Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дюзи ТЛК 120

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Дюзи ТЛК 120

Далеч не всички марки/модели имат проблеми с дюзите.
    "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

От: Дюзи ТЛК 120

Първоначално публикуван от hotsnail Преглед на мнение
      Пак да пиша в ТМ са силно убедени, че не трябва да се сипва скъпа нафта!
      Сипвайте си обикновена нафта, а добавките си слагайте вие. Така е най-сигурно че в нафтата ще има добавки. Опитвал съм и аз всякаква, макар и на друг автомобил - еми разлика към по-добро не съм усетил. Виж към по-лошо се е случвало. И сигурно 5-6 вида добавки съм опитвал.

Единствената разлика към добро усетих като започнах да сипвам двутактово масло в нафтата - по 300ml на 65литра. При това потвърдено и от други. Цилиндрите нямат грам нагар. Ако след път отвия някоя подгревна свещ, върху нея няма дори сажди - все едно току що я вадя от кутийката.

Не знам само дали при вас е приложимо, предвид филтрите за твърди частици, катализатори и т.н.

Иначе, и аз сипвам на OMV. Рядко на ЕКО или Ромпетрол. Последните ми 3 резервоара преди зимата бяха от кварталния Петрол и бях приятно изненадан. Какво е сега - нямам идея, но тогава определено горивото беше добро.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

От: Re: Дюзи ТЛК 120

Първоначално публикуван от msi200 Преглед на мнение
        Avensis имам и с него никакви грижи с дюзи или нафти да чукна на дърво

Коментар

От: Re: Дюзи ТЛК 120

Първоначално публикуван от msi200 Преглед на мнение
          Да,изключение правят,гаранционнните!
          JEEP Grand Cherokee ZJ 4.0,Toyota LC90 1KZ-TE
          BMW X5 E70 4.8is

"Да бъдеш втори означава да си пръв сред загубилите" Аертон Сена

Коментар

С рециклираните дюзи разхода падна с близо 2/100 литра/км.

А за ленд круизера това е специфичен проблен много дизели го нямат. Дори от тойота

Коментар

Преди за горелките и парното се зареждаха най-големите боклуци,разни там мазути,леко корабно и т.н.,а сега май най-хубавата нафта е тази червената,защото нямала био добавки.

Коментар

Първоначално публикуван от hotsnail Преглед на мнение
                С рециклираните дюзи разхода падна с близо 2/100 литра/км.

А за ленд круизера това е специфичен проблен много дизели го нямат. Дори от тойота
                То проблем,проблем ама само в България ли е,че за толкова години не е измислено някакво решение от производителя.И то да беше само в дюзите,да се задръстят,да вземе колата да не пали,да не върви,да прекъсва и да разбереш,че имаш проблем.Пък то колата върви като луда,и понеже не си спец да чуеш сутрешното чукане или този месец си пропуснал да отидеш на диагностика ще разбереш за проблема като ти гръмне двигателя.Ми то вместо да караш и да се кефиш,ти постоянно се услушваш и чакаш да стане нещо.

Коментар

Ами не е само в БГ явно. От 2002-а с всеки фейс лифт оправят дюзи.....и още ги оправят щото и 150-ки изгарят вече....

Коментар

Всеки да си преценява дали да поръчва рециклирани или нови , ето я разликата.
                    "Hello Iovko

New injectors of course would be the better quality as the internals have no wear and tear. Reconditioned injectors will have a new nozzle and cleaned internals however some wear and tear will be present. Both still come with 12 months warranty."
                    Toyota Avensis 1ad-ftv 2007
                    Toyota Rav4 2ad-ftv 2014 awd

Коментар

Първоначално публикуван от iovkito Преглед на мнение
                      Всеки да си преценява дали да поръчва рециклирани или нови , ето я разликата.
                      "Hello Iovko

New injectors of course would be the better quality as the internals have no wear and tear. Reconditioned injectors will have a new nozzle and cleaned internals however some wear and tear will be present. Both still come with 12 months warranty."
                      Какво ли вътрешно износване може да има?Интересно защо и двете са с еднаква гаранция?!!!.

Коментар

Днес ми смениха дюзите. Работата на двигателя се промени чувствително. Няма го чукането от дюзите и по-важно - няма пушене отзад. Като я вкарах в гаража, усетих миризмата на катализатор, която я бях забравил напоследък. За всеки случай я закачих на компютъра. Показанията бяха до -1 максимум. Честно казано, надявах се на показания +-0.2-0.3, но питах Митко Джамбазов и той ме успокои, че това е нормално. Като я покарам, пак ще я премеря и ще пиша.
                        http://www.nakladkibg.com
                        накладки, спирачни дискове, съединители

088 8613380

Коментар

Първоначално публикуван от niki p Преглед на мнение
                          Днес ми смениха дюзите. Работата на двигателя се промени чувствително. Няма го чукането от дюзите и по-важно - няма пушене отзад. Като я вкарах в гаража, усетих миризмата на катализатор, която я бях забравил напоследък. За всеки случай я закачих на компютъра. Показанията бяха до -1 максимум. Честно казано, надявах се на показания +-0.2-0.3, но питах Митко Джамбазов и той ме успокои, че това е нормално. Като я покарам, пак ще я премеря и ще пиша.
                          Блазе ти,че можеш да си ги следиш постоянно.

Коментар

А тези показатели какво точно обозначават ?

Коментар

Компенсацията, която прави комютъра на колата, с цел да изравни ъгловите ускорения на коляновия вал спрямо всеки цилиндър
                              Audi Q7 - продава сe ... http://www.offroad-bulgaria.com/attachment.php?attachmentid=934535&d=1508126732

Коментар

Айде да ви дам малко инфо да размишлявате.Защо същия мотор 3.0/1KD/ на Hilux ,този проблем с дюзите го няма?А и да Lc120 ,който са с фабричен чип на мотора 200к.с се чупят по малко.От наблюдение все по се предлага рециклирне на дюзите,но дали всеки го може както трябва.Самата електроника на инжектора почти не се поврежда,масово се сменят разпрасквачи и после калибрация дали могат да я докарват,корекции ще докарат ами предпръскане и темподобни настройки.Да не стане така че колата да чука пак преди интервала 2000 оборота.Проблеми с дюзите имат не само моторите 1КД ,не мислете че само те страдат .Новите Лц150 и В8 нямат такъв проблем/изключение правят първите ЛЦ150/.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X