Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стрелката на температурата на Витара 1.6 16 клапана

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Стрелката на температурата на Витара 1.6 16 клапана

Това тубофло не съдържаше ли натриева основа?
    Как го ползва-в цялата система, или само на свален радиатор?
    Щото ако е отишло в двигателя-лошо... Алуминия никак не я обича основата...

Ако вече си направил белята-химиците да кажат как се неутрализира.
    Ясно е, че с някаква киселина, ама?..
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Само в радиатора сложих, в двигателя напъхах маркуча от чешмата през отвора за термостата и докато не потече чиста вода не го спрях.
      TT-Tuning Team
      АСК Добрич

Коментар

Виж дали няма да стане някаква иновация от някой автомобил, както беше се замислил.
        Сузуки Витара 1,6 и лодка в морето от мечти.

Коментар

То ще стане, но въпроса е че искам нов радиатор за да не ме боли главата отново....
          TT-Tuning Team
          АСК Добрич

Коментар

Ми купи си нов бе. Не знам колко струват витарските на магазина, ама не вярвам да са повече от 100-120 лева. За камиончето(форд транзит) дадох май към 160 ама не съм сигурен. Витарския е наполовина, за 100 и нещо лева би трябвало да има по магазините. Па макар и китайски. Докато му дойде реда да се скапе-витарата няма да я има на този свят.
            За руските коли би трябвало да има и още по-евтини радиатори. С малко преправяне би трябвало да се получи.
            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Нов ще е Коле, ама чакам цени да ми кажат. Този които имам е от Москвич но горният му отвор е в другият край до капачката.
              TT-Tuning Team
              АСК Добрич

Коментар

Цената на нов е около 160 лв с отстъпката от евро 07, но се появи проблем-гърловината е по-малка от оригиналния и съответно капачката не става, та въпроса е някой знае ли на колко бара или килопаскала е оригиналната за да взема по-малка със същия показател? Иначе става от Тойота Авенсис d4d но налягането на дизела е различно и това не е за подценяване...моля някой ако има данни за капачка на бензинова витара!!

Коментар

0.9bar.
                  Не знам колко е на Авенсиса, но би трябвало да го пише на самата капачка?
                  О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от IVE Преглед на мнение
                    Цената на нов е около 160 лв с отстъпката от евро 07, но се появи проблем-гърловината е по-малка от оригиналния и съответно капачката не става, та въпроса е някой знае ли на колко бара или килопаскала е оригиналната за да взема по-малка със същия показател? Иначе става от Тойота Авенсис d4d но налягането на дизела е различно и това не е за подценяване...моля някой ако има данни за капачка на бензинова витара!!
                    Аз званях там но без отстъпки цената беше от 270 до 420лв. Едва ли с каквато и да е намаление ще дойде 160лв...
                    TT-Tuning Team
                    АСК Добрич

Коментар

Ако трябва да бъда точен 167 лв е цената с около 30% отстъпка за мен, тъй като работим с тази фирма...а и има два модела радиатори за витара, трябва до го премериш-моя беше около 380 мм висок и 480 мм широк. иначе на капачката за радиатор на Авенсис d4d пише 108 килопаскала, което се равнява на 1.08 бара, май идва повече щом системата на Витара работи на 0.9?

Коментар

От съвсем нищо друго ли не става? Огледай от Нисан Примера п11, бензин или Мицубиши Колт/Лансер, 4та/5та генерация, до 1.8 бензиновите поне мисля че са същите и на същото налягане. Сигурно става и от друго, но не се сещам в момента.
                        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                          От съвсем нищо друго ли не става? Огледай от Нисан Примера п11, бензин или Мицубиши Колт/Лансер, 4та/5та генерация, до 1.8 бензиновите поне мисля че са същите и на същото налягане. Сигурно става и от друго, но не се сещам в момента.
                          Просто това изпадна в петък вечерта...предполагам обаче, че само бензинови агрегати са подходящи за капачката, тъй като принципно дизелите работят на по-високо налягане на охладителната течност и клапана в нея отваря по-късно,което в летните жеги си е от първостепенно значение...

Коментар

Колеги ще използвам и аз темата:
                            Витара 1.6 8V - паля я сутрин в гаража. Докато отворя вратите, да я изкарам, и да затворя вратие (няколко минути) стрелката на температурата е леко мръднала и парното вече се осеща да затопля.
                            При големите студове (-15) стоя един ден навън.
                            От тогава няма загряване тая кола И след 15км каране, стрелката е мръднала съвсем малко, а парното едва-едва се усеща че затопля. Каква може да е причината?
                            Благодаря предварително. Поздрави на всички.

п.с. да допълня... стрелката никога не е стигала до средата. Все около първата половина. Но парното си топлеше (не горещо но си затопляше)
                            Последно редактирано от RoadBoy; 16-01-15, 14:47.

Коментар

Тапа, трябваше лятото да си смениш антифриза, изтегли си в едно бурканче и виж на колко замръзва в камерата, успех.

Коментар

Колега,днес смених на едната си витара 1,6 16 радиатора от Косер тайвански за 130 лв перфектен е !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X