Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моторът си заминава..

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Моторът си заминава..

Виж дали не ти похапва и антифриз по малко, щом надува в картера. Не е задължително да пуши от ауспуха. И задължително мерене на компресия на студен двигател.
    Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Антифриз не се губи. А мерене на компресията.. ще се прави задължително.
      ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
      0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от Райковски Преглед на мнение
        Къде е този отдушник?
        На капака на главата (откъм купето) има изход с маркуче, което не влиза никъде. Днес го проверихме, отпушено е. Има ли някъде друг отдушник за вентилация на картера?
        Въобще не претриса, работи си на 4 цилиндъра, перфектно.
        Искрени благодарности на колегата dan4o naidenov, който се чу и с мен, и с баща ми. Обажда се за втори път, за да помогне. Много се радвам, че има такива хора тук.
        Маркучлето от капака на клапаните, което при теб не отива никъде в оригинал оди в преди турбината-да вкара и изгори маслените пари(екология и не само), а и да смаже турбината донякъде.
        За мен е абсурдно да духа яко през тръбичката на щеката и да не гори масло-май нещо спестяваш...?При този симптом за мен мотора си е за основен ремонт.
        И още-дизел запали ли не можеш да усетиш има ли компресия, или няма!Затова я измери(дано манометъра е верен, щото познавам само един механик, който след 20-30 измервания с един манометър го дава за тариране в ТУ)и после пак пиши.
        много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
          ... дано манометъра е верен, щото познавам само един механик...
          Аз пък имам манометър за купуване, манометър за продаване и реален
          На сърбела майката му е чесането.
          Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

...оди в преди турбината-да вкара и изгори маслените пари(екология и не само), а и да смаже турбината донякъде.
            Ето, не ти се е смазвала правилно турбината и двигателят е заминАл...

Има и други причини да не пали освен компресия и свещи. Преди всичко трябва гориво, което може да липсва при първоначален старт.
            Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

За мен е абсурдно да духа яко през тръбичката на щеката и да не гори масло-май нещо спестяваш...?

Не е в мой плюс да си спестявам, а и моторът не е на съседа, че да спестявам информация. Аз искам да се разбере проблемът, така че едва ли ще излъжа за нещо.
              Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
              Ето, не ти се е смазвала правилно турбината и двигателят е заминАл...
              Нямам турбина.
              0878 23 58 34- Радо

Коментар

Меренето на компресия не винаги помага. Ако ти се занимава вадиш свещите. Правиш на стругар джаджа която навиваш на мястото на свеща която да е пробита и през нея да минава въздух. Караш първи цилиндър на мотора да са му затворени клапаните включваш на скорост, теглиш ръчната и някой да скочи на крачната и подаваш въздух през тоя инструмент и слушаш откъде изтича и колко изтича. Повтаряш същото и с другите цилиндри.

Това е само ако си много любопитен, така или иначе ще се разглобява.
                "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Благодаря, Джамбазов. Още като пуснах темата, очаквах твоето включване.
                  Ще се премери компресията, пък дано помогне.
                  0878 23 58 34- Радо

Коментар

Според мен ,ако има проблем свързан със компресията, т.е.клапани, сегменти двигателят няма да работи добре.
                    Мисля че човека каза, че само трудно пали.Нещата ще са по повърхностни ,но трябва майстор,а тук сме повече екстрасенси.
                    И как си мислиш че ще направиш основен ремонт?
                    Какви части и от къде? Тойота не понася ментетата !

Коментар

Първоначално публикуван от Петьо Джартов Преглед на мнение
                      Според мен ,ако има проблем свързан със компресията, т.е.клапани, сегменти двигателят няма да работи добре.
                      Мисля че човека каза, че само трудно пали.Нещата ще са по повърхностни ,но трябва майстор,а тук сме повече екстрасенси.
                      И как си мислиш че ще направиш основен ремонт?
                      Какви части и от къде? Тойота не понася ментетата !
                      Основен ремонт ще ми го направи майстор. Части ще ми поръча той, а и аз намерих в интернет НЕ ментета, но ако ги публикувам тук, ще е реклама.
                      0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                        .... и слушаш откъде изтича и колко изтича. Повтаряш същото и с другите цилиндри.

Това е само ако си много любопитен, така или иначе ще се разглобява.
                        Ако се добавят подходящите манометри и редуцир вентил,ще се оформи диагностичния прибор.Ако се "борави" грамотно с тази диагностична техника може да се отчете и износването(конус и елипса).- Защо не потърсиш услугите на сервиза в 'Орешака" ,не помня името на диагностика,но беше университетски преподавател и разполага с техниката и знанията.

Коментар

Нямам турбина.
                          Това за турбината беше шега към твърдението, че тя се смазвала от маслото в картерните газове.

От друга страна, доколкото знам караш Тойота с двигател 2L-T, който си има турбина(турбокомпресор е по-точното название). Дори на задния капак(врата) пише turbo.

Основния ремонт с качествени части е скъпо начинание, затова ти желая(нали тези дни пожеланията са на мода) достатъчно качествена диагностика преди това, за да е сигурно че се налага(именно такъв ремонт). Понякога(често) причините за лош старт могат да бъдат и по-"дребни" от мотор за ремонт.
                          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Благодаря за пожеланията. Правилно знаеш, че джипът е с 2л-т двигател. Отзад пише турбо, отстрани пише турбо, в талона пише TD, обаче турбина йок.
                            Утре е планувано, да му премерим компресията. Вечерта ще споделя.
                            А между другото, някой може ли да ме насочи, колко е приблизителната цена на основен ремонт, с оригинални части?
                            0878 23 58 34- Радо

Коментар

А между другото, някой може ли да ме насочи, колко е приблизителната цена на основен ремонт, с оригинални части?
                              Предполагам около два пъти цената на автомобила.

Коментар

Първоначално публикуван от Петьо Джартов Преглед на мнение
                                Предполагам около два пъти цената на автомобила.
                                Мисля, че е малко прекалено. Или изкара, че Тойотата струва колкото Пежо 205. Че аз по-добре да и сложа 3.0 мотор в такъв случай.
                                0878 23 58 34- Радо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X