Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дюзи ТЛК 120

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Дюзи ТЛК 120

Според Джамбазов 3,0 на ТЛК95 е различен от 3,0 на ТЛК120
    Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

И аз мисля, че четири цилиндъра на 3 литра двг са малко. Но от друга страна ако приемем, че това е истински жиБ, то би трябвало да се кара леко, а не с 160-180 като лека кола. Но пак нещо не се връзва концепцията - в този случай, би трябвало да е пригоден за каране във всякакви условия - Африка, Азия и т.н. Само дето с тези капризни дюзи, няма да издържи повече от едно зареждане... или трябва да ни следва цистерна с лабораторно пречистена нафта...
      Започвам да мисля, че приказките за лошата (генерално) нафта в България са само оправдание. Справка - австралийския форум за Тойота, е пълен с оплаквания от дюзите на същия модел.
      Мой приятел има два Мерцедеса Е220 от 2007-2008 година, като и двата са на по 600 000км, че и отгоре и не им е сменявал всичките дюзи. Винаги е зареждал евтина нафта, за разлика от мен, а за добавка не са и чували.
      http://www.nakladkibg.com
      накладки, спирачни дискове, съединители

088 8613380

Коментар

Първоначално публикуван от niki p Преглед на мнение
        Започвам да мисля, че приказките за лошата (генерално) нафта в България са само оправдание. Справка - австралийския форум за Тойота, е пълен с оплаквания от дюзите на същия модел.
        Мой приятел има два Мерцедеса Е220 от 2007-2008 година, като и двата са на по 600 000км, че и отгоре и не им е сменявал всичките дюзи. Винаги е зареждал евтина нафта, за разлика от мен, а за добавка не са и чували.
        Аз, за 23г. и над 600 000км на нафта, само веднъж ми се е случвал проблем, ама не тука а в Австрия. И не, че им има нещо на дюзите, ами зааредих лятна нафта, а то все че захлади, та пушех бяло кат Трабант.

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
          Според Джамбазов 3,0 на ТЛК95 е различен от 3,0 на ТЛК120
          Зависи. На ТЛК 95 се монтира и 1КЗ, и 1КД. 1КД е съшия ДВГ като на ТЛК 120. В годините се променя само периферията - разлики в КР системата (ГНП, инжектори, рейл), турбо-системата. О там има и разлики в електро-управлението на тия системи и разликите в компютри, сензори и изпълнителни механизми.
          А за страните от третия свят тоя ДВГ не се предлага, а стар ТД мотор (че даже май и не беше ТД, ами атмосферен - имаше тук един такъв и съм го виждал, ама не помня и не съм му обърнал особенно внимание, че е екзотика за наште ширини) с мин. електроника.
          Последно редактирано от Аndro 160; 11-05-14, 14:41.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
            ... а стар ТД мотор с мин. електроника....
            Май тука ще да е ключа от бараката.
            Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Преди малко се върнах от сервиза вече с нови дюзи (рециклирани).
              Утре на студено ще видим какво ще покажат.
              Вече си имам програма и кабел за диагностика,благодарение отново на Ники.

Коментар

А на мен ще ми интересно да споделиш каква е компенсацията на новите/рециклирани инжектори?
                При първо палене(студен двигател) - 23С:
                1. -0.8
                2. 1.0
                3. 0.3
                4. -1.1

При загрял двигател - 61C:
                1. -0.4
                2. 0.4
                3. 0.3
                4. -0.7

Показанията ми се струват приемливи. Надявам се, да се задържат така следващите стотина хиляди км.

088 8613380

Коментар

На студено - 28С

1. 1,2
                  2.-1,3
                  3.-1,0
                  4. 0,3

Загрял - 83С

1. 0,9
                  2.-1,0
                  3.-0,7
                  4. о,3

Коментар

1КД е съшия ДВГ като на ТЛК 120.
                    Абе същия, ама май не е баш същия. Други еко норми, едно, друго. Ако помня добре Джамбазов е споменавал че 90-ките с 1KD проблем с дюзите нямат, или имат на порядък по-малко. Може и нещо да бъркам де, но това съм запомнил. Нали по едно време точех лиги за 95-ца с тоя мотор, та попивах де що чуя и прочета.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Само за информация да кажа( защото по горе се коментираха цени) при официалния представител на ДЕНСО има нови по-ниски цени за нови инжектори.
                      Y61

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        Абе същия, ама май не е баш същия...
                        Спарки, ако расъждаваме така, то и на 120 ДВГ са различни, щото през годините се сменят ГНП, инжектори, рейл, турбини, компоненти по системата на ЕГР и т.н. Тоест, за да отговаря на все по големи изисквания се подменят компоненти по няколко основни системи свързани с работата на ДВГ. Иначе, като механика няма разлики. Сега, дали заради промените в горивната система, системата на пълнене и системата за рециркулация, едните се трошат повече от другите аз не знам. Мога само да предполагам и това предположение е в две посоки - първо 95 с 1КД се произвежда само 2 г. и на практика са много малко, и второ е с имидж все още на джип и вероятно собствениците нямат амбиции да го водят като бегачка.

Коментар

Спарки, ако расъждаваме така, то и на 120 ДВГ са различни, щото през годините се сменят ГНП, инжектори, рейл, турбини, компоненти по системата на ЕГР и т.н. Тоест, за да отговаря на все по големи изисквания се подменят компоненти по няколко основни системи свързани с работата на ДВГ. Иначе, като механика няма разлики. Сега, дали заради промените в горивната система, системата на пълнене и системата за рециркулация, едните се трошат повече от другите аз не знам. Мога само да предполагам и това предположение е в две посоки - първо 95 с 1КД се произвежда само 2 г. и на практика са много малко, и второ е с имидж все още на джип и вероятно собствениците нямат амбиции да го водят като бегачка.
                          Говоря по спомен от приказки на Джамбазов, на когото имам абсолютно доверие, предвид че това му беше работата. И да, и на самите 120-ки до колкото ми е известно има различни серии дюзи, и едните дават проблеми по-често от другите. Някъде по темите даже беше споменато конкретно, с номерата на дюзите им.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Според някои, за да се поддържат дюзите в добра кондиция, трябва да се понастъпва повечко. Не зная вярно ли е, но са ме изпреварвали по магистралите (а и не само) със скорости, вероятно около и над 150-160. Аз понеже го карам пенсионерската откакто го имам и никога не съм го карал над 130-135, а и това се случва много рядко, вероятно това е причината да запуша дюзите. Нормално на път, а и на магистрала, го карам с 100-110 и усещането ми е, че на тази скорост двигателя работи най-добре с около 2000-2100 оборота. Та предполагам, че карането с висока скорост, ако влияе добре на дюзите, което не го вярвам много, то претоварва двигателя като цяло и скъсява живота му.

088 8613380

Коментар

Та за дюзите на 95-ците и първите 120-ки /който дюзите са с различните букси/ издържат повече към 200 000 км.Но в предвид годините и километрите им,покупката на такъв модел ще е свързано вече с смяната им.И аз искам 95-ца с 1кд мотор къса база-как връъйй повече от 120-ка.

Коментар

При първо палене(студен двигател) - 23С:
                                1. -0.8
                                2. 1.0
                                3. 0.3
                                4. -1.1

При загрял двигател - 61C:
                                1. -0.4
                                2. 0.4
                                3. 0.3
                                4. -0.7

Показанията ми се струват приемливи. Надявам се, да се задържат така следващите стотина хиляди км.
                                Малко тема за размисъл:
                                В момента имам същият проблем. Странното е, че доскоро работеха нормално. Аз имам тойотския софтуер и кабел и си ги меря сам. Последно бях ги мерил на 28.02 и бяха идеални. Преди около три седмици ми се стори, че двигателя работи малко по-остро. Закачих компютъра и показанията бяха +2.0 на втора и -1.9 на четвърта. Сложих добавки, но положението се влоши. Тази сутрин на студен двигател втора дюза е +5.0. Като мине 60 градуса започва рязко да спада и стига +2.5 ~ +3.0. Останалите дюзи компенсират с обратни стойности...
                                Прави ли ти впечетление, че 2-ра дюза отново е с най-голям + ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X