпиш на газта, щото турбината не се е развъртяла. Сменяй предавките на 2500 оборота с малко междинна газ - и ще върви и няма да пуши.
                              Голям минус е, че 31-ца не влиза като резервна гума, ма няма пълно щастие.
                              Карай си машинката със здраве и кеф.
                              Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Първоначално публикуван от gadeff Преглед на мнение
                                И на Тераното преди, и на Койота сега слагам най-простата нафта от проверени бензиностанции и, като се сетя - БДС ;-)
                                Като тръгне да пада под нулата, задължително бензин 5%, стигал съм до 10% - никакви ядове.
                                А на Койота, като го взех, мих картера, че братята 'талянци бяха докарали маслото до мармалад. И после спря да пушляви.
                                Нормално е да пропушва преди 1800 оборота като стъпиш на газта, щото турбината не се е развъртяла. Сменяй предавките на 2500 оборота с малко междинна газ - и ще върви и няма да пуши.
                                Голям минус е, че 31-ца не влиза като резервна гума, ма няма пълно щастие.
                                Карай си машинката със здраве и кеф.
                                Тенкю!

Днес установих, че от горния щуцер на радиатора на спойката има цепнатина около 1мм и в един много определен режим пуска от там 2 или 3 капки антиффриз докато изстива. Като е топла няма проблем. Напълно изстинала също. Много се чудя дали да си чепкам г@за да го запоявам или да следя нещата така. За около 1500 км, няма никаква видима загуба на антифриз.
                                Първото инженерно правило - че това което работи не се пипа ме кара да не го пипам, а дяволпето в мен - да го опитам...
                                Незнам как да постъпя...

Инапе новите пружини са на път . Пък да виидм какво ше излезне

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X