Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бела Жига 1.9 TDI - Самурай за трофи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Бела Жига 1.9 TDI - Самурай за трофи

Първоначално публикуван от ivan popov Преглед на мнение
    Те килограмите са около ....ясни, но мен ме притеснява времето в бокса от вкарването до ГОТОВАТА кола-КОЛКО ??? Не пари а, време с известен и гарантиран край!
    Е то защото парите не са решаващи за времето за изработка.Става и за три месеца но може и никога.

Ей го този е от днес.С механична помпа и трепанация на камбаната.
    Такава ли кутия ще слагаш Стояне?
    Нещо хилава ми се вижда.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1050310.jpg
Прегледи:1
Размер:168.9 КБ
ID:5640223

Име:P1050311.jpg
Размер:153.4 КБ
ID:5640224

Име:P1050312.jpg
Размер:101.9 КБ
ID:5640225
    Последно редактирано от IVAYLO BLIZNAKA; 05-02-15, 21:24.

Коментар

Не такава, иска да слага по-хилава.
      Сузуки Самурай-старт от скрапа
      0885192667

Коментар

Не се хабете с този предкамерен двигател - слаб е, има голям турбо-лаг, не държи на бой и ... пука глави от напичане.
        Силата е нищо без контрол.

Коментар

Стояне, по горе писа че предавката на мостовете е около 6:1. Общата предавка на трансмисията колко ще стане? За Трофи не ти трябва много бавна. В нашите "скоростни" състезания липсата на скорост е минус. Колкото и големи гуми да качиш дали ще се изравнят нещата.
          Нашата кола е с 4,11:1 на мостовете, раздатката е 4,16 ,кутията стандартна а гумите 29" и максималната скорост не е голяма.
          На камиона си скоро сменях мост , Промяната бе малка в главната предавка от 4,8 на 6,0:1 а разликата в скоростта бе бе огромна.
          Та мислил ми си какво ще се получи?

А,щях да забравя да питам. Този кит за монтаж на дизеловия двигател оригинален ли е? Може ли някакъв чертеж/файл за изработване да получа ако има.
          Аз в момента правя РТО за раздатката на Самурая. До няколко дни би трябвало да е готово /ако фрезиста не ме забави/ та мога да помагам.
          Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
          Дий Снайдер

Коментар

Колега (Стоян Францов) ако имаш въпроси питай..Ние правихме една КИА Спортидж с 1,9TDI 110к.с. - направихме я механична,без компютри и ел.педал за газта и за момента се движи перфектно.
            Ако искаш може и снимки да кача.
            Последно редактирано от Mihael Garnev; 06-02-15, 16:03.
            SUZUKI VITARA 1.6 16V COOPER DISCOVERER STT 31X10.5X15

Коментар

Стояне,защо тая любов към тоя мотор на ФВ-1.9тди ,ние насадих ме един от терано и майстора на помпи от Бистрица,му сложи стара помпа без електроника и работата засега е перфектна.Мотора е малък 4 цилиндров и все пак 125кс са повече от 110 а и въртящия момент е по-доло..

Коментар

Не мога да пращам снимки щото съм абен с таблети и тем подобни,Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150130_131552.jpg
Размер:151.1 КБ
ID:5640341но има много начини за вкарване на тди в друго мпс.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150130_124722.jpg
Размер:142.7 КБ
ID:5640342
                СВОБОДАТА Е В ГОРАТА !!!

0878209603 0885665118 Качето русия

Коментар

Но според мене,за трофи си требва 1kz с механична помпа и турбо от 2,5alfa.1.9 е за траял на трофи нема да остиска колкото и да го надувате.лично мнение.
                  СВОБОДАТА Е В ГОРАТА !!!

0878209603 0885665118 Качето русия

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                    Стояне,защо тая любов към тоя мотор на ФВ-1.9тди ,ние насадих ме един от терано и майстора на помпи от Бистрица,му сложи стара помпа без електроника и работата засега е перфектна.Мотора е малък 4 цилиндров и все пак 125кс са повече от 110 а и въртящия момент е по-доло..
                    Защото след доста наблюдения си избрах готова концепция. То дет се вика и от моя двигател на УАЗ-а 2.7и, по-добър досега не съм имал и по проходима кола от него не съм карал .

Сега искам да пробвам това, повечето части ги имам.

Първоначално публикуван от RYSIA69 Преглед на мнение
                    Но според мене,за трофи си требва 1kz с механична помпа и турбо от 2,5alfa.1.9 е за траял на трофи нема да остиска колкото и да го надувате.лично мнение.
                    Това ми е старата концепция, но сега вече искам лек джип.

На Краси, какъв съединител си сложил?

Първоначално публикуван от banjo Преглед на мнение
                    Стояне, по горе писа че предавката на мостовете е около 6:1. Общата предавка на трансмисията колко ще стане? За Трофи не ти трябва много бавна. В нашите "скоростни" състезания липсата на скорост е минус. Колкото и големи гуми да качиш дали ще се изравнят нещата.
                    Нашата кола е с 4,11:1 на мостовете, раздатката е 4,16 ,кутията стандартна а гумите 29" и максималната скорост не е голяма.
                    На камиона си скоро сменях мост , Промяната бе малка в главната предавка от 4,8 на 6,0:1 а разликата в скоростта бе бе огромна.
                    Та мислил ми си какво ще се получи?

А,щях да забравя да питам. Този кит за монтаж на дизеловия двигател оригинален ли е? Може ли някакъв чертеж/файл за изработване да получа ако има.
                    Аз в момента правя РТО за раздатката на Самурая. До няколко дни би трябвало да е готово /ако фрезиста не ме забави/ та мога да помагам.
                    Напълно си прав, даже на румънските джипове искат да правят 5:1 моста. При мен максималнат скорост ще намалее, но аз така съм свикнал.
                    Последно редактирано от Стоян Францов; 06-02-15, 21:17.

Коментар

аз сложих от бмв двигател 16 102к и съм много доволен сложих го със скоростите на бмв то без да качвам ресорите от горе карам с тракторки 7-50 16 без да чупи нищо следваща стъпка 18IS 143 коня

Коментар

Стояне смятал ли си с каква скорост ще се движиш на бързи - бавни в тази комбинация ?

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Францов Преглед на мнение
                          Защото след доста наблюдения си избрах готова концепция. То дет се вика и от моя двигател на УАЗ-а 2.7и, по-добър досега не съм имал и по проходима кола от него не съм карал .

Сега искам да пробвам това, повечето части ги имам.

Това ми е старата концепция, но сега вече искам лек джип.

На Краси, какъв съединител си сложил?

Напълно си прав, даже на румънските джипове искат да правят 5:1 моста. При мен максималнат скорост ще намалее, но аз така съм свикнал.
                          Предавките се смятат според нуждите.Комбинация от бавна раздатка и бавни мостове е за траял,бърза РК и ПЧ на мостовете според мощноста на колата е за рали.Ако приемем,че Трофи-то е нещо "по средата",то по удачния вариянт е да се забърза предавката на РК,отколкото мостовете.Ма щом така са си решили румънците...
                          0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Този мотор който си избрал си е перфектен, не ти трябва помпа дюза. Голф помпа дюза има и 150 коня почти еднакакъв с 131, но с различна турбина. Аз имам такъв 4х4 и лятото ми се случва да го карам по магистралата доста време над 200 км. Нито е прегрявал нито някакъв друг проблем. Отделно, че като го взех не му работеха перките за охлаждане и карах половината лято без тях и без признаци за загряване. За това време стрелката не температурата нито един път не мина средата. За да подкараш обаче помпа дюзата ще ти трябва и таблото и компютъра и ключа който е с чип. Можеш да ползваш турбо от 150 ка, което да напънеш на 180 коня безпроблемно. На 131 коня е GT1749VA на 150 - GT1749VB. Също можеш да сложиш GTB1756V от ауди 2.7tdi, с което да постигнеш над 200 коня. Дюзи също има и то в бюджетен вариант, другия е да смениш разпръсквачи, което е малко по-скъпо.
                            Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
                            http://www.facebook.com/JeepBG
                            LZ1GGC

Коментар

Всички,тези мотори ама въобще не стават за трофи кола.Калта и водата им разказват играта на електрониката.Не случайно на запад където ги карат по-масово ги няма по джиповете.

Коментар

Колега (r_vardarov)един приятел има Kia Sportage 1.9TDi 110к.с. - направена е с механична помпа,без компютър и електронен педал на газта.За 3 години няма никакви проблеми кара се само в гората и кал и вода и няма никакви проблеми.
                                SUZUKI VITARA 1.6 16V COOPER DISCOVERER STT 31X10.5X15

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X