Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моторът си заминава..

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Моторът си заминава..

Първоначално публикуван от genadi.tsvetkov Преглед на мнение
    Яворе,във Враца имаше 1KZ на десен Хайлукс.Моргаджията го даваше заедно със скоростите за 2500лв.,като първо ти го пали на Хайлукса и ако ти хареса,ти го сваля.Не знам дали го има още.А за гумите си абсолютно прав-Тойотата еднакво не е вървяла и с 29" и с31".
    ОК. Щом казвате има 1KZ. За другото си ме разбрал правилно.
    Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
    Drag Grand Canyon Daily
    Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
    LZ1JYM

Коментар

Абе я вижте първо какъв в действителност е поставения в момента на тази кола мотор ! Все ми се струва, че не е 2л-т. Несъвместимо в едно изречение за тоя мотор е " без турбина" и "върви си задоволително"...просто е абсурд.
      0899 шест5313нула
      За всекиго по нещо

Коментар

Честито! Моето "навлизане в света на джиповете" стана също така - с 2Л-Т, ама без Т-то... Продаде ми я един измамник с ловен магазин до х-л Плиска... Изглеждаше сериозен човек и аз лапнах кукичката без въобще да отида на майстор - джипа вървеше (по малките улички и не пушеше грам)... На равно вървеше до 90-100кмч, на умерен наклон (например шосето над Пасарел към яз. Искър) падаше на 50кмч ...
        Купих си турбо, сложих го и след 1000км ях за основен ремонт (започна да гасне в движение)... Случаят беше точно както го е описал колегата по-нагоре - моторът е бил за ремонт и те са го съживили от гроба, но са махнали турбината (защото с нея ще се счупи моментално)...

На твое място бих го продал "както е" - ще загубиш в пъти по-малко пари, отколкото ще вложиш следващите 2 години... и най-лошото е, че винаги ще има нещо за ремонт...
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Ако
          На твое място бих го продал "както е"
          с какво ще го направи по различен от
          един измамник с ловен магазин до х-л Плиска
          Точно от теб такъв съвет?.....
          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Няма да го продавам, това е сигурно. Нито аз, нито баща ми сме хора, които искат да набутат някой за собствена изгода. Утре вечерта ще споделя крайния резултат, защото знаете, че майсторите са винаги заети.. В тази криза няма пари за 1KZ, така че най-много да се купи нов 2LT, но ще е след време.
            Г-н Русев, благодаря за предложението, ако има нужда ще Ви се обадя.
            ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
            0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
              Ако

с какво ще го направи по различен от

Точно от теб такъв съвет?.....
              Като каже, че има проблем с мотора и е без турбо - това значи "както е", а не "перфектен"!
              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Смени ли свещите и има ли някакъв резултат , провери за запушен горивен филтър , дюзи , виж да не ти смуче въздух отнякъде ,виж и въздушния, но едва ли е от него , сложи на подгряване и преди да е изключило подгряването накарай някой да измери колко е напрежението на клемите на акумулатора , не трябва да пада под 11 волта или под 10.8 в момента в който свещи още греят и даваш стартер да запалиш. Виж да не губиш ток между клемите на акумулатора и полюсите му , случвало ми се е поне два пъти .

Коментар

А и има един гаден клапан дето спира - пуска горивото , може да е и от него, едва след това са компресия и ремонти , дано не е за ремонти де , пожелавам ти го от сърце , че е гадно и разправия и нерви е и пари и време много , и в крайна сметка дали си заслужава като теглиш чертата .

Коментар

Първоначално публикуван от niksi_2003 Преглед на мнение
                    А и има един гаден клапан дето спира - пуска горивото , може да е и от него, едва след това са компресия и ремонти , дано не е за ремонти де , пожелавам ти го от сърце , че е гадно и разправия и нерви е и пари и време много , и в крайна сметка дали си заслужава като теглиш чертата .
                    Благодаря, колега. Между другото, като спомена тоя клапан, сутринта преди да се запали студен, баща ми напомпи няколко пъти нафтовата помпа. Като че ли запали много по-лесно.
                    0878 23 58 34- Радо

Коментар

Много е възможно и самото реле за подгрева да не е в ред, може свещите да са грешен тип (задължително се слагат оригинални бързо нагряващи) - без да се обиждаш, но на колата както я описваш, по-лесно ще изброиш какво й е В РЕД, отколкото какво не й е в ред... На мойта на времето в ред й беше ходовата част - мостове, скоростна кутия и съединител. Останалото беше total schaden (изгнило купе, побългарена инсталация, побългарен мотор, седалките и мокета миришеха на кучешка пикня)... Направете един обстоен оглед и ако само двигателя е проблемен, то би могло да си заслужава инвестицията...

Коментар

Не идва гориво -първа причина , запушен горивен филтър , има пробка някъде , не знам как е при теб , източи го от там има боклуци или вода , или иди да го смениш ,най-добре , или 2- смуче нерегламентиран въздух отнякъде , от маркучетата за излишната нафта , най-вероятно де . И 3- дано да е това пак казвам а не ремонти основни или частични .

Коментар

и колегата за свещите по–горе е много прав , има едни бавнонагряващи им викат май , ти слагаш контакт изгасва лампата , ама те греят още и трябва да изчакаш още 10 сек. и тогава въртиш и палиш , а най-добра да си сложиш оригинални , каквито трябва да са .

Коментар

Аз още в първия пост съм написал какво и е. Джипът си е поддържан отвсякъде, така че в момента проблем му е само двигателят, не е малко, но ще се поправи! Здраве да е, в крайна сметка, всичко останало се прави.
                            Още веднъж, благодаря на niksi_2003.
                            0878 23 58 34- Радо

Коментар

Хайде дай някоя снимка на мотора, че да можем поне модела да разберем. Иначе едни другари тука с един пикап също им гръмна мотора 2Л (оригинално без турбо), ама те го мъчиха с 35'' до последно и вървеше горе долу с предавателни числа 5.29. Сега се оглеждат за 4.2 ама 'де ще го набутат, не се знае.
                              Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                              Drag Grand Canyon Daily
                              Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                              LZ1JYM

Коментар

Снимка на двигателя нямам. Ще го снимам утре.
                                0878 23 58 34- Радо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X