Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Франко

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: И аз съм вече с Витара.

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
    Врата, капак и калници имам, само не знам дали ще може да се докара правилната форма на рамката за стъклото. Не съм тенекеджия, и тези ремонти са ми малко тъмна Индия. Един познат каза, че имал хидравличен инструмент за разпъване, ама ще видим, засега мисля да се кротна, че сметката в банката е отъняла като конец...
    Коле, не е ли време за следващото ниво на естествения тунинг.Рязане на колибата, нова от профили и ламарини, за финал една клетка и си намаляш бъдещите разходи до минимум
    DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Казах ти аз да не я китосваш ама не слушаш. РACH е прав,но ще трябва втора за цивилна.
      http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

Врата, капак и калници имам, само не знам дали ще може да се докара правилната форма на рамката за стъклото. Не съм тенекеджия, и тези ремонти са ми малко тъмна Индия. Един познат каза, че имал хидравличен инструмент за разпъване, ама ще видим, засега мисля да се кротна, че сметката в банката е отъняла като конец...

При бившия ти шеф има някакъв уред за разпъване на тенекии......
        Хвърли я най накрая тая купчина недоразумение бре Коле......пък може и лошия късмет да хвърлиш с нея
        тогава може и да почнеш да завършваш състезанията че и да печелиш ама трябва да се научиш да караш с главата си а не само да натискаш с крак газта!

п.п.Грешките в концепцията и "подобренията" на Витарата надявам се че си ги разбрал без да ти ги казваме!
        driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Светльо, при Иво знам, че има, но той ще си иска парите. В което няма нищо лошо разбира се, затова се купува и поддържа инструмент.
          А в момемнта... вече казах, да не се повтарям.

@Пач-и на мен ми се въртят едни такива идеи из празната кратуна, ама още не мога да се навия на такова нещо. Така ще мога да я карам само извън пътя, а дотам-на платформа. Което не ме кефи, искам да си я карам и по нормалния път...
          Ама ще видим де, като не мога да мина преглед то си е долу-горе еднакво...

Засега ще я остава да отлежи в гаража, дано да и дойде акъла... На стопанина и като не идва
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Имам металната част от таван за витара кабриолет. Ако присадиш рамката около стъклото или целикя таван. На теб ти го подарявам.

Коментар

Благодаря, но засега мисля да си почина. Ако взема решение да възстановявам купето-ще имам предвид.

Коментар

И аз си нямах понятие от ламарини до като не смачках една Г-га... Никога не бях разпъвал... само бях изчуквал,китосвал... Но в един хубав момент ми се наложи... и започнах но таван най-трудно се прави... при теб поне стъклото се лепи... а при мен беше един триплекс с уплътнение и искаше всичко да е до милиметър направено... Щом има от къде да вземеш хидравличен крик е добре Ако ти трябват винтови мога да взема от един приятел и да ти пратя... И неи се притеснявай много много като чукаш по ламарините си мисли че си напипал некоя чужда нЕвеста Поздрави
                Ако няма каде да отидеш , ела на себеси

Коментар

Искам да изкажа благодарности на Джимито и градския му Златко за оказаната в петък вечер помощ при оправянето на предните спирачки. Ремонта беше под дъжда, но всички работихме въпреки него...

.
                  Нали затова сме хора ,та да си помагаме............
                  Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Такааа...

понеже ми се кара в Нова Черна, започнах да отстранявам някои повреди. Онзи ден смених карето на кардана, а вчера и днес се занимавах с шарнира на А-рамото. Отначало мислех да сложа друг УАЗ-ов накрайник, но като ровехме в една щайга с Игнат(във форума Wheels)-погледа ми се спря на едни по-едри железа.
                    Кормилни накрайници от камиони... Ето колко е по-голям от оригиналния шарнир:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 001 (Medium).jpg
Прегледи:1
Размер:101.7 КБ
ID:5372408

Конуса е по-дебел, и съответно не влиза докъдето трябва в плочката, но срещу 3 лева в една фирма остъргаха конуса до нужния размер:

Име:Picture 002 (Medium).jpg
Прегледи:2
Размер:102.6 КБ
ID:5372409

Изрязах излишното от А-рамото, и заварих с базичен електрод накрайника към рамото.

Име:Picture 003 (Medium).jpg
Прегледи:2
Размер:103.6 КБ
ID:5372410

По-добре би се получило да е заварена втулка в която да се навива накрайника, но резбата е доста дебела и за да се получи здрава втулка материала трябва да е доста дебел. То си е тегло, а и този накрайник конкретно е с лява резба, та си е и заигравка да се търси ляв метчик ситна резба , и реших да заварявам. Все пак съм заварчик...

За куоето-След 24 Май ще дойде Борко от Русе и ще се опитаме да поопънем купето, но ако не стане-само ще махна натрошеното стъкло, и газ...

Коментар

Абе Коле, ти си опасен. Даже и за компресия си имал електроди.
                      GSM 0877 08 99 19
                      Jeep Grand Cherokee 5.2 V8

Коментар

Коле,така и не разбрах ме от какво е тоя накрайник ???
                        Има ли желание, има и начин , няма ли желание - намираме оправдания!!!!!

Коментар

Оказа се, че е от Газ 53.
                          Оставил съм отгоре място за отваряне на капачката и евентуална подмяна на карантийките вътре.

Ако някой реши да прави подобна интервенция на своята витара-да изкара накрайника с 2-3 мм навън. Т.е. назад по посока на движението. Това в сравнение със снимката. Сега моста стои леки забит надолу. Не е особен проблем, но не е и много хубаво. Пружините са леко под дъга, а и кардана започва да работи под неприятен ъгъл...

Коментар

Оказа се, че е от Газ 53.
                            Оставил съм отгоре място за отваряне на капачката и евентуална подмяна на карантийките вътре.

Ако някой реши да прави подобна интервенция на своята витара-да изкара накрайника с 2-3 мм навън. Т.е. назад по посока на движението. Това в сравнение със снимката. Сега моста стои леки забит надолу. Не е особен проблем, но не е и много хубаво. Пружините са леко под дъга, а и кардана започва да работи под неприятен ъгъл...

Ти изброи няколко възела които ще те предадат скоро!заради твоите гениални промени по витаралясника!

Коментар

Тц, обратно...
                              Малко по малко витарата се превръща в сериозна машина, ако стане това което съм замислил-ще разплаква доста батковци...
                              Проблемните възли се махат, и се слагат по-надеждни. Е, стават и грешки понякога, ама така се расте.

Коментар

Тц, обратно...
                                Малко по малко витарата се превръща в сериозна машина, ако стане това което съм замислил-ще разплаква доста батковци...
                                Проблемните възли се махат, и се слагат по-надеждни. Е, стават и грешки понякога, ама така се расте.

Да дааа тръбна конструкция и други филми.....оххххх ела ми ти на баткоооо само да направя баткото

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X