Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малко помощ за Самурай

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Малко помощ за Самурай

като за начало да питам що ми направи разход градско 20(1300 карбуратор) че и неиска да върви аз по рано карах жигули по як старт и повече максимална скорос правеше
    нещо не ми звучи нормално
    а другия въпрос е като го пусна по енерция (щото тогава най ясно се чува) от какво вие

До: малко помощ за самурай

Много е възможно,да ти е скапан двигателя,щом харчи и не върви.Може разбира се и да си карал с дръпната ръчна спирачка .
    Виенето маже да е от коя да е част на трансмисията-скоростна кутия,раздатъчна кутия,диференциали.Може и сто хиляди други неща да са...
    Пиши в кой град си,да те насочат колегите към майстор/сервиз.
    Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от cerebral Преглед на мнение
      като за начало да питам що ми направи разход градско 20(1300 карбуратор) че и неиска да върви аз по рано карах жигули по як старт и повече максимална скорос правеше
      а другия въпрос е като го пусна по енерция (щото тогава най ясно се чува) от какво вие
      Аз така като го слушам е лагер на главината отпред в ляво и според мен предния диф ти е без масло.
      Освен това като гледам как си го написал, май ти е блокирало жилото на ръчната и лявото маркуче на предната спирачка ти е задръстено.
      Според мен решението ти е да отидеш на майстор. Кажи му, да внимава със спирачната течност, защото е урдян отзад и да не прецака пломбата на номера.

П.П. надявам се разбираш, че от информацията която си пуснал, това е минимума с който можем да ти помогнем . От тук насетне идва основен ремонт на двигател, смяна на раздатка, уплатнение на лява врата и т.н.
      Ако не свършва добре, значи не е свършило!
      0888 315 794
      LZ1UPI
      A1 (Rh+)

Коментар

По първия ти въпрос е с какво гориво караш джипката?Ако е на газ и не е направена както трябва може и повече от 20 да ти даде.
        Ако е на бензин провери си карбуратора в какво състояние е!
        Като го караш пуши ли?Харчи ли масло и вода?
        Така както казваш невярвам някой да ти каже какво му има на джипа.
        По въпрос за ладите и мен се намира да ме мине някоя Бясна лада!Все пак това е джип а не бегачка!

За шума както е казал UPI или лагер на Главина или да нямаш масло в диференцияла!
        https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

като за начало да питам що ми направи разход градско 20(1300 карбуратор) че и неиска да върви
          Ако не е "издухан" мотор и си на газ, може да е "лош ток" (кабели свеши и т.н.) Току що се борих с "Джип4о" той пък беше скъсал платно на бензиновата помпа и лееше гориво под колата и от части в картера това за разхода и вървежа на бензин.
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Съжалявам за правописа.
            Виенето повече отзад май от колкото отпред се чува.
            Диференциалите както и скоростна кутия и раздатачна са проверени масло имат даже го и смених.
            Жилото не ми задържа проверено.
            Спирачки проверени.
            Двигателя е само бензин газ няма и работи перфектно (на място)
            Не харчи масло губи го от картера, не пуши, водата също не се губи.
            По въпроса за кабелите и свещите и капачките всичко е сменено.

Като пиша така се чуствам като робот - с точки и запетайки

Коментар

Пропуснах да кажа че и бензиновата помпа е нова.

Коментар

Да не се разминава зацепването на ангренажа .
                Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Намирисва малко и на центровка на запалването.

Коментар

Отиди на една диагностика и си провери лагерите за луфтове. Вдигни го някъде и провери дали като въртиш кардана се чува и усеща "странно" стържене. Ако да, разбери от къде идва.
                    Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                    0888 315 794
                    LZ1UPI
                    A1 (Rh+)

Коментар

Добре де ако има разминаване на ангренажа или скапана центровка защо пали от раз и на оборот мърка като коте.
                      Тука ви слушам се оплаквате че като запалите вдига обороти и т.н. при мен няма такова нещо чуквам сутрин рано в студеното без смукач и пали и държи оборот.

Коментар

Добре де ако има разминаване на ангренажа или скапана центровка защо пали от раз и на оборот мърка като коте.
                        Тука ви слушам се оплаквате че като запалите вдига обороти и т.н. при мен няма такова нещо чуквам сутрин рано в студеното без смукач и пали и държи оборот.
                        Не съм много запознат с бойците, но предполагам, че "болтчето" за регулиране на горивото е прекалено развито. Ако има такова, позавий го и виж как ще се държи. Относно шума: както каза upi иди на диагностика. Друго не се сещам за момента.
                        Сузуки Витара '89година, 1.6 8v, автоматик, газ-бензин.

0883 55 13 48 и/или 0879 38 38 08 Николай Николчев
                        /e-mail: nikolaynkl@gmail.com/

Коментар

Аз съм от Търново какви стендове...?
                          Съмнява ме да оставя някой да рови по колата ми пък аз да чакам у кафето и после да вярвам че всичко е ок.
                          Много тъпо че времето се скофти пък гаража тесен иначе ми остана да видя само лагерите как са.
                          Основно въпроса ми беше дали няма нещо стандартно дето се чупи по самурая и от там да вие.

Малко тъпо ама някой занимава ли му се да ми нарисува на малкия лост липсващата кръгла лепенка отгоре дет стои

Нямам идея кое на къде е...
                          Към мен и напред само задните въртят?
                          Към пасажера и напред блокаж?
                          И остава празния ход зад тия двата за 4х4?
                          Туй ли е то само, други няма ли?
                          Последно редактирано от kolonal-Васил Гергов; 19-02-09, 17:04.

Коментар

Първоначално публикуван от cerebral
                            Нямам идея кое на къде е...
                            Към мен и напред само задните въртят?
                            Към пасажера и напред блокаж?
                            И остава празния ход зад тия двата за 4х4?
                            Туй ли е то само, други няма ли?
                            Ти да не караш постоянно на 2 моста?
                            Тогава е напълно възможно да ти даде такъв разход и колата да е тромава.
                            Другото което е: Карбуратора на SJ 413 е най-сложният карбуратор на света Има 1000 вакумчета и маркучета и един път като се разбазика.... Оставих джипа на един ЕЛКОН за домашно. След 3-4 дена с гордост заяви че е готов, и повече не иска да го вижда .
                            Ако никой от колегите не ти прати снимка на положенията на лоста на раздатката, ще се опитам да скицирам една схема набързо.
                            Последно редактирано от Kaskadiora; 19-02-09, 17:16.
                            Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
                            http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Ами аз намирам само 3 положения на лоста + неутралната.
                              Тя за какво е по междодругото?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X