Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моторът си заминава..

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Моторът си заминава..

На Патрола ремонта на мотора излезе 5 000 лв. + и то без бутала сегменти и клапани. Ако още искаш да си с оригинални части, стискай зъби и се мятай в джаза.
    Nissan Patrol 2008
    Mercedes c220 cdi 2006
    Mercedes cls350 cdi 2013
    Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

Първоначално публикуван от alexander_76 Преглед на мнение
      На Патрола ремонта на мотора излезе 5 000 лв. + и то без бутала сегменти и клапани. Ако още искаш да си с оригинални части, стискай зъби и се мятай в джаза.
      Доста.. ще го мислим.
      В джаза, всеки се мята, още с покупката на джипа.
      Отивам да лягам. Утре, така де... днес, но по в нормалните часове, ще споделя какво се е случило с меренето на компресията.
      ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
      0878 23 58 34- Радо

Коментар

Мале, мале, как си го купувал без турбина бе човек!? .... И друг път съм го казвал - когато ДВГ почне да духа през цилиндрите, надува турбината през сливния маркуч, сегментите изпускат и тубината хвърля масло в смукателния колектор. Който не знае за какво става въпрос ремонтира турбина - пак същото, нова турбина - пак същото и накрая явно им е писнало и са изхвърлили турбината! Имаш голям проблем човек - един път трябва да ремонтираш ДВГ и втори път да възтановяваш турбо-системата.

Коментар

Първоначално публикуван от Райковски Преглед на мнение
          ... Правилно знаеш, че джипът е с 2л-т двигател. Отзад пише турбо, отстрани пише турбо, в талона пише TD, обаче турбина йок.
          ...
          Че тази кола как изобщо е вървяла без турбо?!? 2L-T и без това не е някакъв змей, а без турбо ...
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Аз преди 3 години имах 70-ка с 2LT 93 година .Първо главата сдаде багажа .Купих чисто нова от Англия .Смених и сегменти и лагери .Покарах е няколко месеца до момента в който ми се скъса коляновия вал на биелен лагер на 4 цилиндър .С една дума аз изобщо не останах доволен от 2LT мотора .Сега минах на 70-ка 1KZJ 95 година. Така че колега ако имаш възможност слагай 1KZ .
            TODAY TOMORROW [COLOR=red]TOYOTA[/COLOR]

Коментар

Голям номер.. Сигурно още при стария собственик е заминала турбината и той я е махнал. То май по-добре да търся двигател с турбина..
              0878 23 58 34- Радо

Коментар

То май по-добре да търся двигател с турбина..
                Не е по-добре. Просто щото ше си купиш същия кенеф, само дето ше има турбина.
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Е тая тема окончателно ме разби! Тоя двигател как въобще се движи без турбина?
                  И лафа за 3.0 двигател дето го разправяте е направо вица на месеца. От 'де ще го намерите тоз мАтор?
                  Освен това сега разбрах, защо в темата за гумите за 70-тка казахте, че няма разлика във вървенето със гуми 29'' и 31''.
                  Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                  Drag Grand Canyon Daily
                  Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                  LZ1JYM

Коментар

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
                    И лафа за 3.0 двигател дето го разправяте е направо вица на месеца. От 'де ще го намерите тоз мАтор?
                    Освен това сега разбрах, защо в темата за гумите за 70-тка казахте, че няма разлика във вървенето със гуми 29'' и 31''.
                    Върви си без турбина. А и няма разлика във вървенето с гуми 29'' и 31''. И с двата вида гуми си поддържа скорост от 100-110 км/ч. В гората също си има достатъчно мощност. Не съм тръгнал на състезания, така че си върви достатъчно.
                    0878 23 58 34- Радо

Коментар

E как да няма разлика???
                      То поне в разхода ще е е едни 2-3 л отгоре

Ти сигурен ли си че няма турбо? Щото тоя 2лт мисля че е разтоварен заради турбината и тогава ще е пълен мъртвец
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

От 'де ще го намерите тоз мАтор?
                        1KZ Мотор от 90-ка на части колкото искаш има колега !Стига на колегата да му се занимава и да има търпение и финанси !А и вече има писано по темата относно присаждане на такъв двигател !!Така че той сам ще си прецени !
                        TODAY TOMORROW [COLOR=red]TOYOTA[/COLOR]

Коментар

Аз говорих, че няма промяна в проходимостта, не в разхода.
                          И няма турбо, сигурен съм.
                          0878 23 58 34- Радо

Коментар

И няма турбо, сигурен съм.
                            Има ли вариант да е сложен друг мотор без турбина (2L или 3L)? Или този си е имал, пък са я махнали?
                            Премери ли компресията, има ли резултати?
                            Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
                              Яворе,във Враца имаше 1KZ на десен Хайлукс.Моргаджията го даваше заедно със скоростите за 2500лв.,като първо ти го пали на Хайлукса и ако ти хареса,ти го сваля.Не знам дали го има още.А за гумите си абсолютно прав-Тойотата еднакво не е вървяла и с 29" и с31".
                              Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
                              Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
                              Враца

Коментар

Райковски, сложете си турбокомпресора и си направете двигателя да е оригинал. 1КZ да се монтира е трудно и скъпо. Твоя мотор е слабичък но пък пърпори отлично.
                                Ако искаш обади се- мисля, че ще мога да ти помогна с чаркове.
                                Представям си каква мъка е сега колата….
                                Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X