Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Vitara 1.6i - газова уредба

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Vitara 1.6i - газова уредба

Bobi, сигурен ли си, че на Витарника му трябва симулатор за дюзите? Не съм 100% сигурен, но си мисля, че не си прави труда да ги проверява.
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Стефко,нали гледа моята дали проверява ама не помня дали откри нещо.Пък и моята газова видя че нищо няма даже и емулатор за ландата няма и никога не съм имал проблема с газта.
      Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
      Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
      "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

Първоначално публикуван от SaTaNaTa_83_stz Преглед на мнение
        Стефко,нали гледа моята дали проверява ама не помня дали откри нещо.Пък и моята газова видя че нищо няма даже и емулатор за ландата няма и никога не съм имал проблема с газта.
        а колко ти гори?
        898450701

Коментар

Първоначално публикуван от svi Преглед на мнение
          ех че си ама, разби всичко детско в мен......

защо неможе, с 2думи поне?
          Здрастиии! Малко късно включвам компютъра,но както вече си "разбрал" от колегите,за твоя двг. просто няма смисъл от ГИ.Искам само да добавя,че ГИ има един мноо голям недостатък,а именно докато температурата на двг.не достигне 30-40 градуса ,не превключва на газ!Нали разбираш,че ако караш предимно градско на къси разстояния,през повечето време ще караш на бензин и накрая като теглиш чертата се оказва,че "грешката е верна".Така че....според мен не си заслужава скъпата инвестиция,при положение,че на твоя двг.пасва идеално обикновена газова уредба. П.П. Това ти го казвам от опит! УСПЕХ!
          SUZUKI "GRAND VITARA" 2.0 (16V)-J20A + MITSUBISHI "OUTLANDER"-2.4- AUTOMATIC

Коментар

Първоначално публикуван от svi Преглед на мнение
            а колко ти гори?
            Към 13-13.5 грдско и 9-10 извънградско.

Коментар

Първоначално публикуван от vadoiv Преглед на мнение
              Здрастиии! Малко късно включвам компютъра,но както вече си "разбрал" от колегите,за твоя двг. просто няма смисъл от ГИ.Искам само да добавя,че ГИ има един мноо голям недостатък,а именно докато температурата на двг.не достигне 30-40 градуса ,не превключва на газ!Нали разбираш,че ако караш предимно градско на къси разстояния,през повечето време ще караш на бензин и накрая като теглиш чертата се оказва,че "грешката е верна".Така че....според мен не си заслужава скъпата инвестиция,при положение,че на твоя двг.пасва идеално обикновена газова уредба. П.П. Това ти го казвам от опит! УСПЕХ!
              И да и не , защото и при обикновенното трябва да направиш поне 15,20 градуса на бензин за да обърнеш на газ .инък замръзва изпарителя или прецакваш мембраните на изпарителя защото от студа се втвърдяват и пукат , аз инжекцията също може да се нагласи на тези градуси но всички се застраховат с 30,40 градуса че там цените стават вече други , аз моя (който е на аудито) си го нагласям така : лятото 20,25 зимата 30 , но тама става въпрос за порядъка около10 000 лв(ауди) а моята бънгия (витара) за 3 000лв и обикновенно и е много а наблюденията ми за инжекцията (става въпрос за ауди) като разход давам следните данни : - при минимална скорост от 120 км до 190км разход на газ 11 , 11,5л на бензин 14 , 15,5л ,при средна скорост 100 , 110км разход 10 ,10,5л газ на бензин 9,5л , градски разход немога точно да го засека защото града ни е малък около 11 , 12 л газ , на бензин 14,16л . Според мен ако цената на газовото се изравнява с цената на колата ви няма смисъл от него , това и лично мое мнение и не искам да се влияе никой от мен

п.п една вметка , ако не минавате минимум 25,30 000км на година пак няма смисъл за инжекция , защото докато и избиете парите за газово и ще се наложи да сменяте колата Успех!!!
              Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Първоначално публикуван от boby2 Преглед на мнение
                Колига само паричките ще си дадешза ги.Разхода ще падне малко само извън градско.Ако питаш мене сложиси обикновена но симолатор на дюзата и задължително на ламдата защото има разлика в вървенето с прекъсната ламда .Лично съм го пробвал на моното и на 16в като на 16в с изгорял дебитомер едвам се влачеше но като му сложих емулатора разликата веднага се усети
                Боби,аз съм с емулатор на дюзите,но без емулатор на ламбдата.Чек енджина не ми е светил никога за ламбда..Не го откривам и като диагностична грешка(в таблицата).То затова няма и как да светне лампата.Но какво влияние оказва на вървене и горене-очаквам да споделиш,та ако трябва да слагам.Също цена и модел.Моята ламбда сонда е с 4 кабела.
                Поздрави!
                Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Живко, твоята няма и не и трябва, на по-старите също, но има още 1-2 модификации с различни компютри, та не знам дали за всички е така.

За замръзването на мембраните - бе де да знам дали замръзват и се чупят чак толкова лесно. 3та или 4та кола карам само на газ, паля на газ и карам на газ. На единия изпарител има навъртени над 120 000 при всякакво време, никога не се е козил. Наскоро наистина му смених платна и гумички, но само от "хорски срам".
                  Друг е въпроса, че на студено, разход на газ може и да е повече от на бензин Обаче за колко време двигателя вдига 30-40 градуса в малкия кръг? Минута? две, три? Ако е много повече, проблема хич не е в газовата.

За "избиването" Джими е много прав - ако колата се кара по 5-10хиляди годишно, ГИ няма избиване, особено пък за стара кола. Не знам за метана как е, за момента не ме устройва (от към пробег между 2 зареждания), не съм пробвал.

Коментар

къде продават такива емулатори за дюза ( за ми) и за л.сонда и какви парички са?
                    898450701

Коментар

Хайде някой да каже че и аз мисля да сложа за ландата

Коментар

казвам, не се халосвайте.
                        За дюзите няма нужда от симулатор, компа не му пука. На G16A и G16B със сигурност, за тая другата модификация, с S-a не знам.
                        Прословутия емулатор на ламбдата, ако толкова ви е зор, за по-тъп комп са достатъчни един резистор, примерно 3 до 5 килоома и един обикновен диод, (подозирам, че с Шотки ще се сърди, но не съм тествал), примерно 1N4003.
                        И едно реле с 12 волтова бобина. Всичко до тук, с все кутията и жиците, струва 5 лева. Без кутията - 3. Ако имате и реле - 20 стотинки.
                        Ако идеята все още не е ясна, утре ще обяснявам, че сега ми се спи адски.

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                          казвам, не се халосвайте.
                          За дюзите няма нужда от симулатор, компа не му пука. На G16A и G16B със сигурност, за тая другата модификация, с S-a не знам.
                          кажи , тогава как да прекъсна дюзата , ако може и покажеш и някоя снимка ще изкараш и бира
                          898450701

Коментар

Колега за 30 лв неси заслужава даси играеж.Хората саго измислили взимаж и монтираш за 2 минути .За ламбдата е 20лв на фобос и ловато.Ето от каде пазарувам аз www.gasmagazin.com модераторите само дане помислят че правя реклама.

Коментар

Първоначално публикуван от nikman Преглед на мнение
                              Боби,аз съм с емулатор на дюзите,но без емулатор на ламбдата.Чек енджина не ми е светил никога за ламбда..Не го откривам и като диагностична грешка(в таблицата).То затова няма и как да светне лампата.Но какво влияние оказва на вървене и горене-очаквам да споделиш,та ако трябва да слагам.Също цена и модел.Моята ламбда сонда е с 4 кабела.
                              Поздрави!
                              колега разликата я усещам в вървенето .За разхода незнам дали дава отражение защото аз като карам на газ си слагам изгорелия дебитомер и тогава компа следи сондата и тя като е цъкната джипа едвам се носи.Като му сложих симолатора джипката тръгна като самолет даже върви повече от на бензин.
                              Симолатора струва 18 лв на ФОБОС по горе съм писал от каде съм го купил .Ако си вземеш същия ще ти кажа как се слага

Коментар

Боби , благодаря и на теб за инфо-то, сега дайте съвет какъв изпарител да си взема ловато, брц, турски или... и защо
                                898450701

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X