Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Франко

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: И аз съм вече с Витара.

Здравей колега,
    Засякохме се с теб вече на 2 събития но така и не можахме да се запознаем.
    Участвахме на съзтезанието в Трявна(61-ви номер) и карахме заедно на разходката Лудогорие 2010.
    Бяла вирната Витара с Разградски номер
    Ако решиш можем да се наговорим да покараме заедно някой път.
    Не всеки уикенд съм на разположение но можем да направим някоя организацийка

Поздрави,

Цветомир
    TG

Коментар

Да се изкажа и аз , той Кольо тази локва си я има като детска мечта Нямам си и на идея какво толкова се е влюбил в нея , обаче в края на краищата си се джасна вътре като прасе у кальна локва И както и съм и очаквал затъна си подобаващо Верно вътре си е дълбоко и половината жипка се напълни с вода.Добре че не беше зарибена щото щяха ни погнат за незаконен улов
      Според мен лебедката си е поставена с много мисъл и майсторлък.Обаче за зла участ тока не телефоня свърши , а за фотото не се сетих да го взема
      RAV 4
      F650GS

Коментар

Честито колега, но следващия път без лебедка да преминеш

Коментар

Недей му налива такива идеи , че като го знам колко му е акъла ще смени каретата и па ще се наджаска вътре
          RAV 4
          F650GS

Коментар

Мен да питаш един шнорхел и лека засилка и е готов излязъл, ама той си знае.

Коментар

Няма да може.
              Аз си се засилих подобаващо, ама отдолу релефа на дупката не позволява да се използва скоростта. Та си стигнах дотам докъдето се вижда на снимката. Който не вярва-да дойде да се пробва.
              Ама все пак целта на упражнението беше да се набутам на място откъдето няма да мога да изляза на ход за да се изпробва лебедката. Е, изпробвахме я...

@gen4-Цветпмире, за мен ще е удоволствие да се поокаляме заедно, остава да се уговорим. Аз също не мога да съм на линия всеки уикенд, но има ли желание-има и начин. Нека да си позавърша работата по нивите, и ще се обадя да видим какво можем да направим по въпроса

ПП Твоята витара да не е бившата на Ванката-DJ Pach?..
              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Мда, Витарата от Ванката
                Хайде оправяй се с работата и да ходим да се каляме. Аз съм временен Шуменец, отскоро съм в клуба и търся компания
                Мисля че и на мен след 2 месеца каране без лебедка ми дойде музата да слагам тоя необходим атрибут.
                В четвъртък затънах в една супер лека рекичка, а някой беше казал че Витара не закъсвала
                Та в следващите седмица две май ще слагам лебедка.
                Докато си се разчеквах по поляните и баирите, реших да се пробвам и аз като теб, само че на далеч по малка локва/рекичка и........затънах.
                Лоша работа - рядко срещано удоволстие - затънала Витара без лебедка
                Тел ми е 0887 266575
                Прикачени файлове
                TG

Коментар

Как се измъкна от там,с лебетка или някой те дръпна.

Коментар

Първоначално публикуван от Bad-boy Преглед на мнение
                    Как се измъкна от там,с лебетка или някой те дръпна.
                    Ако въпроса е към мен - дърпаха ме.......с Лада Нива
                    TG

Коментар

Вследствие на участието ми на състезанието в Трявна, и също така от някои по-тежки разходки по витарата се нанесоха някои поражения. Появи се луфт в кормилния механизъм, спирачките започнаха да искат напомпване за да работят добре, 3 скъсани маншона, 2 тракащи карета, неестествен ъгъл на предно дясно колело. Има и други по-дребни проблемчета, но няма да ви занимавам с тях.

КАрета взех втора употреба от Trent. Но бях решил докато не сваля диференциала надолу посредством планките по чертеж на Славин да не ги слагам, че да не ги потроша и тях. Изработих си в завода въпросните планки, свалих старите, на преса смених тампоните, и сложих новите планки по местата им. Видях малко зор със слагането на дясната планка. Не знам дали нещо в чертежа, или поради моя грешка при изработката, но малко трудно я поставих на мястото. Но нали все пак стана... По мое мнение планките може да са с още 5-10 мм по-дълги, няма да е проблем. Но вече са направени, каквото такова. За да намаля още малко ъгъла на полуоските махнах гумените подложки на пружините. Не мисля, че ще се случи нещо лошо, а по този начин намалявам лифта с 5-8 мм. Оттам и ъгъла става мааалко по-приемлив.
                      Луфта в кормилния механизъм се дължи на два разбити кормилни накрайника, и скъсан сайлент блок на паразитния хебел. Блока струва 25 лв, двата накрайника за 45 лв общо. Вече са по местата си. Видях малко трудности с развиването на контрагайките на накрайниците, и развиването на самите накрайници, но с по-сериозна обработка с два чука, и пръскане с проникваща течност задачата е изпълнена.
                      Ъгъла на колелото и неефективната работа на спирачките имат един и същ причинител-разбит лагер.(Според мен де) Още не съм пробвал дали спирачките ще започнат да работят добре, но мисля, че ще се оправят. Причината за неефективните спирачки е клатенето на спирачния диск наляво-надясно в супорта, вследствие на което накладките се избутват навътре, и при последващо напомпване първо се обира луфта между накладките и диска, и чак след това започва да спира. Лагер си взех уж френски, на NSR, но на лагера пише Japan R. Другите означения по лагера са: NSK; NTF41KWD01. По каталога на NSR номера на лагера е R177.12 Това за информация, ако на някого му се наложи. Самия лагер е много особен, и едва ли ще се намери по обикновените магазини за лагери. Надали се използва на друго място освен в предните главини на витара. Лагера струва 75 лв с включени две семеринги, и зегерка. Имаше и някакви по-евтини, но без семерингите, а те също са много особени, и реших да взема лагера в комплект.
                      Маншони за каретата поръчах полиуретанови, видях ги в една тема на Travelling, благодарен съм му. Поръчах вътрешни и външни различни според информацията в темата. В понеделник ще ги вземя, след работа ще монтирам всичко по местата, и вечерта трябва да пробвам новите части.

Коментар

Браво за работата която си свършил
                        И ако може един въпрос от тест навигатора - кога ще е пробата на новите части , че да си задредя фотото и тела
                        RAV 4
                        F650GS

Коментар

Първоначално публикуван от Румен Милков - FREEFLYER Преглед на мнение
                          Браво за работата която си свършил
                          И ако може един въпрос от тест навигатора - кога ще е пробата на новите части , че да си задредя фотото и тела
                          То навигаторите станахте много, няма ли да си купите жипки

Ако успея в понеделник да сглобя всичко(а би трябвало-няма нищо сложно) Вечерта ще пробвам какво съм направил, и някой ден от седмицата след работа ще се "поразтъпчем" Може и да пробваме пак лебедката. Но не в онази локва. Ще си избера непреодолимо на пръв поглед препятствие, и ще ги преминем с помощта на лебедката. Само да сглобя жипката.

Коментар

Добре де ... купи ми буса и до месец и аз ще съм със джипка Ама тогава няма да имаш тест навигатор да знаеш
                            RAV 4
                            F650GS

Коментар

Първоначално публикуван от Румен Милков - FREEFLYER Преглед на мнение
                              Добре де ... купи ми буса и до месец и аз ще съм със джипка Ама тогава няма да имаш тест навигатор да знаеш
                              Ще се намери. Ама и аз чакам до 1-2 седмици оферта за работа в Англия и като се върна мисля да си взема една Витарка.
                              Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                              Телефон - в профила!

Коментар

Сглобих предницата на витарата. Засега няма странични шумове, каретата не тракат(то оставаше и да тракат...)На пробата из калните пътчета из платото свичко мина много добре.
                                Проблема с нуждата от напомпване на спирачния педал си остана. Явно не е било от разбития лагер. Но и така си спира съвсем нормално, докато не започне и там да дава сериозни ядове не мисля да пипам.

В някой от следващите дни ще направя едно по-дълго преходче за да я тествам в напълно бойна обстановка. Ако има интересни снимки и клипове ще ги пусна тук.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X