Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стрелката на температурата на Витара 1.6 16 клапана

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Стрелката на температурата на Витара 1.6 16 клапана

Прилагам снимкиНатиснете снимката за да я уголемите

Име:datckik.jpg
Прегледи:2
Размер:148.8 КБ
ID:5414898Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ventilator1.jpg
Прегледи:2
Размер:58.7 КБ
ID:5414899Натиснете снимката за да я уголемите

Име:bez perka.jpg
Прегледи:1
Размер:152.1 КБ
ID:5414900Натиснете снимката за да я уголемите

Име:temp.jpg
Прегледи:1
Размер:87.3 КБ
ID:5414901Стрелката не мърда от тази температура(показание)

Коментар

Днеска направих 70км по Добруджанските магистрали, и стрелката ми стоеше точно както е на снимката на boreto2, айде понякога малко по в дясно. Но излезе друг по-сериозен проблем. Скъсах тръбата на А-рамото.....
      TT-Tuning Team
      АСК Добрич

Коментар

Понеже горе се коментираше коя е нормалната позиция на стрелката - ето я. Борето я е показал!
        Първоначално публикуван от boreto2 Преглед на мнение
        [ATTACH=CONFIG]500416[/ATTACH]Стрелката не мърда от тази температура(показание)
        Теодоре при теб така ли е?
        о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

A се плашех че ми загравя китарата а то си е така.При мен е същото като при колегата задам ли над 3000 оборота и стрелката започва плавно да се мести наляво
          Сузуки Витара ДБ 2.0 H20A малко повдигната и гуми каквито има в сервиза.
          КтМ 525еxc ендуро. +Нисан ТВ42Е Тел:0 осем 99 нула 44 35две.

Коментар

Първоначално публикуван от stojan_defender-a Преглед на мнение
            Понеже горе се коментираше коя е нормалната позиция на стрелката - ето я. Борето я е показал!

И при мен винаги си стои там! Между другото, при студен мотор докато загрява, минава малко надясно, а като отвори термостата, отива където е на снимката.
            Поздрави
            Николай
            VITARA 1.6, 93 къса кабр
            КИА СПОРТИДЖ 2.0 бен, 2002

Коментар

Първоначално публикуван от stojan_defender-a Преглед на мнение

Оше в ляво два милиметра до първата чертичка.

Коментар

Първоначално публикуван от Fungun Преглед на мнение
                Оше в ляво два милиметра до първата чертичка.
                и при мен е така и не мръдва много,много.Мерил съм и беше 86 градуса ...На средата като итиде и даваше около 90-92 градуса по спомен...
                Сменял съм и датчици и термостати и радятора съм чистил и какво ли не...
                Стандартна Витара c20ne с уазов мост...Изпълнение за България

Коментар

И при мене е в ляво на милиметър над чертичката. И наистина, малко преди да отвори темостата е на 2-3мм по-в дясно, и като отвори се връща там където казах че стои нормално.
                  Явно има разлика в показанията на уреда. За това най-добре всеки за сбе си да знае къде нормално му седи стрелката, и ако има някаква промяна, да има едно на ум, че на двигателя му е топло.

Коментар

И на моята Витара колеги седи на 3-4 милиметра от чертичката. С чисто нов радиатор съм, нов термостат, ново виско на перката и ревизирана глава. При всякакви натоварвания на двигателя не съм успявал да я докарам да мине дори средата. За преди тези ревизии просто не ми се говори. Но сега е песен.

Коментар

За да не отварям нова тема пиша в тази. Проблема ми със загряването още го има, смених термостата но пак си дига температура. Показанието на стрелката ще го видите на снимките. Да поясня: стрелката показва че е малко след средата(което за мен значи че загрява), а радиатора в средата е студен вече към краищата му е "горещ". Снимките които прилагам са: 1-ва при работил двигател, карах около 17км и достигна това показание; 3-та е от преди 20 мин при работещ двигател на място около 30мин и форсиране за да видя дали ще ги дигне градусите но показваше само това което е на снимката, което според мен трябва да е нормалната температура.?
                      Снимки:

TT-Tuning Team
                      АСК Добрич

Коментар

Първоначално публикуван от Деян Давидов Преглед на мнение
                        За да не отварям нова тема пиша в тази. Проблема ми със загряването още го има, смених термостата но пак си дига температура. Показанието на стрелката ще го видите на снимките. Да поясня: стрелката показва че е малко след средата(което за мен значи че загрява), а радиатора в средата е студен вече към краищата му е "горещ". Снимките които прилагам са: 1-ва при работил двигател, карах около 17км и достигна това показание; 3-та е от преди 20 мин при работещ двигател на място около 30мин и форсиране за да видя дали ще ги дигне градусите но показваше само това което е на снимката, което според мен трябва да е нормалната температура.?
                        Снимки:

вероятно радиатора има запушвания и не охлажда ефективно с цялата площ на питата

Коментар

Колега, опитай с пароструйка. Аз имах сходен проблем с черокито и след като свалих радятора, измих го външно мноого добре (нямаш си на идея колко боклук изпадна) и след това с пароструйката вътре в радятора докато не потече чиста вода. СЛед това промиване на цялата охладителна система (махам термостата и слагам маркуча от чешмата докато потече бизтра вода.
                          След това накачаш всичко, взимаш си едни от тея препарати дето чистат охладителните системи, слагаш го и караш 2-3 дни около 100км. (може и повече) източваш сичко и наливаш НОВ антифриз.

Поздрави и дано имаш резултат

Коментар

ъъъъ... само не опитвай с каквато и да е "струйка" отблизо! Че ще си купуваш нов радиатор.
                            иначе едно добро почистване винаги е от полза.
                            А за да не гадаеш - купи си един термометър, вече писах някъде по другите теми - има достатъчно точни китайчета за по 10-12 кинта, електронни, и просто виж какво показва.
                            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Колега малка е вероятността и втория термостат да е дефектен , но все пак преди да се сложи нов се тества с термометър и поставянето му във съд с вода и загряване. Изкарай го и направи тест за всеки случай щото е най лесно ,като мероприятие. Най големите ми съмнения са за запушване в радиатора......прави промивка и смяна на антифриз. За стрелката при китарите нормално трябва да седи 1 или 2 мм. в дясно от чертата, само преди да влезе в режим и термостата да отвори големия кръг стрелката подминава на 3 или4 мм. над чертата. Показания в средата и нагоре не говорят добре за струнния инструмент Китара.
                              Последно редактирано от traper2504; 03-11-12, 18:41. Причина: допълнение
                              Сузуки Витара 1,6 и лодка в морето от мечти.

Коментар

Дидо, а въобще без термостат пробва ли? Ако пак загрява-не е в термостата. Остава радиатор. Или виско. Не ме послуша да вържеш перката с една тел за проба, и всичко щеше да е ясно. Колко си сигурен, че "новото" виско работи нормално?
                                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X