Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Vitara 1.6i - газова уредба

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Vitara 1.6i - газова уредба

SVI ела до сервиза да пием по кафе и да си поприказваме по темата.Поздрави
    Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
    АСК Ален Мак

Коментар

ще мина
      898450701

Коментар

Първоначално публикуван от svi Преглед на мнение
        кажи , тогава как да прекъсна дюзата , ако може и покажеш и някоя снимка ще изкараш и бира
        Снимки утре, че днес съм тругнал от 3 сутринта по пътищата е едва гледам.
        Дюзата се прекъсва с обикновено "автомобилно" реле - разбира 12волта бобина и да носи поне 10тина ампера. Реалната консумация на дюзата е по-малка, разбира се, но все пак трябва да е надеждно. прекарваш единия (без значение кой) от краищата през контакт на релето и си напред. Самото реле се управлява от копчето за газ/бензин.
        Ако си що-годе в час с жиците - работа за 20 минути с все прекарването на кабелите и чесането по главата. Ако не си - колегата Vetsi е насреща. Не го познавам лично, но съм останал с впечатление, че е в час с материята.

Ако настояваш за симулатор на дюзата (пак казвам, безсмислено за МИ), слагаш реле с превключващ контакт, да мести прекъснатия кабел към дюзата или към един резистор 10-15ома, 10тина вата. Струват между 10 стотинки и лев, зависи от вида.

Ако си нямате вяра или не ви се занимава - хората предлагат и залъгалка за ламбда, и симулатори за дюзите и всичко останало - въпрос на вкус и на избор.
        Съвсем между другото, в момента на моя Витарник са му изрязани половината жици на компа, байпаса е свален и забравих какво още съм му махнал - ми бачка си като пич и по данни от днес - 500км магистрала и малко Софийско градско с 50 литра газ. На отиване съм карал с 90, на връщане със 100-110, колата с трима души и багаж до тавана, буквално. Който иска да си го смята.

П.П. махнатите неща не са счупени, просто правя малко преустройства, но не ми е останало време да довърша и тия дни върви така. Само на бенз лапа малко повечко, но то е заради помпата.
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Боби , благодаря и на теб за инфо-то, сега дайте съвет какъв изпарител да си взема ловато, брц, турски или... и защо
          koйто и да сложиш няма да е от значение , на едната кола карам с ловато ама се скапа и го смених с туркиш ,невиждам голяма разлика , витарата е с фема ,даже незнам и какво произвоство е ,адито е с фобос ги, опела е ренцо ланди , от всичките изброени ми харесва ренцо ланди (като изключа ГИ който е прфектен),защото няма обслужване ,има само едно платно което е за ниски обороти , ловатото го пукнах от отваряне , и има една реголировка която е на високото налягане(0,6 бара) и не всеки може да е прави , който разбитра от газови знае за какво говоря . успех в избора
          Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Вече карам на гаЗЗЗЗЗ и съм много щастлиВВВВ . Остава да видим разхода....

vetsi71 Мерси, изкара бира
            898450701

Коментар

Боби,ще кажеш ли как го слагаш този емулатор на ланда сондата ,че и аз съм с изгорял дебитомер-харчи много а върви малко.мерси

Коментар

Остава да видим разхода....
                Разхода е 13-14 л/100км смесено , с гуми 255/60/15 съм в града с около 50км/ч извън града 100-110км/ч. Нормално ли си хапва???
                ако не кажете как да го свалям?
                898450701

Коментар

Разхода е 13-14 л/100км смесено , с гуми 255/60/15 съм в града с около 50км/ч извън града 100-110км/ч. Нормално ли си хапва???
                  Сложи 205/70/15 и ще ти кажа дали е нормално Все не ми остава време да ти снимам нивомера ,извини ме за което..
                  Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

То разхода е много относително нещо и е строго индивидуален, но лично на мен при тези условия ми се вижда малко отгоре.
                    За да се ориентираш кой-колко, погледни темата с таблицата за разхода на нашите джипове!
                    о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

С гуми 215/75/15 градско 12-13 извън градско 10-11 при скорост90-100 км газ за зимата нема да казвам

Коментар

Колеги, въпросът ми е, дали след като се сложи емулатора(симулатора) на ламбадата ,това е достатъчно условие на мотора да не трупа компа грешки(1,6i,16кл. G16B)

Коментар

Не слагай симулатор на ламбда, а настрой газовата да работи нормално. Гарантирам, че чека няма да светне заради ламбда.

Коментар

Първоначално публикуван от vozi Преглед на мнение
                            Колеги, въпросът ми е, дали след като се сложи емулатора(симулатора) на ламбадата ,това е достатъчно условие на мотора да не трупа компа грешки(1,6i,16кл. G16B)
                            Да,решаваш си проблема с чека от към ламбдата!!!
                            Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
                            Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
                            "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

Колега симулатор за сондата си сложи ако дебитомера ти е чао.Това се отнася специално за G16B така джипа върви по добре и дава по малък разход.Лично съм го пробвал на моята и още 7-8.Молко поназад в темата колегата mario6 също си сложи и видя каква е разликата.За другите мотори незнам дали има някакъв ефект

Коментар

Колеги да разбирам ли,че светването на чека означава прибавяне на грешка в компа?!А иначе дебитомера си е ок...
                                Последно редактирано от vozi; 20-07-11, 23:17.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X