Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Не е красавица, но е HZJ 4.2 L

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Не е красавица, но е HZJ 4.2 L

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
    С 80 км. защо набеждаваш виското,по вероятно е тая перка да прави "завет" в средата на радиатора макар и да се съмнявам в това
    Определено при тая ситуация не е виското. То си показва рогата на празен ход и при бавно каране.
    יעבור
    «И това ще мине»

Коментар

Всъщност как мериш температурата? Ако е само по уреда на таблото, по-добре свери с термометър.
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

По уреда. Сега може ли да се окаже след замерване с термометър, че всичко е наред? Не, едва ли.
        Когато помагаш на другите, помагаш на себе си.
        Стефан Арзатов

Коментар

Първоначално публикуван от VULKAN Преглед на мнение
          По уреда. Сега може ли да се окаже след замерване с термометър, че всичко е наред? Не, едва ли.
          Вероятността е достатъчно голяма, че да си струва теста.
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Ако е уреда стрелката винаги ще стои встрани над нормалното. Ако е датчика - също.

Сега, някъде по бумагите би трябвало да има графика със съпротивлението на датчика при различни температури. И най-калпавия млтицет е достатъчно точен, за да видиш има ли аномалия между омовете на датчика и показанието на уреда.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
              имаше случай с такъв правен радиатор, но направен с по-тесни тръбички и съответно недостатъчен дебит и загряване......не се сещам в коя тема беше описано обаче
              Случаят беше с радиатор, който имаше по-малко тръбички и доста по-рехави ламели от оригиналния. Поради което хем работеше по-лошо, хем заради това виското не можеше да зацепи.

Точно. И двете перки насочват въздушната струя в една посока - към двигателя. ...
              От снимките по-горе останах с впечатление, че при монтажа от неправилната страна на радиатора вентилаторът е завъртян на 180* ...
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Точно. И двете перки насочват въздушната струя в една посока - към двигателя.
                Предполагам Чавдар имаше предвид че ако се въртят в различни посоки, завихрят и въздуха в различни посоки. Ама според мен са достатъчно далеч една от друга, и като между тях има 2 радиатора, нормализиращи потока, не вярвам да си влиаят по някакъв начин поне по тоя параметър.

А иначе е ясно че духат в една посока. То трябва цялата агитка да сте супер малоумници за да ги направите иначе. Едно че да сложиш отпред перка, кото да духа напред си е дълбока малоумщина, и второ че да направите едната да духа към двигателя, а другата напред е е дълбока малоумщина на квадрат.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Сега прегледах цялата тема. От тук ти е тръгнал проблема:
                  След като монтирахме радиатора на климатика ми направи впечатление, че двигателя не се охлажда добре. Не знам защо, но виското е заменено с ел. вентилатор ...
                  Явно и преди теб го е имало този проблем, борили са го всячески и не са го решили. Най накрая са изхвърлили радиатора и са решили проблема.
                  Скептично съм настроен, че и ти ще го оправиш. Проблема е, че има утежняващи натрупвания и в комбинация с амортизацията на ДВГ и охладителната система, климатичната система се явява непосилно натоварване.
                  Ама дано да не съм прав и го оправиш.
                  Ето ти климатичен вентилатор от 124 300д:
                  Прикачени файлове

Коментар

Този вентилатор е много по изчистен от моя. Ще потърся такъв. Никак не ми се иска да махам климатика.
                    Стефан Арзатов

Коментар

Този вентилатор е много по изчистен от моя. Ще потърся такъв. Никак не ми се иска да махам климатика.
                      Поне два такива ти трябват.

Коментар

Залагам , че загряването идва от бързите дифове 4.11 и големите гуми .

Коментар

Придържай се към оригинални решения и няма как този двигател да грее от натоварване. Този вентилатор освен че може да не помага, но най- вероятно пречи.

Моето мнение е че трябва да махнеш климатика и вентилатора, после ако има проблем да намериш коя е дефектна та част, да я смениш с оригинална и после да го мислиш климатика.
                          Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                          Drag Grand Canyon Daily
                          Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                          LZ1JYM

Коментар

И аз мисля, че двигателя със своите шест цилиндъра не се тормози толкова лесно. Мисля си да не би ГНП-то да е с голямо предварение и оттам да изскочи решението на задачата, защото ми прави впечатление, че при подаване на газ по баирите /говоря за асвалта/, от аспуха излиза черен дим постоянно до края на баира, а не само в началото. Иначе по съвет на колегата Tyrtey, влязох в сайта на СПАЛ или на негов представител и се изненадах от големия избор на размери и модели. Със сигурност ще си взема подходящ вентилатор, след като стигнем до него.
                            Стефан Арзатов

Коментар

Ще ти пратя два "спала" за проба. Напомни ми в понеделник да ти ги приготвя. Пазя ги комплект с перки за засмукване и за обдухване (:

Коментар

О.К.
                                Стефан Арзатов

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X