Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Vitara 1.6i - газова уредба

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Vitara 1.6i - газова уредба

колега и аз съм с G16B и монтажа е лесен,газта наи-близо до колектора,кихалката пред дебитомера и ок,и след това реглаж на ЕКОНТ маи се казва и ок ,гореше 8 газ,но щастието свърши и дебит. замина и сега 14 но сложих симул. на сондата БОБИ2 даде акъл и сега е по добре .

Коментар

Първоначално публикуван от demo_1 Преглед на мнение
      Я да си кажа и аз мнението .Колеги аз с мойта 8 винтика си играх 6-7 месеца докато уцеля изпарител-плочка-добра работа ,недейте експериментира защото само изгубено време , нерви и пари !
      А на Тефчо да се похваля , стигнах разход 8,5/100 извънградско и около 12/100 градско , като градското си е Софийско и работата е повече на моточасове ,отделно и че съм автомат..... ако има значение де
      Перфектно е. Имам идея от Софийско градско ... нали затова се разкарах от София
      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Този разход ми се струва невъзможен. Автомат на градско гори повече от 12 бензин и повече от 8 извънградско. Интересно как на газ ще гори по-малко от на бензин. Освен ако не е удушена като таксиджийско тико

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
          Този разход ми се струва невъзможен. Автомат на градско гори повече от 12 бензин и повече от 8 извънградско. Интересно как на газ ще гори по-малко от на бензин. Освен ако не е удушена като таксиджийско тико
          Немога да ти кажа колко гори на бензин защото го ползвам доста рядка ,колата си върви съвсем прилично и си се движи с 130 без проблем.Месец Май когато ходих на Лазарово със цялото ми юркане по магистралата ми даде 10/100 ,навръщане карахме бавно и през планината и ми даде 8,5/100 .За граското , бутилката ми събира 25 литра и минавам 210 километра пък както искаш го смятай.Друг е въпроса кога ще си избия парите защото с тая газова си играя от м.Ноември до Април а в този период съм набил една камара пари за различни видове изпарители , смесители , кранчета и т.н......
          Лудак

Коментар

Колеги, и моят G16B вече върти бутала на газ....след толкова колебания дали АГУ или ГИ, оставих последната дума на газаджиите....Като видяха мотора отсекоха–АГУ....не си струвало за този мотор ГИ, а и те били газифицирали много такива и никой не е имал проблеми...натъртих,че моторът бил капризен на газ, но те не обърнаха внимание, и така вече съм с АГУ,изпарител лавато,кихлката е пред плочката ,която е след дебитомера..настоях за симулатор както на инжекциона,така и на ландата,макар те да ми казаха ,че нямало нужда нито на едното, нито на другото...клучът газ-бензин е БРЦ,като пали на бензин и като дигна обороти минава на газ...ами витарата си върви,все едно ,че е на бензин даже и по -добре..(.разбира се смених възд.филтър преди това)...но това е само начало.....казаха ми след 500км да отида за донастроиване...всичко ми излезе330лв,като бутилката си беше моя и аз си я бях монтирал и изкарал съответно връзките до мотора и зарждачката...
            Последно редактирано от vozi; 31-07-11, 09:10.

Коментар

А честито!
              Похвали се после за разхода.
              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Честито и от мене много безаварийни

Коментар

Първоначално публикуван от vozi Преглед на мнение
                  Колеги, и моят G16B вече върти бутала на газ....след толкова колебания дали АГУ или ГИ, оставих последната дума на газаджиите.......
                  Колега, би ли казал къде са тези газаджии, че и на мен ми предстои да слагам газ. Само че се чудя дали ще намеря кой да изпълни малките ми капризи- изпарителя да е по-ниско от гърловината на радиатора, да е свързан с 2 тещика паралелно на малкия кръг ( парното) , да не се дупчи колата при прекарване на тръбичката, самата тръбичка да е с една витка за демпфер преди клапана..а къде да дяна тая бутилка идея си нямам, то отзад багажника е колкото една туба нафта, като сложим бутилка и отива на кино, а на мен ми трябва място за прасетата... . Няма ли плоски бутилки на тоя свят , бе!
                  Няма значение с колко може да се вземе един завой, важното е с колко не може.

Коментар

Газджиите са до моста "Чавдар" , според мен са сипатяги и ще се съобразят с изискванията ...на мене ми харесва как са ми я монтирали... и аз преди това говорих с тях, разпитвах , те ми отговириха на въпросите , посъветваха ме и така...доволен съм!!А за бутилката ,моита аз си я сложих отдолу и така реших проблема с мястото...пуснах и тема по въпроса...

Коментар

Първоначално публикуван от metero Преглед на мнение
                      а на мен ми трябва място за прасетата... . Няма ли плоски бутилки на тоя свят , бе!
                      Абе то сега са пъдпъдъци,все ще ги сбуташ някак си.
                      Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                        А честито!
                        Похвали се после за разхода.
                        Дава ми 11л газ ,но при не повече от 100км/ч,магистрално каране.... ако съм на 120/140(максималната скорост по равното) става 12л,че и повече...малко множко ми се струва... смесено магистрално /гора(при равен път) 12л....

Коментар

Размер на гумите, полезен товар в купето, къде зареждаш газ, все субективни факториМоят карб при до 100км/час дава 10л от Еко, при 140км/час 14л, така че всеки 10км над 100км/час=1л преразход

Коментар

Първоначално публикуван от trent Преглед на мнение
                            Размер на гумите, полезен товар в купето, къде зареждаш газ, все субективни факториМоят карб при до 100км/час дава 10л от Еко, при 140км/час 14л, така че всеки 10км над 100км/час=1л преразход
                            Значи съм в нормата като се върна в софия отивам на центровка,така ми казаха ..сле д 500 км да отида пак, та ще видим ..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X