Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Повдигане на Витара къса база от Славин

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Повдигане на Витара къса база от Славин

Първоначално публикуван от Ivan_Botevgrad Преглед на мнение
    Отзад пружини от самара нови ! Амове от Волга нови ! и витарата заспива....
    +1 ! ...рецептата е ясна....отивайте към "аптеката" момчета!
    Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

Toчни пичове сте ,но бих искал да ви помоля когато говорите за ладови,МБ или каквито и да е прожини да уточнявате предни или задни
      Чесно да си призная малко ме е срам да вляза в магазина и да си купя вартбургови прожини защото като начинаещ шофьор "счупих" 6 вартбурга а сега нямам едни пружини
      Има ли желание, има и начин , няма ли желание - намираме оправдания!!!!!

Коментар

Първоначално публикуван от demo_1 Преглед на мнение
        Самаровите пружини са меки и еластични и ще е добре , единствен недостатък е че бързо се умарят .Има вариант от Ауди 80 или от МБ 190-ка .Пробвал съм и с Варбурговите пружини но с висока скорост 70-80 км/ч много лашкат .Сега съм с Мерцедесови и съм доволен .
        Добре, че си уточнил модела на Мерцедес. Аз преди време бях взел едни от 300Д Е210, май задни. Вдигат, но горе-долу със същия успех можеше и да заваря моста Махнах ги естествено, така си и замина таралясника с оригиналните пружини...

П.П. Наскоро гледах на един колега Витарката, бодилифта е подобен на тоза на Антон, но подложките са от друг материал. Нататък, ако иска, той да си каже по-подробно, лично на мен ми се видя читаво.
        Иначе със заваряването проблем няма и няма и да има, ако е направено всичко читаво. Оригинално болтовете са си на заварка към купето, с преходна планка. Правил съм го, става и става здраво. Но наистина връщането в оригинален вид отпада като опция.
        Последно редактирано от tef4o; 23-10-11, 07:31.
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Отзад стават също и предни пружини от Мерцедес 124-ка.По-ниски са с 2см от Вартбурговите,но са малко по-твърди.Диаметъра е същия.
          Поздрави!

Коментар

Ето нагледна снимка на Вартбургова пружина,предна от Мерцедес и оригинална задна от Витара дълга база.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:11012010406.jpg
Прегледи:1
Размер:235.6 КБ
ID:5314504Натиснете снимката за да я уголемите

Име:11012010412.jpg
Размер:224.7 КБ
ID:5314505

Коментар

Много полезна тема.

Коментар

много се извинявам за спама ама доста се рових може и да не сам догледал ама колко долу горе излиза в пари един лифт на окачването около 5 см

Коментар

Много зависи от това дали имаш приятел стругар. Който е готов да ти одяла детайлите за шише ракия, или направо заради това, че си му приятел. Там са главните разходи.
                  На мен ми излезе евтино. Но повечето неща си ги правих сам, и имаше малко стругарска работа.
                  Пружини от Вартбург-на мен ми излязоха 10 лева. В най-скъпия вариант не би трябвало да излязат повече от 25-30 лева. Ако ти кажат повече-можеш яко да се пазариш. Ако ги дадат за претопяване ще вземат за тях не повече от 5 лева, но като видят възможност да спечелят някой лев-надуват цените. Не казвай,ч е са за джип. Имаш един вартбург който е доста клекнал отпред, та да пробваш дали няма да се вдигне... Ама надали, и тоя на скрапа е доста уморен... Та така с пружините.
                  Задните амортисьори са според предпочитанията ти. Ако искаш непременно нови-за справка в магазина. Аз не бих си купил втора употреба за някаква по-сериозна сума. Никога не се знае състоянието им. НА моята витара сложих нямамви руски за по 32 лева бройката. Нямам проблеми засега, само от единия амортисьор са изпаднали гумените тампони. Струват по 50 стотинки.

Ако се оправяш сам с ремонта излиза евтино. Сервизите дерат, особено като става въпрос за джип. Особено пък за офроуд...
                  Има ли желание-има и начин!

Коментар

Амортисьори задни нови от около 60 лв (комплект) нагоре, зависи от типа, качеството и отстъпките.
                    пружини задни втора употреба от Ватрбург, ако се намерят вървят 30 до 60 лв комплект, нови за самара задни - 50 лв
                    всички подложки по предницата + за А рамото 170 лв
                    непридвидени-скъсани болтове , скоби и маркуче за отдушника на задния диференциал около 10 лв
                    труд в сервиз 100лв и нагоре, ако се првят и други неща (тук зависи къде ходиш , но аз знам един където последно цената беше такава)
                    0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Да дам пример и с себе си...Всички подложки благодарени на колегата от горния пост 170лв ,пружини от варбург 11лв(шишето мастика струваше толкова) ,амове намерих от едно БМВ без пари и паснаха ,но идат къси с 3см някъде...Иначе по 70лв комплект нови за опел вектра...иииии стенд на предницата и некви други глупости ама около 250лв всичко ми дойде....Многооооо доволно ,а витарата излиза все едно от пашкула си ...
                      Стандартна Витара c20ne с уазов мост...Изпълнение за България

Коментар

имам офрта от един колега тои иска за подложки от зад 5см и удължения на амовете понеже моите са много читави и подложки 3см и удължения от пред да не натоварвам много каретата както и подложка за а рамото момчето иска 320 с труда сега аз незнам как варви като цена та затова питам да се ориентирам че сам още много новобранец и много неща не са ми ясни

Коментар

Извинявам се че ползвам тази тема, но съм нов и нямам право да правя своя. Искам да попитам някой знае ли как се поръчват части от този сайт http://tr.4xfourart.com/, защото на мен не ми отговарят на заявката.
                          Може би си е от мене де, та затова питам как става.
                          Наистина е спешно! Благодаря предварително

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SDC10578.jpg
Прегледи:2
Размер:128.8 КБ
ID:5316973Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SDC10577.jpg
Прегледи:4
Размер:155.9 КБ
ID:5316974От нещо такова, става нещо таковаНатиснете снимката за да я уголемите

Име:SDC11287.jpg
Размер:147.1 КБ
ID:5316975Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SDC11286.jpg
Прегледи:2
Размер:135.7 КБ
ID:5316976
                            Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Ами аз се пробвах да си поръчам бавни пиньон и корона.
                              Щракнах върху квадратчето, показа се зелена отметка, и най-долу има бутон SEND. Щракнах и него, и излязоха няколко полета за попълване. Адреси, имейли, и т.н. Не продължих нататък, но би трябвало да е просто.

А горе има и бутон Contact us, може и него да ползваш. Все ще ти кажат как да ти вземат парите.

Я кажи кое е толкова спешно? Може и да се намери и друго решение освен покупка от Турция.
                              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Покупките от Турция се облагат с мито ,ДДС... внимавайте
                                Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
                                New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X