Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Vitara 1.6i - газова уредба

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Vitara 1.6i - газова уредба

Колеги, отидох до сервиз за газви и се записах за петък...намират се на моста "Чавдар" в софия...при положение,че вече съм монтирал бутилката ми казаха,че за АГУ е 260лв , за ГИ-700лв...проблема е ,че имат само турски и лавато...сега остава да мисля до петък...

Коментар

Витарата отдавна я продадох,но и аз първоначално имах проблеми с газовата.Говоря за същия двигател-G16B.Най устойчива работа на уредбата се получи когато монтирах плочката,веднага след филтърната кутия.Стугар ми направи от текстолит подходящ преход,който от страна на кутията залепих със силикон,следва плочката,дебитомера,и махнах алуминиевия въздуховод,поради липса на място.На мястото на резонаторната кутия много удачно влезе кихалка.При така направения монтаж,уредбата работеше равномерно при всички режими,и разход около 9/100 извън града,и 11/100 градско.Макс скорост 150.Е тогава 14/100.Опитвах и с плочка директно на дроселната клапа ,но не пожела да работи добре.Така и още едно уточнение-витарата беше 1992г.Доколкото си спомням след 94 има промяна в дебитомера и не зная как ще се държи по тази схема.От мен това.Дано съм бил полезен.
      Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Vozy, ти си знаеш, но на твое място бих взел Ловато-то. Турските са малко на късмет - може и да излезе читав, ама ... не се знае.
        На скорост на 100 разхода на горива скача мъжката - все пак аеродинамиката на Витарата е съвсем малко по-добра от на тухла четворка
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Румене, дебитомера ти имаше ли стеснение с клапа на него/ако си спомняш/?
          "Make love, not war!"

Коментар

Да ,и клапата имаше ход напред назад.С някяква конична форма беше.
            Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Колега твоята е била с овалния дебитомер по старата тя е по лесна за газифициране.Тази с другия дебитомер е по проблемна.Принея най леката детонация или кихане въпросния дебитомер си заминава и всичко си ебава мамата.
              Колега vod_dk кажи какъв тие точно проблема може и да помогна

Коментар

Ето начини на газифициране които съм виждал
                и вапросния дебитомер
                Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от Румен Николов-sineto Преглед на мнение
                  Да ,и клапата имаше ход напред назад.С някяква конична форма беше.
                  Благодаря, "борбата" с въпросния дебитомер продължи допреди малко!
                  Първоначално публикуван от boby2 Преглед на мнение
                  Колега твоята е била с овалния дебитомер по старата тя е по лесна за газифициране.Тази с другия дебитомер е по проблемна.Принея най леката детонация или кихане въпросния дебитомер си заминава и всичко си ебава мамата.
                  Колега vod_dk кажи какъв тие точно проблема може и да помогна
                  Ми не знам колко е лесна, но във Видин и околия за 1/2 година не се намери кой да разреши проблема, а парички пораздадох доста. Проблемни са ми низките обороти/празния ход/ - дано се изразявам правилно, гасне в най-неподходящия момент! Това ще се разреши ли, ако с байпас заобиколим дебитомера и подобрим въздушния дебит?
                  "Make love, not war!"

Коментар

Зависи дали гасне от давене или от недостиг на газ. Проверява се лесно. На загрял двигател, както си работи на празен ход, завиваш регулировъчния винт на изпарителя на половин оборот. Ако вдигне обороти - слагай байпаса. Ако угасне или започне да тресе - по-вероятно е да не ти помогне. Ако имаш отделен винт за регулиране на празния ход (на изпарителя, не големия, а малък, някъде близо до основния), може да се заиграеш с него, понякога помага.
                    Бележи къде е бил винта ПРЕДИ да го въртиш! ... не, че няма да го въртиш още 100 пъти

Моята (8V) ми ги прави тия мизерии понякога, но е от бедна смес ... срам ме е да кажа що

П.П. Имаш ли маркуч на задната страна на голямата мембрана?

Коментар

• От: Vitara 1.6i - газова уредба

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                      П.П. Имаш ли маркуч на задната страна на голямата мембрана?
                      Имам маркуч, който тръгва от центъра на изпарителя/не знам дали това е "задната страна на голямата мембрана"/, и се свързва с двата маркуча в края на алуминиевата тръба. А настройките ще ги "мъдрим" тази вечер, на "прима виста" снощи ми се стори, че осезаемо закрепи празния ход/след като поставихме байпаса/.Само след изфорсиране оборотите паднаха до 100-200 за около 1сек., след което се нормализираха. Довечера ще пиша какво стана.
                      П.п.Ще ме прощавате за технически неграмотния език!
                      "Make love, not war!"

Коментар

Колега незнам с какъв изпарител си но щом балансираната система нети върши работа слагай плочката преди дабитомера само трябва даси направиш някакъв преходник.Дати кажа с тоя байпас неми вдъхва доверие да стоне нещо щото така дебитомера не отчита нищо иможе да се получат други проблеми(например повишен разход)

Коментар

Кеф, некеф, пак греда, нищо не стана с байпаса/на дебитомера/, клати оборотите на празен ход и гасне! Не ме е срам да си признавам грешките, но ангажирах времето на приятели, и...пак нищо. Това е положението, ще си я карам на бензин!
                          "Make love, not war!"

Коментар

колега,след тази мрачна констатация ,направо се замислям утре за ГИ......!

Коментар

Първоначално публикуван от dok_vd Преглед на мнение
                              Кеф, некеф, пак греда, нищо не стана с байпаса/на дебитомера/, клати оборотите на празен ход и гасне! Не ме е срам да си признавам грешките, но ангажирах времето на приятели, и...пак нищо. Това е положението, ще си я карам на бензин!
                              Пробвал ли си да местиш "балансния" маркуч на друго място? Или направо без него? Признавам си, не съм си играл достатъчно и не мога да ти кажа къде ще е най-добре, но ако имаш време, пробвай.

Коментар

Я да си кажа и аз мнението .Колеги аз с мойта 8 винтика си играх 6-7 месеца докато уцеля изпарител-плочка-добра работа ,недейте експериментира защото само изгубено време , нерви и пари !
                                А на Тефчо да се похваля , стигнах разход 8,5/100 извънградско и около 12/100 градско , като градското си е Софийско и работата е повече на моточасове ,отделно и че съм автомат..... ако има значение де
                                Лудак

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X