Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бела Жига 1.9 TDI - Самурай за трофи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Бела Жига 1.9 TDI - Самурай за трофи

Първоначално публикуван от павле Преглед на мнение
    Стояне смятал ли си с каква скорост ще се движиш на бързи - бавни в тази комбинация ?
    Има един сайт, в който въвеждаш данни и смята http://www.lepayne.com/gears.html
    Тъй като всичко ще ми е оригинално за Самурая, освен мостовете смених само тях на 6:1 и с гуми 35, дава ги в мили в час.

19.18 10.22 7.47 5.25 4.17 30.87 16.46 12.03 8.45 6.72
    30.87 16.46 12.03 8.45 6.72 49.7 26.49 19.36 13.61 10.82
    20% 20% 20% 20% 20% 20% 20% 20% 20% 20%
    4-18 7-34 9-47 13-66 17-84 2-11 4-21 6-29 8-41 10-52
    3-15 6-28 8-39 11-55 14-70 2-9 4-18 5-24 7-34 9-43
    По тези данни съдя, че като предавки това е еквивалентно на Самурай с корона и пиньон от Витара и гуми 30 - 31 инча.
    Последно редактирано от Стоян Францов; 10-02-15, 11:09.

Коментар

Направи го , и да си ги сменим за по едно крагче . Еи така за сравенение .Всеки сам да прецени . После ще пишем впечатление от вражеската кола.
      При мен , слагам скорости и раздатка от ровер . Всъщност вече са мантирани имаим да правя какрдани седалки да монтирам радиатора ще преправя панхарда че и мен ме дразни така , резервар за гориво и съм готов за тестове. След два три дни ако няма повече капани.

Коментар

Колега,раздатката от Ровер ,нали е много бавна,ще трябват много бързи мостове или много големи гуми.Щото става направо трактор.(сила много динамика никаква)

Коментар

Ако стане трактор и има нужда ог забързване е лесто . Бързи мостове за Патрул колкото искаш , за 35 гуми и мостове 4.6 трябвя да е добре .Съвсем скоро ще разберем.

Коментар

При 4.6 мостове,и раздатка от Ровер на 1и 2-ра бавна ще си повече от трактор.Раздатката о аровер е почти още веднъж и малко по-бавна от сандартните раздатки с ПЧ-около 2.0.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
              Колега,раздатката от Ровер ,нали е много бавна,ще трябват много бързи мостове или много големи гуми.Щото става направо трактор.(сила много динамика никаква)
              LT 230 е със п.ч. 1.2-1.4 на бързите и с п.ч. 3.321 на бавните , не му трябват бързи мостове , трябва му мощен двигател с голям въртящ момент още от ниските . Така в екстремите когато му трябва ще "лази" едва едва без да се налага да го кара на полусъединител , а на свързващите участъци го слага на бързите и си има и динамика и скорост . Проблема е че с малък мотор със незадоволителен въртящ момент / какъвто и двамата имат / това няма как да стане - или ще са малкото тракторче или на бързи ще умират ...
              VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Тази година ще карам така и ще си тъся подходящ мотор . Ако реша да го сменям и него ще се наложи да преправя половината жип , просто няма да го понеса . Малък ,лек ,мощен жип които да може да носи поне 35 гуми и да не се чупи на всеки екстрем с малко пари в домашни условия и за крадко вереме няма как да се направи .

Коментар

Малък лек джип ,с тази раздатка на бавните ще има навсякъде достатъчен въртящ момент,с тези бавни мостове.Просто 1и 2-ра ще са му неизползваеми.В Самоков,почти всички джипета имат малки мотори и са много леки,това компенсира големия въртящ момент.Но за бързите си прав,реши ли да го кара на бързите освен на 1и 2-ра на другите ще пали съединитела.На чичо Оги ,текезето,не знае колко съединителя е хвърлило вече с този мотор от Калибра с въртящ момент след 4000об.Мостовете са му -4,55,скорости от Омега дизел(мога да напиша ПЧ,но ще стане дълго)и раздатка от газ-69 с Пч-2.78.Иначе има уникална 2-ра бавна много дълга и бърза.Двигателя е 150кс и му позволява да го кара като автомат,само газ и спирачка ,на 1-бавна,по екстремите,това при джип около 1500-1600кг.На Въсите,Джимито е още по-леко 0коло 1200кг и с още по-бавни мостове 5.12 но пък с по-бърза РК.Но тъй като е леко ,много често аварира,заради заврките в мостовете които карат.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                    На Въсите,Джимито е още по-леко 0коло 1200кг и с още по-бавни мостове 5.12 но пък с по-бърза РК.Но тъй като е леко ,много често аварира,заради заврките в мостовете които карат.
                    И без заварки джимнитата пак си аварират често....

Коментар

Според изчислениятя с тази раздатка 1ва ще е почти неизползваема но 2ра става почти като първа преди и така напрактика ще имам от 2 до 4та къси без голямата дупка между 1ва и 2ра ще побликувам данните в мойта тема че оцапахме тука на Стоян.

Коментар

4 страници а още не е направен първият сряз с флекса , представям си след това...

Коментар

Е той тепърва е на състезание, не се реже така лесно

Коментар

А току що разбрах,че в Габрово се мъдри проект на Самурай с мотор 2.5 бензин от БМВ и ще му се слага и турбо.Някой да знае нещо по въпроса?
                            Чувствам се силен-защото съм БЪЛГАРИН... Дан Колов
                            Ноевия ковчег е направен от любители.Професионалистите,са построили "Титаник".
                            0885 660 613

Коментар

Първоначално публикуван от Валентин Исаев Преглед на мнение
                              А току що разбрах,че в Габрово се мъдри проект на Самурай с мотор 2.5 бензин от БМВ и ще му се слага и турбо.Някой да знае нещо по въпроса?
                              Аз знам,....като набие спирачки ще вдигна задницата,друго не знам.
                              http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

Първоначално публикуван от Валентин Исаев Преглед на мнение
                                Аз вече 2 г. го търкалям с такъв мотор, е без турбо де.
                                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SAM_0018.jpg
Прегледи:4
Размер:174.9 КБ
ID:5642864 Ей го.
                                Последно редактирано от derhunter; 21-02-15, 23:03.
                                Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                                Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                                В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X