Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малко помощ за Самурай

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Малко помощ за Самурай

Колегите изброиха най-важните неща, но да ги обобщим:
    1. Центровка на ъгъла на запалване.
    2. Кабели, свещи палец, капачка - т.е. нещата от високоволтовата система.
    3. Реглаж на карбуратора
    4. Гарнитура на главата - Ако бълбукат мехурчета в радиатора или температурата на двигателя не стои ЗАКОВАНА на средата
    5. Замери компресията на двигателя.
    Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
    http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Ъгъла на палене ще да е добре щото сменях ангренаж и съм сигурен в хората които го сменяха.
      Като го паля дърпам смукача докрай и не си помислям да го върна докато не почне да стопля иначе изгасва, ако подам повече гас гасни трябва едвам едвам да пипам педала.
      Разхода надвишава 10 бензин градско.
      Изчетох много мнения че това не било състезателна кола нормално било да върви с 60 на магистралата, нормално нормално ама то жигулито ми може повече.
      Няма ли някой колега от Търновско да си даде колата за едно кръгче ( но да е перфектна) да видя има ли разлика или да не очаквам нищо повече.

Коментар

М/у другото колега, моят на бензин също гасне като подавам газ. Оказа се, че не ми бачка ускорителната помпа на карбуратора. Но така или иначе тази кола се кара 98% на ГАЗ и само сутрин се пали на бензин. Слагай газовото - ще си спестиш доста грижи, а и пари. Самурая гори 10/100 ГАЗ със гуми КОБРА 195/15 и върви с 90км/ч.
        Ако минаваш към Варна- ще ти дам да покараш моят. Не е ПЕРФЕКТЕН, но за 30г. кола си е много добър.
        Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
        http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Първоначално публикуван от cerebral Преглед на мнение
          Ъгъла на палене ще да е добре щото сменях ангренаж и съм сигурен в хората които го сменяха.
          Никога не се надявай на това.
          Пример: на астрата ми беше избягала центровката на запалването. Понеже не съм въртял делкото изключих да е от центровката. Правих какво ли не-свещи, кабели, капачка и палец, с нов въздушен филтър, без, смених датчика за температурата(компютъра си призна, че датчика не е в час) и какво ли още не, ама не върви и туй то. Докато един ден реших да си поиграя малко с делкото. След леко мръдване в посока на закъснение всичко си заспа. Сега върви на пушка...

Та виж си центровката, не разчитай, че всичко е наред, понякога и майсторите грешат, а и стават неволни грешки.
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Забравих май да кажа че тия проблеми са само зимата като е студено, лятото е горе долу добре.

Коментар

А относно разхода 10/100 газ за градско каране ли става въпрос?
              Да кажат другите самураи какви разходи имат на бензин/газ.

Коментар

Моя Самурай беше с каймани 195/80/15 на асвалт гратско гореше 11-12газ, на юнашко каране без жалене а в гората 13-14газ, повече нее горял а за варвянето се изрязваше хубавичко и бех доволен от мотора G13A-8v сега го продавам на чсти и напасвам VW- двигател бензинов естествено пак.
                Търговията е проста работа ама не е за прости Люде.

Коментар

И при мен разхода на газ градско е около 10/100 а в калта трудно минава 13/100 с 1.3 двигател самураиски и гуми регенерат 195/75

Коментар

А за проблема с паленето и оборотите имаш ли електрически жиглиор.
                    При мен се беше затиснал и имах подобни проблеми надух карбуратора с компресора и се закрепи.

Коментар

• От: Малко помощ за Самурай

Как да разбера имам ли електрически жигльор

Коментар

• От: До: малко помощ за самурай

Махни кашализатора и виж аспуха да не е задръстен.

Коментар

Самурая едва ли има "кашализатор" !
                          Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

На мен джипката ми правеше същите номера.Ту на един го няма ту два.Тогава след намесата на Симо Тонев всичко се оправи и имахме работеща джипка.
                            Не съм на 100% сигорен но мисля че проблема тогава му идваше от центровка на делкото.Защото сменихме свещите.Кабелите бяха здрави капачка и палец също и след като той си поигра с центровки всичко се оправи.Трябва си лека ръка на майстор!
                            https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

Първоначално публикуван от CJ_ Преглед на мнение
                              Самурая едва ли има "катализатор" !
                              Ааа възможно е. Моят до днес беше с катализатор, допълнително е добавен в Австрия. Дори в типеншаина имаше одобрение от тюв
                              и ново задно гърненце сложих.

Относно вървежа и преди и сега 100 без проблеми поддържа,
                              а онова дето колегата го нарича електрически жигльор, дали е това с кабелчето на карба ? Натиснете снимката за да я уголемите

Име:15012011636.jpg
Прегледи:1
Размер:196.2 КБ
ID:5245098

Коментар

да това с кабелчето е отвива се с гаечно 12 и се продухва и карба и жиглиора даже не съм свалял карба на място става

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X